Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký večer, mám asi hloupý dotaz, ale fakt nevím jak to je
chceme teď v lednu sjednat dovolenou do Turecka, která bude v červnu. Dceři budou 2 roky v květnu. A mě zajímá, zda bude ještě zdarma, protože při sjednání dovolené jí je méně než 2 roky nebo se to bere podle toho, kolik let ji bude v době pobytu? Předem díky ![]()
V dobe pobytu.
Jinak takova perlicka: Znamym uletelo letadlo den pred 2. narozeninami dcery, duvodem bylo velke zpozdeni prvniho letu, a dalsi den ji presto museli koupit letenku. Tak se jim dovolena ponekud prodrazila…
Potvrzuji - důležitý je věk v době odletu. Takže ve vašem případě bude dítě platit.
Ahoj, dlouhá léta jsem pracovala v CK, takže snad odpovím spravně:-) Zcela jistě je směrodatný věk dítěte v době pobytu-odletu do destinace. Takže Vaše dcerka už nebude braná jako infant, ale jako dítě s nárokem na vlastní místo v letadle atd…většina hotelů dává takovéhle malé děti zadarmo, takže max. zaplatíte za letenku (let. příplatky) a pojištění, ale jsou určitě i nabídky s letenkou pro děti zadarmo.
Příspěvek upraven 16.01.18 v 22:31
@summersun moc dekuji. Uz mame hotel vybrany a zamilovali jsme se do toho, tak ze nic jineho uz chtit nebudem
deti do 13 let maji nastesti zadarmo pobyt a stravu, tak jsem se radovala, ze dcera nebude stat nic, ale pak mk doslo, ze o letence zdarma se tam nic nepise
nevite, kolik cca muze byt cena za letenku? Stejne je dcera hrozny prcek a hubenour, tak ze na 2 roky urcite v tu dobu vypadat nebude
![]()
@aneta_ka : je jedno, jak vypada, kouknou ji do pasu. Obecne jsou detske letenky kolem 75% ceny dospele, ale zalezi na konkretni spolecnosti. Leteli jsme tak loni asi 14 dni po synovych 2. narozkach…jsem se smala, ze bych mela dostat aspon zavazadlo navic, maly mel stezi 11kg, to mela vetsina infantu na palube nejspis vic ![]()
Letenku malá mít musí, i kdyby vypadala na rok. Prostě jsou mezinárodní předpisy, že děcko 2+ musí mít svoje sedadlo a nemůže být u rodičů na klíně, a od CK její datum narození na letišti mít budou…do Turecka bude letenka tak kolem 8.000Kč.
@beruska9 vsak ja vim, ze to neberou podle vzhledu ditete, ale prave ta nespravedlnost, ze se to ridi vekem, pritom bude dcera 100% drobnejsi a lehci nez nektere deti do 2 let
dcera v tu dobu ani tech 11 kg mit nebude ![]()
@aneta_ka píše:
@beruska9 vsak ja vim, ze to neberou podle vzhledu ditete, ale prave ta nespravedlnost, ze se to ridi vekem, pritom bude dcera 100% drobnejsi a lehci nez nektere deti do 2 letdcera v tu dobu ani tech 11 kg mit nebude
prostě jsou nějaký pravidla, tak se s tím musíš smířit
to je jako bych řekla, že syn skoro nejí, tak proč mu počítají all inclusive
@Pam12 vsak ja vim
smirena s tim jsem. To bylo jen takove,,povzdechnuti".
@aneta_ka, zkus v tom katalogu najít PDC (pevná dětská cena), a hned budeš vědět přesně:-)
@aneta_ka píše:
@beruska9 vsak ja vim, ze to neberou podle vzhledu ditete, ale prave ta nespravedlnost, ze se to ridi vekem, pritom bude dcera 100% drobnejsi a lehci nez nektere deti do 2 letdcera v tu dobu ani tech 11 kg mit nebude
To je stejne, jako ze kazdy muze mit x kg zavazadel, a pritom nekdo ma osobne 50kg a nekdo 150kg…by se to melo davat na celkovou hmotnost, osoba+zavazadlo
Samozrejme, realne absolutne nerealizovatelne, ale napada me to pokazde, kdyz se balim do letadla
![]()