Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojda,mam dotaz byl nekdo,nebo se chysta s mimcem do maroka??chceme nekam jet,a nabidli nam maroko.Nemate nejake info od nekoho kdo tam byl.delka letu,prujmy,ockovani atd.dekuji mame rocni princeznu a dalsi dve cacorky,tak egypt nechce,recko.spanelsko drahe,jedine teda tunisko nebo turecko zlevnilo
Ahoj, já sem tedy byla v Maroku vícekrát, ale bez dětí. Mohu říct, že Maroko si na turistech zakládá, jezdí tam hlavně turisté ze západních zemí jako je Francie nebo Británie, viděla jsem tam ale i hodně polských výprav,Češi začali objevovat krásy Maroka až v poslední době. Jinak očkování pro dospělého není třeba žádné, u malých dětí bych se informovala u lékaře. Pokud budete v hotelu v turistickém centru,tak je to podle mě pro mimi v pohodě, úroveň bude lepší nebo minimálně srovnatelná s Tuniskem nebo Egyptem…no,spíše lze očekávat úroveň lepší ![]()
Jo,ta délka letu,pokud je let přímy,bez přestupů,tak 4-5 hodin. ![]()
dekuji,tatka se tam boji prej teroristu tak ho s manzou vemem do bulharska a snad bude krasne,ale diky
můj taťka se nedávno vrátil z Maroka z info cesty pro prodejce zájezdů a byl maximálně nadšený. krásná země, výborné služby. pokud se nám podaří sehnat nějaký zajímavý last minute, tak bych tam vyrazila.
Ahoj, taky uvažujeme nad Marokem, malý má 1,5 roku. Nemá někdo nějaké podrobnější informace z této oblasti o probleméch jako je třeba faraonova pomsta v Egyptě? A třeba jak čisté je tam moře (Oceán), co hotely, atd? Díky za každý postřeh ![]()
@Laddmie píše:
Ahoj, taky uvažujeme nad Marokem, malý má 1,5 roku. Nemá někdo nějaké podrobnější informace z této oblasti o probleméch jako je třeba faraonova pomsta v Egyptě? A třeba jak čisté je tam moře (Oceán), co hotely, atd? Díky za každý postřeh
Přesně dotaz - jak častá jsou průjmová onemocnění?
Jaký je v Maroku oceán? Studený? Voda zkalená pískem, nebo průzračná? V polovině června je už teplo a voda taktéž?
Ja byla v Maroku sice jen jednou, ale mam na nej uzasne vzpominky
Co se tyce koupani, tak neporadim, byli jsme na Silvestra a tedy v zimnich bundach. Ovsem bezpecnosti, prujmu ci jinych onemocneni bych se nebala. Pujcili jsme si tehdy s manzelem auto a hodne objeli sami. Sice to byla divocina, ale super zazitek. Jedli jsme v lokalnich mini restauracich a nikdy problem, naopak jsme vyzkouseli jejich opravdu mistni kulinarske umeni. Klidne bych se vratila is ditetem ![]()
Ahoj, já byla v Maroku na začátku července, v Agadiru. Hotel byl parádní! S dětma bez problémů. Moře nic moc, alespoň u nás nebylo nejhezčí, pískem zakaleno
ale Maroko je jedna ze zemí, kam se ráda vracím ![]()
Já před pár lety část Maroka procestovala autem zcela na blind zhruba po této ose: Casablanca - Rabat - Meknes - Fes - Azrou - Midelt - Erfoud - Marrakech. Kromě kouzelné jedinečné neopakovatelné atmosféry denních a nočních nejen královských měst, byla parádní a dobrodružná cesta pohořím Atlas, výšlap na Toubkal (4.167m, nejvyšší hora severní Afriky), noci pod širákem hluboko v poušti kousek od alžírských hranic, ve stanu u jezera, na hodně chudých i hodně luxusních místech. Maročané jsou přátelští, srdeční, vstřícní, ochotní. Co se týče zdraví, neměla jsem sebemenší problém, a to jsem jedla opravdu cokoli kdekoli. Mno, tak jsem zavzpomínala na úžasnou dovolenou a teď alespoň částečně k dotazu. Byla jsem tam na přelomu dubna a května a bylo už dost teplo, Atlantik příjemný ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s Marokem v červenci. Chceme tam jet, tak kdyby jste doporučili hotel či zajímavá místa. Nevím jestli kombinovaný zájezd ( Agadir a pár dní Marakéš ) anebo jen Agadir a vyjíždět na výlety. Děkuji ![]()
@Anet87
V červenci jsou v Maroku vysoke teploty, ale spíše ve vnitrozemí nebo uplne na jihu. U oceánu a more je mnohem příjemněji. Hotel neporadím. Agadir je klasika turisticka záležitost, vse pro turistu, takže fajn. Marakes urcite stoji za návštěvu, urcite jedno z nejkrásnějších měst vůbec. Pokud máš zájem Maroko alespoň trochu poznat, volila bych kombinovaný zájezd, v Agadiru z Maroka nepoznáš v podstatě nic.