Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Chci se zeptat, zda jste se s tím některé setkaly?
Dcera (2 roky) asi 3 týdny pořád říká, že něco smrdí i když, dle mě, zrovna žádný zápach necítím. Nejdříve jsem tomu nějak nevěnovala pozornost, dělali jsme si z toho doma srandu, ale když s tím pořád nepřestala, přemýšlím, zda to není příznakem nějakého onemocnění
Dělalo to taky něčí dítě? Děkuji
Naučila se nové slovo a furt ho používá, to dělá můj dvouletej pořád. Případně by ji mohlo bavit to, že tě tím zaujme.
Řekla někdy, co smrdí? Myslím, že s cítěním/necítěním jakéhokoliv smradu to nemá nic společného.
Nauč ji slovo voní. ![]()
Ehm, já jsem to prý dělala ve 2,5 letech taky a po pár dnech naši zjistili, že jsem měla strčený kus masa hluboko v nose
a ten pomalinku zapááááchal. ![]()
@klenice píše:
Ehm, já jsem to prý dělala ve 2,5 letech taky a po pár dnech naši zjistili, že jsem měla strčený kus masa hluboko v nosea ten pomalinku zapááááchal.
@klenice píše:
Ehm, já jsem to prý dělala ve 2,5 letech taky a po pár dnech naši zjistili, že jsem měla strčený kus masa hluboko v nosea ten pomalinku zapááááchal.
Pardon ale ![]()
Se. smeju az sem si vzbudila dite
@klenice píše:
@NikynaU No já jsem si to říkala taky, ale ono jí i normálně navalí jako na zvracení.
@klenice píše:
@klenice píše:
Ahoj, prvotně si myslím, že jí baví rozruch kvůli tomu -smrdí.:-)
Zdravotní důvod to ale může mít taky- od zkaženého zubu, zánět mandlí, dutin…
Nemůže to být zánět dutin? Jinak já bych to tak úplně nepodceňovala, pokud by to mělo trvat delší dobu.
@cverunka a říká to pořád (jak píšeš) nebo z času na čas? jestli pořád, tak by to mohlo být opravdu něco, co jí smrdí zevnitř, jak píše @Hanulínek (zub, mandle, dutiny). pokud občas, tak to klidně může být i forma epileptického záchvatu (nebo jiný neurologický problém). každopádně pokud jí to opravdu smrdí, což asi asi jo, když se jí u toho dělá na zvracení, vzala bych ji k lékařce, aby ji prohlídla. protože ona to může být banalita, ale může to být i závažný problém.
Hm, dýchá oběma nosníma dírkama stejně volně jako dřív? co zkusit jí chvíli do nosu stříkat nějakou vincentku/mořskou vodu apod.?
je to blbý, člověka to znepokojí… neříkal ale někdo z dospělých v poslední době častěji, že něco smrdí? (koš, v botníku boty, cokoliv…)
našeho staršího „bolelo bříško“ docela dlouho… až jsem si to spojila, že já jsem taky pořád říkala, že mě bolí břicho - byla jsem těhotná a hodně mi tvrdlo, pořád jsem si musela chodit lehnout. takže to asi přejal ode mně. A když tátovi ruplo v kříži a byl doma na neschopence kvůli bolení zad, tak to dítě zase říkalo, že ho „bolí záda“. nicméně bolení zad ho přešlo, když přešlo i tatínka ![]()