Ditě - alergie na pyl

468
23.5.22 10:36

Dite-alergie na pyl

Ahoj, jak se u vasich deti projevuje alergie na pyl? jake leky nebo sirupy na to vase deti berou? dekuji za zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
23.5.22 11:09

Rýma, ucpaný nos, kýchání, svědění očí. Léků už vyzkoušel plno (začínali jsme Zyrec, Zodac, Xados, teď už má asi 4. v řadě „speciálnější“ a zatím ještě nic nepomohlo na 100%. Tři roky užíval 3× týdně polykací vakcínu, teď jsme pět let docházeli na injekce. Pokrok nic moc žádný. Alergie (trávy) se mu začala projevovat ve školce v 5 letech, teď je mu 16.
Je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14608
23.5.22 12:03

Já mám tyhle potíže od dětství, v dospělosti se mi objevila alergie i na ta antihistaminika, takže žádné léky, a ziju :lol: chce to omezit mléko a vysadit ze stravy co nejvíce cukr, alespoň na tu sezónu, to se osvědčilo mne. Zvýšit rapidně příjem vitamínu c, a když intenzivne sviti slunce, nevycházet vůbec ven, to to “lítá” nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
23.5.22 12:41
@Gina píše:
Rýma, ucpaný nos, kýchání, svědění očí. Léků už vyzkoušel plno (začínali jsme Zyrec, Zodac, Xados, teď už má asi 4. v řadě „speciálnější“ a zatím ještě nic nepomohlo na 100%. Tři roky užíval 3× týdně polykací vakcínu, teď jsme pět let docházeli na injekce. Pokrok nic moc žádný. Alergie (trávy) se mu začala projevovat ve školce v 5 letech, teď je mu 16.
Je to boj.

Ježiš chuďato… sama jsem alergik a to fakt nikomu nepřeju. 8o :?

@aduska912
Přesně jak napsala zde kolegyně… mluvím ze své zkušenosti. Rýma, vodnatá, prostě teče z nosu… ucpaný nos, kýchání, svědění očí, nosu, v krku. Jakmile se přidá dušnost, ztížené dýchání tak nečekat a šupajdit na alergologii na spirometrii… možné astma. Já ho mám, bohužel se mi na to přišlo až v pozdějším věku, máma moc mojí alergii neřešila a žila jsem na Zodacu, Xyzalu, Xadosu atp. od obvoďačky, což mi moc nepomáhalo… až v dospělosti jsem se odhodlala na alergologii a BUM, máte Astma jako pjase, se divim, že žijete… ano, toto mi řekla alergoložka.

Takže dejcháky, jiné léky a ano, bohužel i kortikoidy, nicméně… žiju zase plnohodnotný život. Třikrát hurá. :dance:

Co pomáhalo ze začátku když jsem byla malá?
Vlhko (mokrý ručník na topení nebo zavěsit do okna), mokrý hadr na obličej, tma. A časté sprchování, omývání obličeje a převlékání (nutno ze sebe dostat ten pyl, který je všude). Často utírat prach a mýt okna.

To jsou takové domácí rady pro rodiče alergika. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21597
23.5.22 16:54

Dcera kýchá, má ucpaný nos, svědí ji oči. Na pylové alergie jsou kříženě navázány i potravinové. Aktuálně bere Tamaris, do nosu sprej Mommox a slabé kortikoidové dychatko, protože začala zlobit spirometrie. Za sebou má pětiletou léčbu autovakcinou na míru ve formě kapek (staloral), budeme zvažovat opakování kůry. Alergii má od cca 4 let, teď jí je 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek