Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
jsme s manzelem oba hodne lesni, mysleno ze pred tehu jsme byli kazdy volny vikend nekde s batohem v lese, spani pod sirakem, apod. Ted jezdi uz manzel sam, protoze ja to nedam, ujdu 10-15km a jsem rada ze jsem rada, a to bez batohu, ale ted mi volal nadseny ze jdou s klukama super trek okolo reky a ze by se to dalo i s miminem. Planujeme pak chodit i s malou, ze koupime nositko, jeden ponese batoh, druhy dite, ale napadlo me jak je realne s malym ditetem prespat pod sirakem v lese? zazila jsem takhle rocni dite, ale ne mladsi. Je tu nekdo podobne „postizeny“, kdo to praktikuje?
Rodim v zari, takze pristi rok na jare tj min. v nejakych 7-8-9 mesicich ditete a pozdeji by to prislo v uvahu, ale nejak si vicedenni trek nedokazu predstavit, mozna tak od chaty k chate, ale ne pod sirakem..
Já nevím, ale já bych s tak malým dítětem pod širákem rozhodně nespala, v noci je vždycky zima, padá rosa a takové dítě je hrozně náchylné k nachlazení. Já bych možná vzala tak 3 leté dítě pod stan, ale tak na jednu noc…
Ja si to predstavit neumim, nase by vydrzela v nositku max hodinu, tak nevim, spis si to umim predstavit s mensim, co cely den prospi, ale v kocare a ne v nositku.
to je logicky, pokud se v tomhle bezne nepohybujes. Me jde o zkusenosti tech, kteri jsou stejne postizeni, jak se to zvladnout ![]()
Neumím si představit, jak to praktikovat s takhle malym mimčem, podle mě je to dost náročné, jak pro rodiče, tak pro miminko a neužila by sis to stejně.
A pod širákem..? Tak to mi nepřijde jako moc dobrej nápad. ![]()
zkušenost nemám a reálně si to představit nedokážu
od chatky k chatce jo, ale pod širákem už jen z důvodu pohodlí spaní pro dítě ne-e, navíc když připočtu zkušenost s naším dítětem, tak to už vůbec ne ![]()
Ahoj, známá jezdí s malou od 2 měsíců a vše naprosto v poho. Nejdřív tedy dojeli někde autem (ke kempu, pak si dali tůru), aby bylo v případě potřeby u ruky (max 2-3 km), ale od půl roku jedou normálně jen s báglem. Nevidim v tom problém.
@altex píše:
Nemuzes dite nosit pul dne v nositku.
taky dobrej postřeh ![]()
@martina.se a kde spali?
My taky dřív jezdili, te´d máme půlročňátko a netroufám si ani tak..
My jsme teda s manzelem taky prirodni, spani pod sirakem pro nas bylo normalni.ale s mimcem fakt ne, jako ve 3 mesicich jsme chodili po sumave, ale vraceli jsme se do chaty a jezdili jsme s kocarem, mala byla hodna nebo spala, ted vydrzi v kocaru tak hodinu max.
@lyrica Byli jsme s nima třeba pod troskama, my normál jeli vlakem a pod. Oni do kempu přijeli autem (aby ho měli po ruce), pak s náma šli normál na tůru, mladá v krosně, vrátili jsme se, rozdělali stan, malou nakrmili, uložili normálně do spacáku a večer přikryli ještě navíc dekou. Šlo to úplně v pohodě. Já jsem taky takhle odrostla, naši mě tahali na tůry od cca 4 měsíců, celou dobu v krosně a spali jsme normálně ve stanu, akorát je třeba pohlídat dítko, aby mu nebyla zima..
@martina.se píše:
Ahoj, známá jezdí s malou od 2 měsíců a vše naprosto v poho. Nejdřív tedy dojeli někde autem (ke kempu, pak si dali tůru), aby bylo v případě potřeby u ruky (max 2-3 km), ale od půl roku jedou normálně jen s báglem. Nevidim v tom problém.
já teda vidím problém v tom spaní pod širákem
plus samozřejmě 7-9m dítě vetšinou už opravdu potřebuje taky trošku pohyb, né se jen nosit ![]()
@martina.se Ty brďo, tak to je odvaha, já bych byla posera, že malej nastydne a pak si to budu vyčítat..a to jinak nepřeháním s oblíkáním a tak, ale sama vím, jak mě byla kolikrát k ránu ve stanu zima k nevydržení..
@martina.se
ono pak ještě hodně záleží na dítku
třeba to 9m už má nějaké zajeté rituály a spaní by třeba mohl být problém ![]()