Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nikdy neměly kapačku. Dokud si na druhém stupni nezlomilo ruku, tak nevědělo, jak vypadá nemocnice vevnitř. K pediatrovi jen na preventivky.
Nikdy. To mám dvě 4 a 10 let. Ani na pohotovost, teda jen ta starší dvakrát, ale že měla zlomenou klíční kost a vykloubení ruku a šli jsme zase domu
v nemocnici jsme nebyli nikdy. Asi máme nějaký tuhý kořínek
k dětský taky nechodím, pokud fakt nemusím ![]()
Asi se to u vás nějak blbě sešlo, ale přijde mi normální, že na kapačkách děti ( lidi) běžně nejsou. Já snad ani nevím o nikom v mém okolí, kdo by na kapačkách dítě někdy za život měl
Tak napadá mě, že třeba jezdíte často na pohotovost a tak vás na kapacku dají. Nebo máte doktorku co vše řeší do detailu a tak vás na kapacku pošle.
Já byla s dětma na pohotovosti několikrát. A i s tím, že určitě malému dají kapacku, když nechce. Pít. A ne. Nikdo nás na kapacku neposlal.
Žádný dítě jsem tedy na kapacce neměla. Ale tak každý dítě, rodič, důvody atd. Jsou jiné. To že naše děti na kapackach nebyly nic neznamená. Neznamená to, že tvé dítě je nějak nemocné nebo něco jiného
Co chceš řešit? Švagr skončil na kapacce kvůli horečce. Samy se ptali tchyne jestli mu ji mají dát, když nechtěl moc pít. Takže asi tak. Vzdyt jde jen o zavodneni. Nic mu to neudělá, neřeš to.
Jsou děti, co nebyly nikdy a taky co jsou tam často. Kapačka není nic hrozného a fakt kvůli tomu nemá vážnou nemoc. U kolegyně si pomysli něco o hlupacích a je to. Jinak dcera byla poprvé na kapačkách ve 3 měsících. Měla zápal plic s od té doby několikrát (má za sebou 3 operace) je jí šest. Syn byl na kapačkach tuším 3× s tím, že poprvé měl zánět ledvin, takže dostával i dvoje antibiotika. 2. A 3. Byly po epileptickým záchvatu. To stihl během 4 mesiců
Holky 6 a 2, nikdy kapačku neměly. Měli jste blbou souhru náhod, nic víc ![]()
Syn byl jednu dobu v nemocnici jendou ročně a většinou tu kapacku nafasoval
posledně odmítal pri horečce zcela pít a následně přestal curat, tak ji dostal taky. Pobyl si tam dva dny a pak zase supajdil domu ![]()
Dcera, která bude mít 7, měla jednou kapačku - po operaci nosní mandle
Nejstarší v 15 měsících rotaviry - JIP a při operaci mandlí.
Prostřední v půl roce po dlouhé léčbě operace slzných kanálků.
A nejmladší měl streptokoka v pupečním pahýlu týden po porodu. Takže ten měl kapačky dlouho. Napřed to měl přes žílu v hlavičce a pak tuším do ruky. Tak to měl týden. A doufám, že tim si každý ideálně na furt nebo na dlouho vybral.
Edit. už teda nevím, jestli to byl streptokok nebo stafylokok. Jeden ten haj..l to byl.
Do pěti let…kluk když skončil při zápalu plic v nemocnici, holka po těžkém astmatickém záchvatu. Nikdy mě nenapadlo že je to něco divného.
Prosím anonym, zveřejňování zdravotního stavu. Zdravím. Mám dítko (4,5 roku) a bylo v průběhu jeho dosavadního života 3× na kapačkách. Poprvé minulý rok kvůli - rotaviry, podruhé tenhle rok v únoru jako negativní reakce na narkozu a potřetí teď v létě nějaká virová infekce, která způsobila dehydrataci a hypoglykémii. Mám (spíš měla) kolegyni v práci, která byla zároveň i kamarádkou, má 2 skoro dospělé děti a ta se divila. Jestli se mi to nezdá divné, být na kapačkách ve věku 4 let je něco hodně špatně, můj syn v pořádku není, asi má nějakou vážnou nemoc, protože její dva synové nikdy ne kapačkách nebyli, ani děti jejích kamarádek, ať to řeším. Moje maminka mi řekla, že jsou děti, co jsou na kapačkách i 5× do roka. Tak se jen chci zeptat, kolikkrát vaše děti musely mít kapačku? Zhruba do do toho 5.roku věku. Žádné následky to ne něm nezanechalo, kapačka vždy spolehlivě zabrala, doktor taky nedá kapačku jen tak z hecu, a sice máme teď novou doktorku, ale ta zdravotní dokumentaci má a netváří se, že by bylo něco moc špatně.