Dítě má klíště

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6411
12.5.23 20:10
@samantafox píše:
Je rozdíl něco nevědět a být hloupý. Zakladatelka demonstrovala hloupost. Toto zakladatelkou založené téma vyvolává spoustu otázek. Proč proboha mají lékaři na pohotovosti řešit takovéto případy? To nemají co na práci? Je to jasné, že tuto zakladatelčinu hloupost platíme ze svých daní? To jako zakladatelka nechodí do přírody? Kde drží své děti, když první klíště má její potomek ve 3 letech?

To by ses divila, s čím vším (a hlavně v kolik hodin) jezdí rodiče na pohotovost. Oni se prostě bojí, no… první zkušenost naberou, ať už s horečkou nebo s klíštětem a podruhé už si poradí. Taky jsem byla často u doktorky, když se malá narodila a měla neustále horečky kolem 40 stupňů. Byla jsem vyděšená. Postupně se ukázalo, že tak prostě reaguje na každou virozu a teď už k doktorce chodíme jen při tydenim kašli, aby ji poslechla.
Jinak klíšťata na malou taky nejdou, měla snad 2. Já jich mám klidně 20 za sezónu. A chodíme samozřejmě všude spolu. Někdo jim prostě nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14675
12.5.23 20:35
@Hobitka píše:
Ja porad nechapu, proc je nutne se vysmivat lidem, kteri neco nevedi. Neexistuji hloupe otazky, pouze hloupe odpovedi :roll:.

Zakladatelce snad musi byt jasne, ze kdyby se melo s klistetem u ditete jezdit k lekari, tak by lekari od jara do podzimu nedeli skoro nic jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
12.5.23 20:52

Vyndat a hlídat místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
12.5.23 20:53

Klíště vyndat a vydesinfikovat ránu. Nikam nejezdit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
12.5.23 21:06
@samantafox píše:
Je rozdíl něco nevědět a být hloupý. Zakladatelka demonstrovala hloupost. Toto zakladatelkou založené téma vyvolává spoustu otázek. Proč proboha mají lékaři na pohotovosti řešit takovéto případy? To nemají co na práci? Je to jasné, že tuto zakladatelčinu hloupost platíme ze svých daní? To jako zakladatelka nechodí do přírody? Kde drží své děti, když první klíště má její potomek ve 3 letech?

A já si zase myslím, že je lepší se blbě zeptat, než něco blbého udělat.

Jestli je zakladatelka holka z města, tak to naprosto chápu. Měšťáci mají prostě z těchhle věcí víc stažený zadek, protože se s tím tolik nesetkávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
12.5.23 21:12
@Jit99 píše:
Ahoj, dnes chytil syn 3 roky klíště. Měli bychom zajet k doktorovi nebo ho mohu vytáhnout sama? Je hodně malé. Je to poprvé co ho chytil tak jsem se chtěla zeptat někoho kdo s tím má zkušenosti.

Doufám, že klíště už je vytažené.

Tak ještě bych dodala: napiš si do kalendáře, kdy ho malý chytil. Kdyby se za 1-3 týdny objevilo něco divného, jako např. zvýšená teplota, bolesti svalů a kloubů, nebo by se kolem místa kousnutí udělala červená skvrna cca 5 cm, pak by bylo na místě navštívit lékaře.

Ale protože bylo malé, nejspíš bude vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
12.5.23 21:53

Ted to zrovna resim. Pulrocnimu jsem vytahovala kliste v pondeli. Ani nebyl venku, Nekdo ho bud donesl na obleceni nebo kocka na kozichu. Zalezlo do podpazi, takze kdyz jsem ho nasla, byla uz napity. Od vcera je kluk protivny, dnes horecky. Ale reaguje dobre na nurofen. Pokud se zhorsi, valim do nemocnice. pokud se zlepsi, jdu s nim na odbery, uz jen proto, abych vedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30653
13.5.23 08:40
@Janča6 píše:
Zakladatelce snad musi byt jasne, ze kdyby se melo s klistetem u ditete jezdit k lekari, tak by lekari od jara do podzimu nedeli skoro nic jineho.

Proc by ji to melo byt jasne, jestli vidi prvni kliste v zivote :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
14.5.23 23:48

@Nenitamduch taky jsem jela s dvouletou na pohotovost kvuli klisteti…byly opravdu nadseni ze me.Jely jsme z toho duvodu ze ho mela v uchu-koukal jen zadek klistete. Nebylo v moci jak ho vytahnout.Na pohotovosti kaply neco do ucha a pak gazou setrely a bylo venku. Jeste jsem si vyslechla spousta blbej pouceni.No a? Tak at si pani dojede, kdyz to chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
15.5.23 01:11
@Jit99 píše:
Ahoj, dnes chytil syn 3 roky klíště. Měli bychom zajet k doktorovi nebo ho mohu vytáhnout sama? Je hodně malé. Je to poprvé co ho chytil tak jsem se chtěla zeptat někoho kdo s tím má zkušenosti.

Vymydlit obycejnym mýdlem proti směru hodinových ručiček. Za chvíli se pustí a mýdlo to i vyčistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
15.5.23 08:49
@Takco píše:
Vymydlit obycejnym mýdlem proti směru hodinových ručiček. Za chvíli se pustí a mýdlo to i vyčistí.

A proč proti směru hodinových ručiček? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.5.23 09:17
@Andrise píše:
@Nenitamduch taky jsem jela s dvouletou na pohotovost kvuli klisteti…byly opravdu nadseni ze me.Jely jsme z toho duvodu ze ho mela v uchu-koukal jen zadek klistete. Nebylo v moci jak ho vytahnout.Na pohotovosti kaply neco do ucha a pak gazou setrely a bylo venku. Jeste jsem si vyslechla spousta blbej pouceni.No a?Tak at si pani dojede, kdyz to chce.

Tak jo. Vidím, že míra hlouposti v naší společnosti je obludná. Půlka mé rodiny jsou lékaři. Někteří na pohotovosti. Pokud někdo neumí vytáhnout klíště, měl by být zbaven svéprávnosti. Doufám, že ses ještě urazila, že na tebe na pohotovosti nebyli přívětiví. A k té poslední větě… Už jen kvůli takovýmto arogantním příspěvkům doufám, že se několikanásobně zvedne poplatek za ošetření na pohotovosti. Když teda lidé nemají soudnost a jedou na pohotovost s tím, že dítě má klíště/odřené koleno/už „tři dny“ teplotu/dosaď podobnou blbost, tak na to bohužel musí dojet ti, kteří správně využívají pohotovost jako krajní a nouzové řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
15.5.23 09:46
@Meggiska píše:
A proč proti směru hodinových ručiček? :D

Je to zajímavé, ale napíšu, jak k tomu došlo. :)
Kamarádka měla v koupelně rozbité světlo. Mě něco svedilo na břiše, takže při mytí rukou drby drby. Rovnou s mýdlem. A pohyb proti směru hodinových ručiček byl jaksi. mimovolny. :) A šlo to! Klíště zjištěno až dodatečně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
15.5.23 10:11
@Takco píše:
Je to zajímavé, ale napíšu, jak k tomu došlo. :)
Kamarádka měla v koupelně rozbité světlo. Mě něco svedilo na břiše, takže při mytí rukou drby drby. Rovnou s mýdlem. A pohyb proti směru hodinových ručiček byl jaksi. mimovolny. :) A šlo to! Klíště zjištěno až dodatečně. :)

Ale jinak je to blbost, klíště nemá zpětné háčky do směru, spíš se má „vypáčit“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14675
15.5.23 10:15
@Meggiska píše:
Ale jinak je to blbost, klíště nemá zpětné háčky do směru, spíš se má „vypáčit“ :)

Já dávno vím, že klíště nemá závit a že se má páčit. Ale fakt se mi nikdy nepodařilo ho vyndat páčením. Zato kroucením vždy. Dokud jsem nekoupila pinzetu na klíšťata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí