Cyklosedačka a tažná tyč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2398
17.5.12 09:19

cyklosedačka a tažná tyč

Asi zakládám téma, kde už dopředu znám odpověď,ale i tak to zkusím :think: .

Máme 4letou dceru, která už na kole jezdit umí,ale nedojede moc daleko.
V létě chceme jet na dovolenou na jižní Moravu,kde je plno cyklostezek,které bychom rádi projeli.
Známí nám nabídli půjčit tačnou tyč,ale co jsem se dívala na obrázky, tak ta se upevňuje pod sedadlo rodiče (tatínka), ale tam je upevněná cyklosedačka,kterou ještě hodně využíváme.
Z čehož mi vyplývá,že pokud bychom chtěli namontovat tažnou tyč, musíme sundat držák na sedačku. Je to tak,že ? Nebo se tam vejde obojí?
Na mém kole povezu syna,takže tam ji dát nemůžeme - máme sedačky na obou kolech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3734
17.5.12 09:36

ahojky. my tedy oboje nevozíme,ale držák na cyklosedačku má manžel namontovaný stále a tyč také. takže tam jde určitě oboje. sedačka je o něco výš,tak si to nejspíš nepřekáží.
držáky jsou prostě na kole oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
17.5.12 09:49

@danik
Ahoj,a nebylo by jednodušší si půjčit ciklovozík a malé děti dát tam a dcerka může jezdit jednou s tebou podruhé s mužem,střídat se ve vežení zátěže?

• Citovat
  • Upravit
2398
17.5.12 09:50

sluníčko, děkuju za odpoveď. Moc jsi mě potěšila,že to jde.
My bychom v ten daný den taky měli jen jedno,ale měla jsem obavu,že bychom museli držáky stále přemontovávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
17.5.12 09:52

Medvídku,v době dovolené bude mít dcera 4,5 a syn 2,5 - ten by se do vozíku asi nevešel (a i kdyby, nevešel by se do auta!!!), navíc možnost půjčení vozíku není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
17.5.12 10:17
@danik píše:
Medvídku,v době dovolené bude mít dcera 4,5 a syn 2,5 - ten by se do vozíku asi nevešel (a i kdyby, nevešel by se do auta!!!), navíc možnost půjčení vozíku není.

A kam jedete, že není možnost půjčení vozíku?? Třeba v Mikulově půjčují i s tím, že je nemusíš vrátit na místo, kde sis je vypůjčila… A takových půjčoven je spousta. Ale ot je mimo téma :)
A jakou máte tyč za kolo? Tu klasickou nebo FollowMe? FollowMe má kamarád i se sedačkou a vozí obě děti - jedno na sedačce a jedno na tyči. Ale ne teda tak velké. Prosím tě, jak je dcerá velká, že ji ještě uvezete v sedačce? Naše bude mít v červnu 4 a vůbec si to nedokážu představit :nevim: A tyč jsme využili taky jen v jejích 3 letech. Asi máme obry nebo co :mrgreen: Jižní Moravu si užijte - máme tady fakt krásně (a hlavně samou rovinu :dance: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
17.5.12 10:52

@danik
Tady je půjčovna, a tady taky .Vozík máme,používáme a je to lepší i bezpečnější pro děti než ciklosedačka.

• Citovat
  • Upravit
3734
17.5.12 11:03

medvídku,chtěla bych trochu oponovat,že je vozík bezpečnější než sedačka. to je určitě věc názoru a já mám tedy totálně opačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
17.5.12 11:05

@slunicko100
OK :kytka: .Dohadovat se nebudem :mrgreen: ,souhlasit spolu nemusíme.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
17.5.12 11:07
@slunicko100 píše:
medvídku,chtěla bych trochu oponovat,že je vozík bezpečnější než sedačka. to je určitě věc názoru a já mám tedy totálně opačný.

Ono záleží jak s tím člověk jezdí.KAmarád jezdívá s vozíkem i závody a několikrát se někde převrátili a malý spokojeně visel ve vozíku, připoutaný hlavou dolů a smál se, absolutně chráněný.Nedokážu si to představit se sedačkou.NAvíc mě osobně se nelíbí jak děti v sedačce spí, i když je polohovatelná.
Ale pokud jede někdo na výlet na kole jednou za léto, nebo jede jednou měsíčně na kole k babičce, je zbytečné aby kupoval drahý vozík.
Je to opravdu věc názoru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.12 12:05
@slunicko100 píše:
ahojky. my tedy oboje nevozíme,ale držák na cyklosedačku má manžel namontovaný stále a tyč také. takže tam jde určitě oboje. sedačka je o něco výš,tak si to nejspíš nepřekáží.
držáky jsou prostě na kole oboje.

Držák možná ano,ale cyklosedasačka a tyč tam rozhodně najednou nejde, leda přední, jediné je půjčit si tažné zařízení Follow me, to se dá dohromady i se sedačkou. Ale dvě děti bych asi radši dala do vozíku a nejstarší na tyč na druhé kolo :)
 http://www.biketunel.cz/…ne-zarizeni/

• Citovat
  • Upravit
3734
17.5.12 13:39

já nevím jistě,že tam jde oboje,jen jsem psala,že manžel tam má oba držáky. tedy držák na sedačku a přidělanou tyč. zkusím to okouknout.
já bych také nevezla dvě děti.

my to s 2 dětma (5 a 2,5 roku) děláme,že já vezu toho menšího a manžel na tyči dceru,když už nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
17.5.12 21:31
@Anonymní píše:
Držák možná ano,ale cyklosedasačka a tyč tam rozhodně najednou nejde, leda přední, jediné je půjčit si tažné zařízení Follow me, to se dá dohromady i se sedačkou. Ale dvě děti bych asi radši dala do vozíku a nejstarší na tyč na druhé kolo :)

Přessně tohle jsem psala výš. S FollowMe to určitě jde. Proto jsem se zakladatelky ptala, jaké tažné zařízení mají, ale neodpověděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
17.5.12 21:47

Omlouvám se,že jsem nereagovala dřív… odpo mám školu, k Pc jsem se dostala až teď.
My tažnou tyč nemáme žádnou, máme možnost si půjčit od známých(ev. uvažujeme o koupení vlastní). Jakou mají oni, netuším.
O tom,že se dají půjčit vozíky jsem nevěděla, nicméně si nemyslím,že by tam 2,5 letý syn vydržel.
Dcera je velká - 112cm, 19kg. Na kole jezdíme celkem často, do sedačky se zatím vejde (sice už taktak), jí veze manžel, já vozím malého (16kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
17.5.12 21:50
@Anonymní píše:

Já bych teda 2 děti na jednom kole nevezla. Může se cokoliv stát a než bych vytáhla to menší dítě ze sedačky,abychom mohla „odhodit“ kolo a přiběhnout k druhému… nevím nevím
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario