Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím chytré hlavy o radu.
Jak je to s pobytem rodiče u dítěte v rámci operace? Co když v nemocnici pro rodiče nemají lůžko? Můžu si vzít spacák a prostě odmítnout odejít? Syn 4 roky.
Já ho tam prostě samotného nenechám!!!
Můžeš
Kdyby se jim to nelíbilo, odkaž je na Základní listinu práv a svobod
Taky bych ho nikdy nenechala samotneho v tomto veku…je smutne, ze se toto vubec musi resit
melo by to byt automaticke, ze tam snim muze rodic zustat…
@Petr13 u nás s tím nikdy problém nebyl. vzdycky jsem byla se synem taky. I na JIP
Nemocnice musí najít vhodné řešení, tedy buď někde zapůjčí lůžko nebo ho prostě někde koupí. Některé nemocnice se jen na malý počet lůžek vymlouvají, zkus jim pohrozit vedením a uvidíš, jak hned bude postel volná.
Máš právo, maximálně na tebe lékař zavolá PČR, ale násilím tě neodtáhnou.
Tohle neni JIP ani ARO, ale prostě ho tam samotného nenechám. Operace bude náročná. Ten stres a všechno okolo. Díky, beru si spacák a když prostě nebude místo, tak prostě na zemi místo bude ![]()
Máš právo na to tam zůstat. Ale oni mají právo zamítnout Ti spacák nebo cokoli (kvůli hygieně atd.), takže to dlouhodobě nedáš. Měli jsme 3 letou dceru na infekčním (průjem), já jsem byla doma s novorozencem, a manžel byl u postýlky do večera, pak odjel a ráno v 6 zase přijel. Měl u postýlky jen malou dřevěnou židličku a tak 1m2, tak říkal, že by to celou noc nedal. Ale když zpětně vidíme, že dcera měla trauma ještě 2 roky, tak se měl kousnout a zůstat (byla tam 2 noci) ![]()
To je přesně ono. Já tam prostě zůstat musím a přes to nejede vlak.
Jen ten přístup nemocnice mě dostal. Ještě to hodlám nějak v této nemocnici řešit, ale jsem také kousek od toho tu operaci zrušit.
@Petr13 byla jsem s 5-letou dcerou v nemocnici na operaci. Pobyt mi hradila moje zdravotní pojištovna. Na pokojích byly „postýlky“ pro děti a na proti nim postele pro dospělého. Ale při objednávání termínu se mě ptali, zda budu zůstávat s dcerou či ne. Takže pokud jde o plánovanou operaci, tak s lůžkem pro dospělého je počítáno, když při domluvení termínu řekne, že zůstane s dítětem.
Ja si teda taky neumim predstavit, ze bych tam takto male dite nechala a odesla
Nikdo, ani policie, te nemuze nutit opustit vlastni dite, takze ja bych se bila jako lev
i kdybych mela spat na zemi bez spacaku, nebo sedet celou noc na malicke zidlicce
V dnesni dobe uz snad ale jsou v nemocnicich na tohle pripraveni a snazi se vyhovet rodicum ![]()
I kdybych měla celou noc stát tak bych tam dceru samotnou nenechala. Zkusila bych třeba jít za primářem a slušně poprosit.
Tohle bylo domluveno, ale dnes jsem zíral. Ještě budu muset obvolávat a zjišťovat, protože takto to rozhodně nepůjde.
@Kočičí duše Ale jo, třeba v HK je už většina pavilonu nových, jen ta infekce je prostě předpotopní. Co byla dcera, je úzká prosklená nudle se 3 dětskými postýlkami za sebou, vedle průchod pro sestru a místo tak na tu mini židli
Tam by si člověk fakt nelehl (tedy info 5 let staré, třeba už modernizovali) ![]()