Diítě a MHD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
22.5.12 02:44

Dite a MHD

Ahoj holky,
Poradte prosim!!!!
Muj syn - Alex 26 mesicu, naprosto miluje MHD, bus, tramvaj a metro.
S kocarkem nechce nikam, je to problem, nekolikrat jsem zkousila vzit na ruce bez kocarku do autobusa a tramvaje, sednu, posadim Alexe na klino a pevne drzim. Alex je scastnej, kouka do okna a komentuje to, co vidi.
Jestli na to nejaky zakon, nebo pravidlo, ktere zakazuje vozit dite v MHD bez kocarku a s jakeho veku?
Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
22.5.12 02:49

zákon určitě nic takového nezakazuje !!
jen nějaký přepravní řád ti říká, že jsi zodpovědná za jeho chování, jednání a tak, ale určitě ti nikdo nemůže říci, že máš v MHD používat kočár…

je přece plno maminek, které jezdí s dítětem v šátku… ;)

je to hezké, že se mu to tak líbí, tak si to užívejte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
22.5.12 02:55

Nee, na tohle fakt zadnej zakon neni. Uzivejte si MHD, co srdce raci! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.5.12 02:56
@Lenka512 píše:
zákon určitě nic takového nezakazuje !!
jen nějaký přepravní řád ti říká, že jsi zodpovědná za jeho chování, jednání a tak, ale určitě ti nikdo nemůže říci, že máš v MHD používat kočár…

je přece plno maminek, které jezdí s dítětem v šátku… ;)

je to hezké, že se mu to tak líbí, tak si to užívejte :palec:

Dekuju mooooc, tak uz muzu dychat normalne, jenom ze mne stalo nekolik krat, ze bus byl plnej, a nikdo nechtel zvednut zadek, tak musela laskave poprosit pubertaka, aby ustupil misto, na co on mne rekl - boli mne noha, tak zeptEJ!!!!!!! nekoho jineho. To jsem chtela jemu, a jeho rodicum.........rrrrrrrrrrrrr.
Ale hlavne, ze mne nikdo nemuze rit, ze nesmim s ditem na kline v MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.5.12 02:59

to je spíše otázka slušnosti, ale pravidlo to není… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
22.5.12 06:34

Pokud vím,tak takový zákon není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
22.5.12 06:41

Jestli se nepletu, tak mezi osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace patří i osoby přepravující dítě do 3 let. Takže je nárok na místo „pro invalidy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.5.12 06:43

Podle me preprava v kocarku v MHD neni ani za mak bezpecnejsi, takze by to pripadne narizeni nemelo logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
22.5.12 07:15

Já jezdím s dítětem na klíně v MHD od neceého roka a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
22.5.12 07:21

Já musela jezdit s 2 měsíční dcerkou na klíně v normálním autobude,kočárek jsem musela složit a dát do zavazadlového prostoru,jelikož v autobude nebylo místo na kočárek. Bylo to,když byla výluka na trati a jezdila náhradní autobusová doprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.5.12 07:29
@magratka píše:
Jestli se nepletu, tak mezi osoby s omezenou schopností pohybu nebo orientace patří i osoby přepravující dítě do 3 let. Takže je nárok na místo „pro invalidy“.

Fakt? 8o to jsem netušila…

Jinak já mám prcka 32 měsíců a když nás nikdo nepustí sednout, tak holt stojí a drží se… :nevim: :think: Zase si myslím, že je dobře, že si i na to sem tam zvyká, protože z něj pak třeba nevyroste ten puberťák říkající, že ho bolí noha… :think: :mrgreen:

No a v 26m jsem už jezdila MHD se dvěma dětma, takže starší bej v kočáru ani nemohl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.5.12 07:48

Proč by nemohl být na klíně, to snad není povinnost sedět v kočárku. Když jedu vlakem, dítě z kočárku vyndám a sedí na sedačce nebo mě na klíně. Jezdili jsme busem s Manducou, protože kočár by zabral moc místa a nebylo by jisté, že by nás s ním vzali. Bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
22.5.12 08:04

Ja bych teda tvrde trvala mi uvolnenem miste k sezeni,… jukla bych do prepravniho radu, myslim, ze mate fakt prednost, v plnem autobuse dite u tyci neni nic moc, kdyz autobusak prudce zabrzdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
22.5.12 08:07

V tomhle věku už sppousta dětí kočárkem vůbec nejezdí, tak jak by tě někdo mohl nutit brát kočár zrovna a výhradně do MHD???
S tím volným místem nevím, asi by to chtělo kouknout do přepravního řádu, ale syn tedy taky běžně jezdí vestoje, visí jednou rukou na kočárku a druhou na mě. Občas ho někdo pustí, ale pravdilo to není :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.5.12 08:13

kocar v autobuse neni vubec bezpecnej..uz nekolikrat sem ho videla letet! dikybohu dycky bez ditete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí