Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, moje dcera měla od čtvrteční noci do pátku odpoledne zvracení. Příčinu nevíme, možná ze slunicka, možná viroza, protože dnes jsem začala zvracet já a příteli už je taky zle, ale nebyly ani teploty nic, v neděli byl malinko průjem cca 4× a dost. Byli jsme předevčírem u doktorky, aby se na ni podivala..jestli nejde o chřipku nebo anginu-nejde. Tekutiny doplnujeme, bereme probiotika, ale 3× za den do ní dostanu něco málo na jidlo (snídaně, oběd, vecere) a to opravdu po troskách a Toť vše. Vidím jasnou nechut k jídlu a když jsem zkoušela jestli nejde spis o strach a nabídla ji něco sladkého tak odmítla taky. Je to už týden PO a tak mě zajímají zkušenosti s tím nechutenstvim kdy se Vám to srovnalo a jestli se nemusím bát nějaké bulimie či dalších hrůz
děkuji předem… ![]()
@Simčes dcerka mela cca pred rokem strevni chripku a poradne jist zacala az za dva tydny, dost jsem se bala ale i Dr. nam rekla, ze je to normalni.. jaky jste kraj?
Ahoj,
chytili jsme moribundus a v neděli všichni seděli nad mísou. Byla to hrůza. Ale kluci se z toho oklepali rychle, včera už měli k večeři rohlík s lučinou a bylo to v pohodě (jídlo zavádím postupně, nejdříve rohlík a rýži, dušené kuřecí maso…). Dcerka a já jsme ale měly problémy, bylo nám špatně. Dceři výrazně hůř. Takže jak to řešit s jídlem? Umělá inteligence navrhuje dát jí trochu banánu, já ale nevím. My dvě se vrátíme zpět k rýži, kluci už si budou moci dopřát normálnější jídlo.
Pokud je to od neděle tak myslím že banán už by mohl být v pohodě. I třeba přesnidávka. Jablko bez slupky. Na oběd pečené prso bez tuku na vodě, s rýži.
Já bych se řídila trochu i tím, co chce dítě. Jasně, že ne čokoládu a špekáček, ale u mých dětí mám ozkoušené, že když už mají chuť na jídlo, je dobře. Dcera zvracela ve středu, to nejedla skoro nic, jen kousek rohlíku, který pak zase vyzvracela, ale večer si řekla o kuřecí vývar, tak se najedla. V noci teplota, včera už jedla hodně (ráno dva rohlíky, k obědu kuře s rýží, večer pečivo a sýr).
Banán je výživnější, než rýže, obsahuje třeba draslík, spíš bych dala ten, než suchou rýži.
Kdyz mel kluk blijozu ted nedavno, tak ve stredu byl 2× nad misou a v nedeli jeste nemel uplne chut. Do tydne se to tak nejak srovnalo. Jeli jsme klasicky v piskotech, rohliku.. jak mel chut.
@Modesta Ma-li hlad, davala bych dietni - ze zacatku spis suche starsi pecivo, ryzi, pak davam i suche testoviny, kukuricne krupky, banan a strouhane jablko. Pokud nema hlad, nedavala bych nic. ![]()
Ja jako dítě měl ráda vývary. Mama delala bujón z libového kuřecího s jemně strouhanou mrkvi.
Banán je ok. V nemocnici jsem svého času byla na banánové dietě (skoro nic jiného mi nedávali).
Další jidlo je jednoduché rizoto - ryze mrkev vařené kuře a trochu vývaru. Takhle to vypadá jako blivajz. Ale po několikadenní hladovce jw to namka ![]()
Rozmačkané brambory jsou taky namy, případně polité troškou kefíru nebo s troškou tvarohu.
A pokud neni apetit, tak hladovka a jen piti.