Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dnes uveřejnili, že v Tunisu hrozí únosy turistů. Maroko není zase tak daleko a jistě nebude ze zájmu teroristů vyjmuto. Fakt Vám to za to stojí jet do nebezpečné oblasti? To je ta vidina pobytu v betonovém bunkru zvaném hotel s AI tak lákavá? No nic, střílet se dá i na marocké nebo egyptské pláži.
Čááu emimiňáci
,
Stále nikdo, kdo by měl aktuální zážitky z Maroka?
Sem s nimi…
@Zuzulee byla loni kamarádka, v nejaké 5* na pobreží a zhodnotila, ze nikdy víc. Pry jsou to takovy usmudlanci, co se spis kvalitu jeste jen uci a krome resortu nic k videni. Z plazi a more taky zrovna nejasala, a to neni odchovana na Karibiku… Ted bych tam ale nejela.
No jo, já sama jsem na Maroko zvědavá, člověk si to musí zažít na vlastní kůži, z názorů a recenzi člověk nic nezíská (i tak mě zajímají zážitky ostatních
Já tedy zažila nejhorší dovolenou v Egyptě (a to nejsem taky žádný mazanek), tak stále doufám, že Maroko bude na jiné úrovni.
K vidění je tam toho opravdu hodně - krásné hory - Atlas, královská města, jiná kultura, památky… Ovšem v resortu u moře, tam k vidění nic není. Moře také o ničem. Pokud se nedají podnikat poznávací výlety např. kvůli dítěti a jde jen o pobyt u moře, tak bych volila jinou zemi.
@neila
Asi záleží v jakem hotelu a oblasti byla. Do Maroka jezdí hodně západní turiste, Cesi ho začali objevovat az poslední roky. V takových těch hotelech, kde se plati za čaj stovka, tam jsou hlavně Americane a Francouzi, v jednom jsme bydleli a to byl skutečný luxus.
@Menora byla tady v hotelu Be Live Grand Saidia Hotel 5, našla jsem to na jejím FB
Předpokládám, že 5 by mohlo vypovídat o slušnější úrovni, i když Hilton nebo Kempinski to není no…
Z jejího popisu jsem usoudila, že to bude rozdíl jako mezi španělskou a neměckou 4*, snaha u obou, preciznost jen v jednom. Cestovatel určitě ví, ve kterém ![]()
@neila
Však ano, v tehle zemích se pod pěti hvězdičkami schová vícero hotelů a úroveň se muže znacne lišit, takže je třeba si dobře vybrat. Nevím, jestli jsem na netu našla ten spravny hotel, ale recenze na něj byly vesměs pozitivní
.
@Menora já to nějak nezkoumala. Jen jsem podala dál její hodnocení. Je to baba, 30+, která procestovala hodně, včetně Caribiku (ale není to její laťka). Po Maroku se zase vrátila k Řecku a Egyptu, které má procestované komplet.
Já třeba Egypt ani zadarmo. Mě prostě Afrika nic neříká, nechci tam. Kamkoliv. Neláká mě to. Mám radši ve dvou něco dál (Austrálie, NZ, Maldives, Mauritius, Miami, St. Marten, Cook Islands apod.), ale rodinně klidně Chorvatstko, to je jistota a nádhera ve všech směrech. Na zemi je spousta krásných míst.
Ahoj,
Bezpečnost
jak si tak čtu diskuzi, tak ke konci jsem zaznamenal příspěvky, které komentovali bezpečnost v Maroku. Byl jsem tam před pár měsíci a musím vás ujistit, že Maroko je v oblastech, kde se pohybují turisti velmi bezpečné. Je to trochu výjimka v regionu.
Hodnocením bezpečnosti ve stejné skupině jako ČR a vlastně celá Evropa. Takže se není opravdu čeho bát.
Doporučení
A co bych doporučil? Určitě bych nevynechal města Fes (malé uličky, kde člověk během pár minut hned zabloudí, ale při tom si to užije) a Marakéš (takový tajný tip na romantický orientální prodloužený víkend, kam se hrabe Paříž).
Pak se mi také líbilo kousek od města Meknéš - římská památka Volubilis a kousek od toho parádní městečko Moulay Idriss (vyběhněte na kopec, je na něj nádherný výhled). Příště bych možná vynechal Casablancu (krom nádherného názvu tam nic moc není).
Jídlo
Co se týče jídla - v Maroku je všude kuskus, rýže, kuřecí maso a čaj. Hlavně čaj nesmíte několikrát za den vynechat. Je velmi sladký a příjemně nakopne. Průjem jsem neměl, tak si myslím, že vy ho mít také nebudete.
Kdybyste měl někdo nějaký dotaz, tak rád odpovím a dám nějaké tipy.
Zatím se mějte!
Honza ![]()
edit admin - odstraněn odkaz
@Honza89 píše:
Ahoj,Bezpečnost
jak si tak čtu diskuzi, tak ke konci jsem zaznamenal příspěvky, které komentovali bezpečnost v Maroku. Byl jsem tam před pár měsíci a musím vás ujistit, že Maroko je v oblastech, kde se pohybují turisti velmi bezpečné. Je to trochu výjimka v regionu.
Dle cestolet.cz/maroko/ je hodnocením bezpečnosti ve stejné skupině jako ČR a vlastně celá Evropa. Takže se není opravdu čeho bát.
Doporučení
A co bych doporučil? Určitě bych nevynechal města Fes (malé uličky, kde člověk během pár minut hned zabloudí, ale při tom si to užije) a Marakéš (takový tajný tip na romantický orientální prodloužený víkend, kam se hrabe Paříž).Pak se mi také líbilo kousek od města Meknéš - římská památka Volubilis a kousek od toho parádní městečko Moulay Idriss (vyběhněte na kopec, je na něj nádherný výhled). Příště bych možná vynechal Casablancu (krom nádherného názvu tam nic moc není).
Jídlo
Co se týče jídla - v Maroku je všude kuskus, rýže, kuřecí maso a čaj. Hlavně čaj nesmíte několikrát za den vynechat. Je velmi sladký a příjemně nakopne. Průjem jsem neměl, tak si myslím, že vy ho mít také nebudete.Kdybyste měl někdo nějaký dotaz, tak rád odpovím a dám nějaké tipy.
Zatím se mějte!
Honza
Mohu se zeptat, plánujeme na dovču do agadiru a rádi bychom si i půjčili auto a jeli někam na výlet, ne moc daleko, děti jsou jesre malé. Kam bys doporučil?
Ahoj,
po pravdě moc nevím. V Maroku jsem byl ale úplně někde jinde. Tak mrkni někam na google, určitě na tebe něco vypadne anebo co je asi úplně nejlepší, zeptej se až budeš tam. Na hotelu ti určitě rádi poradí. Pak se zeptejte ještě někde jinde, třeba v restauraci a ostatních turistů. Výlet tak naplánuješ za zlomek času ve srovnání s plánováním z Prahy a hlavně budete mít aktuální info.
Moc jsem ti asi ale neporadil.
Měj se zatím hezky ![]()
Honza
@Zuzulee píše:
Taky letíme v Srpnu..No jsem zvědavá
Jak se Vam libilo v Maroku?
Taky poletime s obáváma do Maroka..
Nebyl tam náhodou někdo,, teď,, v nejbližší době?