Dítě do školky přes zákaz doktora

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
482
9.12.13 11:00

Dítě do školky přes zákaz Dr

Syn prodělal angínu, bral atd. Dr. chce aby byl ještě skoro 3 týdny doma po dobrání atd. teď je to 10dní po dobrání. je už úplně vpořádku, nekašle, rýmu nemá, mandle zvětšené nemá. Dr. mu brala krev, testy byly ok, on prodělal mononukleózu, tak je hlídaný, jaterní testy měl ok. Jde o to, že z mého ohledu mám doma už zdravé dítě, které se nudí a chtělo by do školky. Naše Dr. je hrozně opatrná, někdy až příliš. Dali by jste v této situaci dítě přesto do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
9.12.13 11:04

@MinkaD
Ne..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
9.12.13 11:09

@MinkaD jelikož nejsem lékař, tak nedokážu posoudit, zda je až tak dlouhá rekonvalescence nutná, ale pokud bych měla pochyby o rozhodnutích své doktorky, tak bych ji spíše změnila a poradila se jinde. ale jinak bych respektovala její názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
9.12.13 11:11

@MinkaD Víš, ona fakt není důležitá jen léčba, neméně důležitá je i rekonvalescence. A pediatr určitě ví, jak má být dlouhá. Přece by nenechával dítě doma jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
9.12.13 11:13

Pokud pro tebe není problém být s malým ještě doma, tak bych ho doma nechala. Dr. to myslí dobře, po atb má oslabenou imunitu, tak mu chce dát dostatečnej čas aby se tělo víc zmátořilo, přece jenom teď tam budou děti dost prskat, tak aby nebyl hned zase nemocný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
9.12.13 11:13

Nechala bych ho doma. Je oslabeny prinese ti domu za par dni neco jineho.
Pokud prodelal mononukleozu, ted mel atb urcite at je v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.12.13 11:14

Nechala bych dítě doma podle lékařky. Sice je zdravé, ale rekonvalescence nějakou dobu trvá, ve školce by nejspíš okamžitě zase něco chytlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.12.13 11:15

Asi bych nechala doma. Je to pro tebe nějaká komplikace? (práce atd.) Nesmí jenom do kolektivu, nebo vůbec ven, na procházku třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
9.12.13 11:16
@MinkaD píše:
Syn prodělal angínu, bral atd. Dr. chce aby byl ještě skoro 3 týdny doma po dobrání atd. teď je to 10dní po dobrání. je už úplně vpořádku, nekašle, rýmu nemá, mandle zvětšené nemá. Dr. mu brala krev, testy byly ok, on prodělal mononukleózu, tak je hlídaný, jaterní testy měl ok. Jde o to, že z mého ohledu mám doma už zdravé dítě, které se nudí a chtělo by do školky. Naše Dr. je hrozně opatrná, někdy až příliš. Dali by jste v této situaci dítě přesto do školky?

Já bych zeptala doktorky, z jakého důvodu má být doma tak dlouho. Pokud by odpověď byla vyhýbavá a váhavá nebo spíš žádná typu „no, víte, ono pro jistotu, radši, bude to lepší…“, zeptala bych se znovu na jasné důvody (ne, „bude to tak lepší“ není jasně vysvětlený DŮVOD) a když by odpověď byla opět neurčitá, vykašlala bych se na ni a dítě do školky poslala podle svého uvážení. Pokud by mi řekla nějaký jasný a věcně vysvětlený důvod, respektovala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
9.12.13 11:16

@MinkaD Mě Dr. taky řekl že do konce roku nemám malou do školky dávat. Nakonec jsem se rozhodla že tento týden bude ještě doma a že ten příští týden půjde do školky v ty dny kdy jdu do práce, takže v úterý a v pátek. Je to takový kompromis.

EDIT - u nás šlo o kašel léčený ATB.

Příspěvek upraven 09.12.13 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.12.13 11:17

@MinkaD nechala bych ho doma. Je oslabeny a něco chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
9.12.13 11:20

@MinkaD Nedala. Jestliže v tak raném věku prodělal mononukleozu, tak má dost zatížená játra, čili imunita nebude v nejlepší kondici. Doktorka mu naordinovala klidový režim, aby se ještě nepřepínal, přijde mi to v pořádku a za takovou doktorku bych naopak byla vděčná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
9.12.13 11:25

Naše dr. obvykle nechává po dobrání ATB ještě týden, ale já neznám zdravotní anamnézu tvého syna, nevím, jak moc velký vliv na jeho imunitu může mít prodělaná mononukleoza…Narovinu bych to probrala s dr., proč je tak dlouhá rekonvalescence nutná a pokud by mi to zdůvodnila, nechala bych ho doma. Vím, že je to otrava pro něj i pro tebe, ale za zdraví to stojí. Ve školkách teď řádí ledacos - u nás aktuálně blinkací a kakací virozy, pokud by byl oslabený, chytnul by to jedna dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.12.13 11:26

A před jakou dobou měl tu mononukleózu? pokud úplně nedávno, tak bych asi taky nedala..ale pokud v létě nebo dřív, tak bych dala..10 dní po dobrání atb mi přijde dostatečná doba. plus minimálně týden atb..až bude školák, tak kvůli angíně bude chybět ve škole přes měsíc? 8o to bude stačit pár nemocí, a neprojde kvůli absencím dál :nevim: já jako školák angínu neměla, ale lidičky ze třídy chyběli max 14 dní, dýl nikdy. a k tomu že to řekla dr..já kdybych měla poslouchat mladšího pediatričku, tak bych ho jako mimino s refluxem dávala spát do autosedačky, v 5m mu vařila rybí polívčičky s celým vejcem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cvrčínek
9.12.13 11:27

Určitě bych si ho nechala doma. Rekonvalescence je po mononukleóze skutečně důležitá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML