Vandr s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
20.5.12 18:16

Když holčina povyrostla, tak samo nošení v krosně a časté přestávky, třeba na louce a tak, rozložila se deka, malá se tam mohla rochnit. Cíle byly vždycky přizpůsobné tomu, aby měli tu péči co nejjednodužší a přestávky se dělali a pod. Jezdili tedy jen když bylo teplo, žádný extremisti. Od 2 let jezdí holčina od jara do podzimu, bez problémů spí pod širákem, je zvyklá. Já si to u sebe přesně nepamatuju, ale naši toho se mnou sjezdili strašně moc. Jen jak se narodila ségra, tak už se to nedalo (2 krosny a věci :mrgreen: ). Ale fakt se to dá. Rozumné cíle, žádné extrémy a jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.5.12 18:17

@sterezie to je jasné.. jednodužší to právě je, pokud je dítko zvyklé. A začátky určitě opatrně, mít možnost se např sbalit a odjet, nebo se přesunout jinam. Chce to zkoušet, co dítko snese, co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.5.12 18:18

Já si to dokážu představit s nějakým pidi stanem, kde bude spát dítě, potažmo ty s ním, přeci jen malý mimino by špatně snášelo třeba vítr, déšť, i tu rosu, když bude v suchu a nepotáhne na něj, tak bych řekla, že klidně.

Jako praktikující nosnice ale musím říct, že rozhodně to nebude pochod, na jaký jste zvyklý, nemůžeš mít dítě imrvére v nosítku či šátku, dítě se potřebuje protáhnout, nemůže tam být bez možnosti pohybu nacpané třeba jen s přestávkami na jídlo a přebalení od rána do večera. Takže se budete maximálně přesouvat z bodu toho, do bodu toho.
Nemluvím o možnosti, že dítě nebude z nošení úplně odvázané, i takové děti jsou, druhorozený nejpozději po hodině začal neutišitelně řvát, pak byl nenavázatelný, protože po jídle potřeboval čůrat a přeci nebude čůrat na matku, takže jsem musela počkat, až se vycvrká, případně vykadí, pak na to musel mít náladu… Zkrátka žádná sranda s ním, prvorozený byl zlatej, zachrul a spal, dokud se šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
20.5.12 18:19

Presne tak, nechci davat extremy, ale nejake mensi pohori na dva dny, trasu uzpusobit, at muze treba obcas capkat, obcas se ponese a jde to, nejvetsi hruzu mam z toho spani, ten den jako takovy si dokazu predstavit. Pokud teda dite budem mit hodne, u vzteknlouna to asi realne nebude, uvidime jak to bude pristim rokem touhle dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
20.5.12 18:22
@tytyty píše:
to je logicky, pokud se v tomhle bezne nepohybujes. Me jde o zkusenosti tech, kteri jsou stejne postizeni, jak se to zvladnout ;)

Nejsem stejně postižená, ale máme takto postižené kamarády… zvandrovali opravdu leccos, jiné spaní než pod širákem či pod stanem nepřipadalo v úvahu. Takže si dovolím Ti zprostředkovat jejich zkušenost, snad to nevadí.

Loni si pořídili holčičku, zkusili s ní vyrazit asi dvakrát a od té doby nikde nebyli… prý se to nedá. Dokud byla malinká, v nosítku vydržela dlouho, ale to se s ní zase nedalo nikde přespávat. Jak povyrostla a naučila se víc pohybovat, vydržela tam spokojená hodinku, dvě… pak kravál, potřebovala změnu a dlouho se nosit nechtěla. Jak říkali - spaní by se dalo nějak přežít, pod stanem, dítě zabalit, opatřit… ale denní putování se nedalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.5.12 18:24

Z vanddrem kušenosti nemám.
K nosítku- moje dcera by tam s přestávkami vydržela půl den. zvlášť kdyby se šlo. Spíš, než v kočáře.

Jinak znám tatínka na RD, který chodí s dcerou na vandr od 7m. Prví dal s kočárem a stanem, pak už be kočáru a be stanu. Takže když se chce, tak to jde. Držím pěsti, ať t vyjde. Fandím lidem, kteří hledaaj cestu, jak skloubit své koníčky s dětmi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
20.5.12 18:43

My taky planujeme vandr, kdyz budou male 4 mesice, ale s kocarkem. Poridili jsme terenni kocar, uz jsme ho otestovali na lesnich prochazkach a osvedcil se…
Take jsme spali v kempove chatce bez topeni, kdyz byli male 3 mesice, v noci bylo kolem 10°C. Spala v korbe, ve fusaku a v cepici a bez problemu.
Ja bych doporucila volit trasu, kam muze i kocarek. Dite muze spat v korbe (ve stanu nebo i venku), je izolovane zespoda od chladu, pripadne dat pod korbu karimatku/y a pokud mas plastenku s vetranim, tak pri velke kose/vetru muzes dat pres krrbu i plastenku.
Take bych doporucila prestavky na protazeni se na dece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
20.5.12 18:50

Pokud jste tak zvyklí, určitě najdete nějaký způsob, jak to sladit. Přesně jak píše Alpaka, taky věřím tomu, že dítě se má přizpůsobit životnímu stylu rodiny. Zkusíte to a uvidíte :nevim:

Věřím tomu, že dítě v nosítku celý den vydrží, i to sedmiměsíční. Budete dělat holt delší přestávky.. hodinu jít, hodinu se šmrdolit někde na dece :lol:

Manžel se docela nadře (ty poneseš dítě, on ponese všechno ostatní… jídlo, vodu, spacáky a karimatky pro vás pro všechny, plíny, náhradní oblečení pro dítě…) ale to se určitě taky dá.

Pro dítě místo spacáku dobře poslouží fusak, je nahoře nepromokavý, takže věřím, že ranní rosu zvládne. Argumenty „v noci je zima a dítě je náchylné k nachlazení“ :roll: to snad může říct jen ten, kdo venku nikdy nespal… vozit dítě v kočárku na mrazu je docela běžná věc, takže nevím, proč by dítě nepřežilo teplou letní noc venku bez nachlazení… není to skleníková květinka.

My jsme to s dvojčatama teda neprovozovali, takže vlastní zkušenost nemám, ale docela věřím tomu, že s jedním dítětem bychom takhle do přírody spát chodili.

(a poznámka na závěr: v sedmi měsících už se dá nechat dítě na víkend babičce a vyrazit sami, pokud máte nějaké hlídání. A to i pokud budeš ještě kojit, nakojí se v sobotu ráno, dva dny bude dítě na příkrmech a UM a pak se nakojí v neděli večer. Takže i to je varianta, pokud by to s dítětem náhodou nešlo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.5.12 18:59

No, je tezko rict, jak to budete mit treba s tim nositkem, mala tam vydrzela max. 15 minut a konec…taky jsme lesnaci (v primerene mire) a na prvni noc VE STANU se chystame ted (mala ma 16 mesicu) - pod sirak bych jeste dlouho nesla.
Loni jsme chteli taky, al nakonec to dopadlo tak, ze jsem nekojila a delat 6× - 8× UM pod stanem bez tekouci vody, jen s rendlikem mi prislo krajne nepohodlne a tak jsme to radsi omezili na denni pobyty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
20.5.12 19:26

My jsme třeba byli se stanem. Pod sirak bych se zatím bála, ale taky si myslím že by to asi zvládl kdyby bylo přes noc teplo. Jinak já teda kojim a ostatní jídla jí studený, takže s jídlem určitě problém nebude když budeš kojit a dyztak ráno a večer uvaris na varici vodu, což je taky vpohode. V noci normálně spal ve fusaku. V nositku vydrží i 2 hodiny v kuse 2×denne, zatím.
Takže si myslím že nejvíc záleží na tom jaký budeš mít dítě, jak se mu bude líbit v nositku, dá se kombinovat nošení na břiše i na zádech, všechno ostatní je vpohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
20.5.12 19:28

Hrozně moc ti fandím. My se s dítkem chystáme letos o prázdninách, to bude mít 6měsíců. Od tří měsíců s ním chodíme na celodenní výlety, v šátku je hrozně spokojený a spinká, když se vzbudí, necháme ho vyčurat, protáhnout, nakojím a zas do šátku, jen běda, když nejdu dost svižně, to mě povzbuzuje :mrgreen: až pojedem někam přespat, tak vemem korbičku od kočáru, ovčí fusak a dáme ho mezi sebe, myslím, že ho to jen utuží :D
však uvidíš, jaký ten váš prcek bude, já v těhotenství měla dny, kdy jsem celé proležela a dny kdy jsem s pupkem skákala po horách, jak srnka (metráková)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
20.5.12 19:30

tak my jsme byli takhle postizeni nez se nam narodily deti,s takhle malyma bych nejela,manzel pak jel parkrat sam a ted jezdi obcas se starsima a ja jsem doma s malou a tesim se az bude vetsi a vyrazime si pod sirak zase sami jen my dva :D ja jsem velky dobrodruh,ale kdyz se jedna o deti tak jde u me dobrodruzstvi stranou

• Citovat
  • Upravit
5315
20.5.12 19:59

nevidím v tom problém…moje tchýně říká, že dítě se rodí do rodiny a že se musí přizpůsobit tempu(berte to prosím s nadhledem) :twisted: …takže jestli chcete jít s mrňousem na vandr, běžte, jen asi neujdete 50 kiláků, budete muset dělat častěji pauzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
20.5.12 20:01

@mika22 s kocarkem me to taky napadlo, ale netusim jak by to vypadalo v lese, pristresek a vedle kocarek:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
20.5.12 20:06

Holky diky, zacinam mit pocit ze to fakt pujde, coz je super:) chce to samozrejme vyzkouset, tak budem trenovat nositko nebo krosnu a pak od chaty k chate a pak en sirak, a hlavne zalezi jaka mala bude, doufam ze po nas a bude v lese rada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí