Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Takco píše:
Vymydlit obycejnym mýdlem proti směru hodinových ručiček. Za chvíli se pustí a mýdlo to i vyčistí.
ale klíště nemá závity ![]()
Tak já se přiznám, že jsem s prvním klištětem taky byla u doktorky. Malý byl ještě batole a já v životě klíště nevytahovala (naposledy jsem měla jako dítě a to mi vytahovali rodiče, ještě s líhem a točením - přesně tak, jak se teď nemá).. A neuměla jsem to vytáhnout. Ale zavolala jsem nejdříve předem doktorce a ona, ať klidně přijedu. Vytáhla to pomocí vatové tyčinky s mýdlem (netočila, ale kývala tím) a od té doby to tak také tahám.
Ale na pohotovost bych s tím nejela, tu se snažím nezatěžovat (to už by muselo být - vlastně jsme na ni jeli snad jen jednou - ne s klíštětem
)
P. S. Kleštičky jsem nikdy nezkoušela a z těch mám strach, že bych utrhla hlavu. Ale už to zvládám tím mýdlem a tyčinkou ![]()
@Schnapi píše:
Tak já se přiznám, že jsem s prvním klištětem taky byla u doktorky. Malý byl ještě batole a já v životě klíště nevytahovala (naposledy jsem měla jako dítě a to mi vytahovali rodiče, ještě s líhem a točením - přesně tak, jak se teď nemá).. A neuměla jsem to vytáhnout. Ale zavolala jsem nejdříve předem doktorce a ona, ať klidně přijedu. Vytáhla to pomocí vatové tyčinky s mýdlem (netočila, ale kývala tím) a od té doby to tak také tahám.
Ale na pohotovost bych s tím nejela, tu se snažím nezatěžovat (to už by muselo být - vlastně jsme na ni jeli snad jen jednou - ne s klíštětem)
P. S. Kleštičky jsem nikdy nezkoušela a z těch mám strach, že bych utrhla hlavu. Ale už to zvládám tím mýdlem a tyčinkou
A já mýdlem a rukou. ![]()
@Janča6 píše:
Já dávno vím, že klíště nemá závit a že se má páčit. Ale fakt se mi nikdy nepodařilo ho vyndat páčením. Zato kroucením vždy. Dokud jsem nekoupila pinzetu na klíšťata
Já používám pinzetu, chytnu a lehce táhnu a ono se pustí
teta to dělá tak, že si dá na vatovou tyčinku trošku krému, aby to mastilo a v podstatě s tou tyčinkou jen šudlí přes klíště, dokud se nepustí ![]()