Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Byla, s batohem na zadech. Marrakes, Toubkal, Sahara, Todra, Adrou, Fez.. Co potrebujes vedet?
Super..letíme v Srpnu do Maroka do Agadiru (hotel) s CK..Chci se zeptat jak se tam dívají na ženský (evropanky)?A co koupání, jsou nějaký kritéria které by jsme měli dodržovat? Domluvíme se Anglicky? A co počasí v Srpnu? Doporučili by jste nějaký menší výlety?(jelikož jedem s dítětem, větší cestování nepřichází v úvahu).A co očkování? Na internetu jsem vyčetla ve směs samé negativa, tak chci znát i Vaše pro a proti..,protože já věřím že to bude krásná dovolená
.Doufám v to, že horší už nic jako Egypt, být nemůže. Díky všem za Vaše rady a názory.. ![]()
@Zuzulee No, my se pohybovali po vlastni ose, nijak spatne jsem se tam coby Evropanka necitila - pokud pomineme neustale naprazenou ruku mistnaku a baksis za cokoli.. Anglicky jsme se nedomluvili nikde, ale v Agadiru jsem nebyla. Vsude jsme se domluvili francouzsky. Dovolena to byla uzasna. Ockovani si moc nepamatuju, ja mela tou dobou zloutenku a brisni tyfus, byla jsem ale nasledne i v rizikovejsich destinacich.
@Zuzulee
Jestli jedete s CK do hotelu v Agadiru tak jsou očkování zbytečná. Francouzsky se domluvíš téměř s každým, mladší generace umí i anglicky. Zvlášť takhle v hotelech, kde jsou s cizinci pořád. V srpnu je tam absolutní peklo, ale u oceánu je „chladněji“, voda přeci jen zmírňuje teploty.
Předloni jsme byli s Exim v Agadiru - hotel Royal Atlas. Byli jsme na přelomu září a října, vše bylo v pořádku - žádné očkování jsme neměli a ani žádné zažívací potíže. Strava byla výborná, voda v moři chladnější, někdy dost velké vlny. Výlet do pouště byl moc pěkný. Mluvili jsme anglicky.
Díky za info všem.. No já se spíš bojím, aby jsem i v tom srpnu neměli špatný počasí, přece jednom, jedem za exotickým a krásným počasí. Jak čtu v některých diskuzích, tak i v hlavni sezóně není to počasí ideální
samozřejmě je jasný že počítat se musí že vším. Mě spíš zajímalo, jestli se tam nějak řeší větší odhalení těla (u opalování, koupání)?! A byl někdo přímo v hotelu Pueblo tamlelt ***?
@Zuzulee No, odhalovani bych rekla moc neresi. Pocasi Ti nezajisti nikdo. My byli v rijnu, dole bylo 30, na horach jsme zapadli snehem
. Spis pocitej s velkym horkem.
V Maroku jsme byli právě v Agadiru začátkem září, ale už je to deset let. Počasí bylo příjemné. Očkování jsme žádné neměli, nejsou nutná. Zažívací problémy jsme měli oba dva s manželem ještě dva týdny po příletu /průjem, ale nijak zásadní/, ale byli jsme na několika výletech ve vnitrozemí. V Agadiru je příjemný vítr u oceánu, mlhavo, ve vnitrozemí vedro, jasno. Někteří s námi ubytovaní trávili čas pouze u bazénu, dá se říci, že většina. Na pláži se člověk cítí bezpečně pouze s mužem, jinak samotná žena je ihned terčem různých týpků. Pokud tam budeš s mužem, tak v pohodě, to budou brát a nikdo si nic nedovolí, jen nabídky nějakého zboží.:) Já se koupala normálně v plavkách.:) Na opalování moc nejsem, takže jsem na pláži dlouho neležela.:) Jinak tam na pláži seděly zahalené muslimky s dětmi, koupaly se u kraje oblečené. Možná, že některé hotely mají soukromé pláže, ale náš neměl. Jinak Maroko je zážitek na celý život, tedy pokud se pobyt nestráví v hotelu.:)
No právě, já doufám že zažívací problémy se nás vyhnou obloukem. V Egyptě to byl problém celého pobytu (nic o co by člověk na dovolené stál)
Pro jistotu se pojistíme nějakým doporučeným lékem
Po dnešní otřesujicí zprávě z Tuniska, není bezpečno vůbec nikde, takže má obava se mnohokrát zvýšila! Co si budem povídat, bezpečno není ani před vlastním domem! Já právě na to slunění a válení jsem, tak mám strach aby nám počasí přálo. Když jsem četla nějaký recenze od lidí ze Srpna, tak i psaly, že jsou tam dlouhotrvající opary a někdy ani za celý den nevysvitne sluníčko
!Jsem připravená na vše, užijem si to i tak
Každopádně máme v plánu se vydat jen na nějaký menší výlety po letovisku, jelikož jedem s dítětem tak to moc hrotit nechcem.
Jet do rozpáleného betonového hotelového bunkru v Egyptě či Tunisku, nevystrčit z něj nos, prosedět tam týden na záchodě se sr… a ještě se nechat postřílet, děkuji nechci.
Rupnout v kulách někomu může i před Tvým barákem, v obchodě, hospodě (viz.Uh.Brod)apod. Bezpečno není nikde! Nikde jsme nikdy neměli sebemenší problém (a to cestujeme 2×-3× do roka),Egypt je střevníma potížemi tvz. proslulý
Maroko ne..
Ahoj,

Je tu někdo kdo už navštívil Maroko? Měla bych pár otázek