Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Asi bych určitě znovu zkusila psychologický posudek a pro toho kluka pravidelné návštěvy u psychologa, pokud se necítí dobře.
Já osobně si nemyslím, že by někdo, kdo pije a neplatí alimenty a o dítě se více-méně nestará, měl mít dítě u sebe. Taky si myslím, že by s tím mělo jít něco dělat, ale v rozhodování soudu o péči o dítě se nevyznám.
Pokud neplatí alimenty tak být sestrou řeším toto přes sociálku a soud, a se sociálkou bych chtěla řešit i návštěvy u otce.. hoch je už velký a jisě by tam měl možnost říct názor
Díky, holky, za odpovědi. Snad ještě někdo napíše, třeba s podobnou zkušeností, každopádně psychologický posudek je potřeba, jen doufám, že to k něčemu bude.
Prosím o zachování anonymu z pochopitelných důvodů.
.
Ahoj holky, zkusím jít pro radu sem k vám.
Nejedná se o mě, jedná se o 10letého syna mé sestry a jeho otce. Bohužel si má sestra s ním udělala dítě opravdu hodně brzy. Poté, co se narodil syn, začal mou sestru psychicky týrat, bít. Vztah skončil poté brzy. Soudně má nařízené návštěvy 1× za dva týdny. Jenže..synovec nedávno přiznal, že když je u táty, tak táta si z něj dělá sluhu.,,Dones mi tohle, dones mi tamto, udělej tohle, udělej tamto". A 3× denně = návštěva hospody, chodí spát pozdě večer. Jemu se to samozřejmě nelíbí a bohužel velice často, když má návštěva proběhnout, ho den před tím začne bolet hlava a občas do toho i zvrací. Je mi ho líto, je to chytrý a hodný kluk, otec s ním šíleně manipuluje a do toho ho ještě štve proti sestře. Na to ale, naštěstí, neslyší.
Na psychologikém posudku byl, když byl menší. Nikdo asi nikde chybu neshledal. Povedený tatínek ani neplatí alimenty a ještě neustále vyhrožuje střídavou péčí.
Chci se zeptat, myslíte si, že při dalším psychologickém posudku, když malý tohle řekne, se něco změní? Bavila jsem se o tom s mamkou a ta říká, že tomu moc šancí nedává, že to vezmou tak, že prostě o dítě jeví zájem a tím to zvadlo. Ale přece v zájmu dítěte není věčné vysedávání v hospodě
Díky za vaše příspěvky a rady.