Dítě bije psa i rodiče, nikdo to něřeší

483
8.8.14 11:37

Dítě bije psa i rodiče, nikdo to něřeší

Ahoj, chtěla bych znát váš názor, protože já už fakt nevím..
Jistí příbuzní mají holčičku starou 2,5 roku, která chvíli neposedí, nikoho neposlouchá, dělá si co chce a všechno se jí přizpůsobuje. Takže např. jedou na koupaliště a protože onana ještě nechce domů, tak aby se nevztekala, tak tam s ní jsou až do věčera, ačkoli měli úplně jiné plány. A stejně tak ona táhne maminku do obchodu, protože tam mají lízatka, a maminka jí to koupí, protože to malá chce. Nechce jídlo, tak si může vzít čokoládu apod, kterýme se cpe celý den.. A bylo by toho spoustu. Malá je třeba odmalička podporovaná v tom, že když se jí něco nelíbí, může mlátit okolo sebe. Takže jakmile jí rodiče něco nechtějí dovoli, začne jim třeba mlátit do obličeje pěstma, takže oni jí radši pustí. A nic jí neřeknou. Co mě ale nejvíc poslední dobou zaráží je to, že malá může naprosto beztestě mlátit zvířata. Zatímco většina dětí je vedena k tomu, že zvířata se buď hladí nebo třeba se na ně nešahá (cizí psi a tak), tak holčička je vedena k tom, že je děsná sranda dělat jim „bacibaci“. Argumentem jejích rodičů je, že jí to baví, směje se tomu a hlavně, že je ještě malá, takže by to nepochopila a zvířata to stejně nebolí, jelikož holčička nemá ještě sílu.. Takže to vypadá tak, že takhle malé dítě se rozběhne proti jejich kříženci bernardýna a mlátí do psa hlava nehlava buď rukou nebo třeba klackem apod. a děsně se tomu směje. A rodiče z toho taky mají srandu. Pes je dobrák, nechá si vše líbit, ale přeci jen švihání klackem bolí i od tak malého dítěte, takže občas štěkne. A to pak rodiče holčičky na něj okamžitě začnou křičet, ať toho nechá.. Tohle se netýká jen psa, ale i koček, králíků, ovcí, drůbeže (dokonce jí nechávají mlátit i krůty, z těch mám respekt i já).
Jako je to každého věc, ale jak někdo může být s prominutím tak blbý a nechat dítě se takto chovat? I kdyby jim bylo absolutně jedno, že těm zvířatům ubližuje, to si někdo ve 35 letech nedokáže v hlavě srovnat, že kdyby tomu psovi jednou došla trpělivost, že to může pro dítě zkončit tragicky? A co teprve když to udělá na nějakého psa na ulici? Když se člověk pokusí něco naznačit, tak řeknou jen, že ona si „jen“ hraje. A když jsou u nás a já ji nespouštím z očí a jakmile jde po našich zvířatech, tak jí důrazně řeknu, že tohle dělat nebude a vezmu jí třeba klacek, ona se začne vztekat a její matka se tváří uraženě, že jsem si dovolila se na malou křivě podívat a něco jí zakázat a opět mě poučuje o tom, že ty zvířata to přece nebolí (a na důkaz mi řekne, že oni se taky nechávají mlátit, vždyť to nic není a hlavně, že to malou baví)..
Já vím, že to tady fakt nevyřeším, ale zajímalo by mě, jestli jste se setkali s něčím podobným nebo je to fakt extrém.. Jako její rodiče jsou mi úplně ukradení, ale té malé je mi líto. Ona za to nemůže, a jen tím bude trpět, že jí rodiče nedokážou ukázat, kudy vede správná cesta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
8.8.14 11:42

Kdo seje vítr, sklízí bouři. Za pár let (pokud ji ten pes zatím nezakousne)z ní budou šílet.
Nenaděláš nic a ne, tohle opravdu není výchovný standard, ale to snad vidíš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7164
8.8.14 11:42

Ta krůta me rozesmála, promin… nechci to zlehčovat.. bohužel to rodičům nevysvětlíš, až se "opravdu " něco stane, pak si to možná uvědomí, ale pozdě…Takovým rodičům, nemá ani cenu něco říkat, jen si uděláš zle. Přestala bych se s nimi stýkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.14 11:43

Mužeme jen doufat, že ty krůty jednou zaútočí. Snad budou mít víc rozumu než rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
8.8.14 11:44

Tohle uz je vazne extrem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
8.8.14 11:44

Ježíš a proč to řešíš ty??? :roll: co se starat o sebe, je to jejich problém. K sobě je nezvi a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
8.8.14 11:45

Je to malej spratek, buď ráda, že není tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13759
8.8.14 11:45

S tím nic neuděláš, taky bych se s nima přestala stýkat, tohle bych nesnesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.8.14 11:46

@Elinečkaaa myslim, ze jsi zatim bezdetna… Vztah oni - mala bych neresila. Vztah mala - tvoje zvirata resis podle me naprosto skvele a vubec bych neslevila, ani kdyby se matce ty bulvy protacely. Jinak mas pravdu, o co vsechno si koleduji, kdyz nechavaji malou mlatit psa i ostatni sva zvirata. Ale vis jak: blbec se uci na svych chybach, chytry na cizich… a pak jsou neponaucitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
8.8.14 11:47

Až ji pes zakousne, bude po „problému“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@Elinečkaaa
Jakto, že to nikdo neřeší, ty to řešíš, s babama na emiminu! :lol:
Je to jejich věc, jejich dítě, jejich život… Pokud to otravuje ten tvůj, tak se podle toho zařiď, ale jinak vylívat si tu srdce a pomlouvat, to mi přijde trapné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453

Chudák pes :(
rodiče jsou blbý, jdeš na to dobře, ale asi moc diplomaticky - což chápu když jsou to příbuzní.
Buď můžeš být jen tichý pozorovatel a doma si chránit svoje zvířata a svoji důstojnost :mrgreen: a sledovat co z toho dítěte vyroste
nebo jim říct polopaticky, že jsou to blbci, že to zvířata sice možná nebolí, ale je to jednoduše druh týrání a dítě budou za to nesnášet a buď dítě pokoušou nebo rovnou sežerou a že nedodržují základní principy výchovy a jednou se jim to pekelně vrátí + bych dodala, že pro méně chápavé - máte rozmazleného smrada, který týrá vás a zvířata. Pokud vám to přijde vtipné jste víc blbý než jsem myslela.
a samozřejmě bych trvala na tom, že u mě doma se zvířata hladí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7164

@Elinečkaaa Bohužel jsem se s takovými rodiči setkala… udělali i dítě ve 40 a nezvládali ho, a aby od něj měli klid, tak ho nechali dělat co chce… až plivat rodičům do obličeje, bral na kočky nůž a podobně. Zkusil mě bouchnout pálkou a můj pes po něm vyjel, rodiče si nedovolili nic mi říct. Pak jsem je vezla na nákup a malej seděl za mnnou, tahal mě za pás, mládil zase tou palkou a matka nic… tak jsem zastavila a vyhodila ho z auta.. popojeli jsme dal, a koukali na něj, když se uklidnil, sedl do auta a byl hodnej. ale je to extrem, a za to můžou rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.8.14 11:48

@Elinečkaaa neřeš to - není to Tvoje starost.. pokud oni dělají chybu, tak se jim to nevyplatí, ale poznají to hlavně oni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.8.14 11:48

Oni si stejně poradit nenechají :nevim: kdyby byli na návštěvě u mě a malá nechtěla respektovat moje pravidla (že moje zvířata se nemlátí), tak bych je k sobě už nezvala.
A že jednou nějakému zvířeti dojde trpělivost, je celkem pravděpodobné…nebo až majzne klackem otce do obličeje a přerazí mu nos, neo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí