Dítě ADHD, co jej uklidnilo?

Anonymní
24.8.23 19:02

Dítě ADHD, co jej uklidnilo?

Ahoj, zoufalá maminka 5 letého syna s vadou řeči a s ADHD prosí o radu. Ritalin syn nesnesl, přírodní preparáty co jsem zkusila bohužel nic, tablety s ryb. olejem flusal a jsem zoufalá a na pokraji sil.
Je nějaká terapie ci cesta? Je způsob, jak ho naučit polykat kapsle, to byla nabídka po ritalinu, ale tápu. Už mám i stavy na zvracení, spím 4h denně a prostě děs. Děkuji za rady. Třeba je něco, co jsem nezkusila. Kdyby se trochu uklidnil, bylo by to skvělé, aspoň by dával logopedii, jinak buď odvezu sebe nebo jeho do Bohnic.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
607
24.8.23 19:13

📌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.23 19:37

Milá maminko, přesně si vybavuji stejnou situaci před 8 lety, kdy jsem byla dětskou lékařkou odeslaná do pedagogicko-psychologické poradny se starší dcerou-předškolačkou. Od jejího narození jsem pořádně nevěděla co je to spánek, s její o 3 roky mladší sestrou nebylo možné ustát jejich tempo a jakkoliv zkrotit jejich naprosto nevyčerpatelnou energii. Nikdy jsem jim žádné léky nedala, ale právě na radu jiné maminky, na kterou jsem narazila v čekárně, jsme začaly navštěvovat terapeutku, která se zabývala touto problematikou dětí. Pomocí obrázků, různých skládaček atd mě naučila, jak přistupovat k učení a jak si vlastně získat alespoň na chvíli jejich pozornost a tu dobu i postupně prodlužovat (šlo to opravdu velmi pomalu a přiznám se, že v minimálně rok trvalo, než jsme našly společnou cestu). Mimo terapeutku jsem nejprve s tou starší, o pár let později i s mladší dcerou absolvovala několik různých vyšetření a do teď co půl roku navštěvujeme poradnu…
Starší dcera půjde do 9.třídy, musím říct, že se neuvěřitelně změnila, je klidná, přemýšlivá, žádné výbuchy, vymanila se ze svého téměř autistického světa a dokonce má i kamarády, v rámci učení dotáhla spolužáky a už 2 roky nepotřebuje asistentku. Mladší dcera má ale větší problémy, kromě ADHD ještě středně těžkou mozkovou dysfunkci, s tím spojená dyslexie, dysgrafie atd. To byla teprve výzva, jde do 5. třídy a nesmíme vynechat jediný den učení. Každý den bojujeme se záchvaty vzteku, breku, pak se pomocí dýchacích technik uklidňujeme (většinou hlavně já :) ) Neučíme se klasicky u stolu v sedě, ale třeba v kuchyni při vaření, na zemi když třeba skládáme Puzzle, při tancování, cvičení, na procházce-změny prostředí a stylů učení se mi osvědčily… Pak ale úplně na 1.místě je naprostá důslednost a pevný stálý režim, ač jsem tomu moc nevěřila, tak obrovský vliv na chování má i strava a pravidelnost stravy.
Každopádně milá maminko, příliš jsem se tu rozepsala, když to shrnu, zkuste vyhledat pomoc terapeuta, určitě to za zkoušku stojí. Neuvěřitelně nám pomáhá, ne jen dcerám, ale kolikrát i mně, když už mám pocit, že jsem zralá právě na ty Bohnice :D
A přeji mnoho a mnoho sil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
24.8.23 20:21
@Anonymní píše:
Ahoj, zoufalá maminka 5 letého syna s vadou řeči a s ADHD prosí o radu. Ritalin syn nesnesl, přírodní preparáty co jsem zkusila bohužel nic, tablety s ryb. olejem flusal a jsem zoufalá a na pokraji sil.
Je nějaká terapie ci cesta? Je způsob, jak ho naučit polykat kapsle, to byla nabídka po ritalinu, ale tápu. Už mám i stavy na zvracení, spím 4h denně a prostě děs. Děkuji za rady. Třeba je něco, co jsem nezkusila. Kdyby se trochu uklidnil, bylo by to skvělé, aspoň by dával logopedii, jinak buď odvezu sebe nebo jeho do Bohnic.

Ahoj, pracuji s přírodními přípravky, možná by tě to mohlo zajímat, je tam preparát na vaše problémy. Nechci tady dělat reklamu, jestli chceš, ozvi se mi do soukromé zprávy.
Hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.8.23 20:37

Tak ja Ti neco popisu. Prostredni syn ma tezkou formu autismu, stredne tezkou retardaci, adhd, nemluvi. Pred deseti lety jsem si myslela, ze si to z nej hodim. Vecne se nekde valel po zemi a rval, vsechno mu vadilo. Dneska je mu 16 a zvlada neskutecny veci. Pred tema deseti lety bych neverila ani polovine z toho. Predevcirem jsme byli na rodinnym vylete. Projizdka punkevnima jeskynema pod Macochou. Davy lidi, neznamy prostredi, na lodi podzemim, zadnej problem.
Mam jeste dve deti, to nejmladsi ma lehky adhd a tezkou dysfazii. Taky jsem si s nim prosla ledascos. Ted je mu 13, stale spatne mluvi ale uz je na mile vzdalenej tomu labilnimu zviratku, ktery se bouchalo do hlavy.
Takze jediny, co Ti muzu doporucit, je co nejvetsi klid ve vlastni hlave, duslednost, toleranci a viru v lepsi zitrky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
24.8.23 20:40
@Anonymní píše:

Podívej se na primární reflexy a neurovyvojovou terapii

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.23 22:40
@Anonymní píše:

Ritalin nám také dělal problém. Působí 3 a půl hodiny a než smělo dítě dostat další, dostávalo se do propadů, kdy se nám sekalo. Vyřešila to Concerta, což je Ritalin s prodlouženým účinkem. Působí přes 10 hodin. Na večer dáváme jiný lék. Pomáhá to dobře.

• Citovat
  • Upravit
22434
24.8.23 22:43

Ten rybi olej existuje i ve forme bonbonu nebo tekuty na lzicku. Kazdemu zabral nejaky jiny, tak proste zkouset, co zabere vam. Terapie taky jsou ruzne. My meli treba primo s klinickou psycholozkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5949
24.8.23 22:43
@Kolarkaa píše:
Ahoj, pracuji s přírodními přípravky, možná by tě to mohlo zajímat, je tam preparát na vaše problémy. Nechci tady dělat reklamu, jestli chceš, ozvi se mi do soukromé zprávy.
Hezký den :kytka:

Lovíš zákazníky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
24.8.23 23:19
@Kipa22 píše:
Lovíš zákazníky?

Vždyť napsala, že nechce dělat reklamu. Zakladatelka, prosí o pomoc. Je anonymní, takže jí dala jen vědět. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
25.8.23 06:55

@Kipa22 prosím, kdybych lovila zákazníky, dělám to jinak.
Zakladatelka ma problém, který řeší, jako anonymní jí nemůžu poslat zprávu, tak jsem ji napsala tady, bez obsahu konkrétní věci, abych nedělala reklamu.
Myslím, že je to tak v pořádku, měj hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.8.23 07:26

Takovou sitaci by mel resit lekar, poladit medikaci, to uz neni na babské rady.

jenom napíšu, že na zklidnění nežádoucí motoriky v situaci, kdy se nemá vrtět (v kostele) pomáhá, když tu motoriku za něj dělám já - třeba ho rytmicky drbu na hlavě nebo hladím - což není tak vidět, jako když se celý mrská
a nefunguje to hodinu, vždycky jen chvilku

a samozřejmě výborně pomáhá mobil, to zkamení, jenže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 21:23

@Pudloslava lékař vám řekne, tady máte prášek, ale jak to do něj dostat… On si to nenechá vysvětlit, že je to pro jeho dobro. Proto děkuji paní s nabídkou produktů. Narovinu, zkusím cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.23 21:25
@Oriseka píše:
Ten rybi olej existuje i ve forme bonbonu nebo tekuty na lzicku. Kazdemu zabral nejaky jiny, tak proste zkouset, co zabere vam. Terapie taky jsou ruzne. My meli treba primo s klinickou psycholozkou.

Ty bonbóny tou rybinou smrdj a on to nedá. Terapie ano, ale ty ověřené. Mnoho nabízí, ale přijde mi, že jsou to často podvodníci.

• Citovat
  • Upravit
22434
25.8.23 22:32
@Anonymní píše:
Ty bonbóny tou rybinou smrdj a on to nedá. Terapie ano, ale ty ověřené. Mnoho nabízí, ale přijde mi, že jsou to často podvodníci.

Overene :think:. Kazdy ti rekne, ze mu zabralo neco jineho. Ono to stejne nepoznas, jestli pusobi terapie nebo je to prirozeny vyvoj. Vysledky terapie ti taky nikdo nezaruci. My na terapii chodili ke klinicke psycholozce. Cekacka 13 mesicu a bylo to zdarma na pojistovnu. Placene terapie mi prijdou jako obchod s bidou. Ale nekdo si to chvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí