Diítě a MHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
22.5.12 08:17

Já myslím, že pokud dítě neplatí, tak nemá nárok na sedadlo, stejně jako ve vlaku. A pokud by byl řidič hodně velký prudič, mohl by po tobě chtít zaplatit jízdenku za prázdný kočár. Zadarmo jsou jen kočáry, ve kterých se přepravuje dítě. Ale nikdo tě nemůže nutit ho v tom kočáru mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.5.12 08:24

http://www.dpp.cz/…osob-a-veci/

@PetiteFillette ale muze sedet s mamou, pisi tam o nejakem oznaceni, kde ma mit dite prednost, nevim teda jak to v praxi v tech autobusech vypada, vybavuju si sedici maminku s ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
22.5.12 08:45

Tak pražskou MHD neznám, takže nevím :nevim: Ale aspoň jsem si potvrdila to o tom, že když zadarmo, tak bez nároku na sedadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.12 08:50

Já vozím dítě v mhd od té doby, co umí samo chodit, tak na klíně, od té doby, co je schopen fakt pevně jistě sedět a má trochu váhu, že nevyletí při každém cuknutí, tak na samostatném sedadle.
Určitě to není nic zakázaného, chápu, že je to po vožení v autosedačce a přikšírované dítě v kočárku trochu nezvyk, ale holt v nhd to tak je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
23.5.12 20:11
@bumbinka píše:
V tomhle věku už sppousta dětí kočárkem vůbec nejezdí, tak jak by tě někdo mohl nutit brát kočár zrovna a výhradně do MHD???
S tím volným místem nevím, asi by to chtělo kouknout do přepravního řádu, ale syn tedy taky běžně jezdí vestoje, visí jednou rukou na kočárku a druhou na mě. Občas ho někdo pustí, ale pravdilo to není :(

slysela jsem, ze pry v Brne je preprava ditet v kocarku zdarma ale zdarma jede i doprovazejici dospela osoba, tzn. maminka - a tak tam prej jezdej nektere deti v kocarku az do sesti let (prehanim) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.5.12 22:10
@Pudloslava píše:
slysela jsem, ze pry v Brne je preprava ditet v kocarku zdarma ale zdarma jede i doprovazejici dospela osoba, tzn. maminka - a tak tam prej jezdej nektere deti v kocarku az do sesti let (prehanim) :-)

Tohle je kec… Zdarma jezdí doprovázející osoba do tří let věku dítěte, vydávají speciální průkazku, díky které ta doprovázející osoba může s tím dítětem jet zadarmo.(bez ní musí platit) Tou průkazkou se prokazuje, že dítku ještě nebyly tři roky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí