Dítě a štěně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
331
6.2.26 21:47
@Vendy919 píše: Více

Nesla bych do toho. Chovala jsem velké psy, Novofundlandske. Když mi odešla poslední fenka, byl dceři rok. A přestože Novofundlandsti psi jsou moje srdcovka, tak jsem do toho nešla - nechtěla jsem velké štěně k malému dítěti, a taky bylo jasné, že nebudu mít dost času na psa. A když nevychovas jakéhokoli psa, je to blbé. Když nevychovas velkého psa, je to nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
6.2.26 22:56

Detem byly tri a pul roku, kdyz jsme si domu provedli stene malinoise, rasu asi o milion svetelnych let narocnejsi, nez je zlatak. U nas na pohodu, naopak jsem mela na rodicaku hromadu casu se ji venovat. Ovsem otazka je, jestli mate se psy zkusenost a jste schopni ho za takove situace adekvatne vychovavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.26 06:30

Přesně tak jsem to měla. Dokonce i s tím zlatakem. Ale u mě to bylo kvůli tomu, že mi předchozí pes umřel v šestinedělí a já byla pořád strašně smutná, tak mi někdo dal nového. Nejnáročnější to bylo při venčení. Pes toho neušel tolik, kolik bylo potřeba, tak jezdil dole na kočáru. Pak se dítě učilo chodit venku a do toho psí pubos tahal všude možně. Jednu dobu bylo skoro nemožné je vyvenčit. Ono si vem, že máš dítě, co chce někam jít, psa, co chce někam jít a do toho kočár, který můžeš strkat tak leda břichem. Ale doma byli zlatí. Dítě mohlo psovi strčit ruku třeba do krku a ten by se radši poblil, než by ho kousl. Jinak proti ostatním psům byl tenhle nehorázně nevychovaný, myslel si že je taky dítě, kradl plyšáky a navstevam lezl až na hlavu 🙂

• Citovat
  • Upravit
108
7.2.26 07:17

Pořizovali jsme štěně, když mladšímu dítěti byly necelé 2 roky. Větší plemeno, klidný jedinec a největší mazel z vrhu. Do rodiny zapadlo úplně bez problému, hned druhý den jsem měla pocit, jako by s námi byl odjakživa. Jediné horší období byla výměna zubů, asi měsíc kousal, tak jsem ho s dětmi nenechávala ani minutu bez dohledu. Ale zvládli jsme to. Děti ho milují. Doma se chová naprosto bezproblémově, díky důslednému výcviku poslouchá na slovo. Co se nepovedlo je přivolání venku, to není a nikdy nebylo úplně spolehlivé. Ale i tak je to pro děti skvělý parťák. Za mě to není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
7.2.26 16:53

Rozhodně bych si k batoleti nepořizoval psa, na vteřinu se podíváš jinam a dítě bude pokousané. Pes je šelma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
10.2.26 13:14

Vydržela bych tak do 4 let věku dítěte, kdy je dítě už trochu samostatné a začíná chápat co a jak a nemusí se ve vztahu k psovi tak moc intenzivně hlídat. Už se s ním domluvíš a leccos vysvětlíš. Není to nemožné, ale je to rozhodně pohodlnější. Pes je prvních 7 měsíců obrovská starost. Venčení, sociál, aby se na tebe navázal je vhodné s ním z počátku chodit samotná ven a tam ho učit co potřebuješ, od věci nebude asi ani kvalitní cvičák. Musíš psa učit na samotu, na to, že se nedevastuje…jaj. Já bych prostě počkala, alespoň ten rok a půl ještě jestli nevydržíš tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný