Manipulace dítěte otcem

Anonymní
5.7.16 11:46

Manipulace dítěte otcem.

Zdravím přítomné ženy,

mám problém se svým ex a nevím, jak to vyřešit, proto prosím o radu. Jsme s ex od sebe necelý rok. Dítě ( 4 roky )je svěřeno do mé péče a otec si ho bere jednou za 14 dní. U soudu se vzdal práva odvolání a vše probíhalo normálně ( styk, předání atd.). Jenže poslední asi dva měsíce se dítě od otce vrací navedené…zmanipulované a to nepřeháním. Je navedené proti mě, že ho nemám ráda (dítě), proti prarodičům, že je to bába nebába a že ji nemáme rádi, po příjezdu vždy pláče a říká, že se musí vrátit k tatínkovi, že on je tam sám a že on ji potřebuje ( citově dítě vydírá i mně to dělával ). Že si odveze všechny hračky a že bude bydlet tam, kde se narodila, protože tam patří :zed:. Je mi ji moc líto, protože vidím že má v hlavičce zmatek a je z toho psychicky špatné :,(. Když se obrátím na ex s prosbou ať to nedělá, že dítěti ubližuje, začne se střídavou péčí a že dítě chce být u něj atd. Znám své dítě a vím, že otce má rádo, ale poznám, co je z jeho hlavy a co má naučené od bývalého. To, že je dítě navedené i proti mému příteli, kterého mělo malé rádo od začátku a teď mu říká, že ho nesnáší a že táta ho nemá rád…to už komentář nepotřebuje ( mmch. otec má známost také ). Co by jste udělali na mém místě vy, jak pomoci dítěti, aby z toho nebylo tak poplantané. Teď má jed k otci na týden a já se moc bojím, jak naočkované se mi vrátí a jak psychicky rozladěné bude. Prosím o zachování anonymu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
5.7.16 12:04

Zaridila bych diteti dobreho psychologa, ztohoto si muze odnest nasledky na cely zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 12:06

To je sobeckej hajzl.. Chudák to male.. Nevim asi bych se obrátila na právníka, psychologa atd.. Nejak dokázat jak to skodi.. Obavam se ale ze to nebude vubec snadné ale snazila bych se přerušit styky, tohle musí tomu ditku neuveritelne ubližovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.16 12:06

@medunka23 Nad tím jsem taky uvažovala, ale čekací lhůta je dlouhá a dětská doktorka říkala, že psycholog a rozebírání se v pocitech dítěte mu může uškodit, tak nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25066
5.7.16 12:22
@Anonymní píše:
@medunka23 Nad tím jsem taky uvažovala, ale čekací lhůta je dlouhá a dětská doktorka říkala, že psycholog a rozebírání se v pocitech dítěte mu může uškodit, tak nevím :nevim:

A nejde vaše povídání, ditete a Tvoje, nahrat třeba na mobil a ukázat to psychologovi. Já vím, že je to pracny, ale to dite za to stoji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 12:26

@stock To mě nenapadlo…za zkoušku to stojí :palec:

• Citovat
  • Upravit
7527
5.7.16 12:29
@Anonymní píše:
@medunka23 Nad tím jsem taky uvažovala, ale čekací lhůta je dlouhá a dětská doktorka říkala, že psycholog a rozebírání se v pocitech dítěte mu může uškodit, tak nevím :nevim:

8o 8o tak jako měl by to být dětský psycholog který by stím měl snad umět pracovat, nebo mám asi naivní představy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25066
5.7.16 12:30
@Anonymní píše:
@stock To mě nenapadlo…za zkoušku to stojí :palec:

Ať se zadari :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 13:16

Nikoho jiného nic nenapadá :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8284
5.7.16 13:32

Je to její otec, má právo jí říkat a dělat si s ní co uzná za vhodné - toto tu bylo nedávno řečeno v jiné velmi podobné diskuzi :zed:

Podlě mě nezabráníš tomu, čím jí bude otec vymývat mozek, pokud on sám není schopen pochopit, jak jí tím škodí :nevim:
Psychologa by potřeboval spíš on :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25066
5.7.16 13:40
@Klementyna píše:
Je to její otec, má právo jí říkat a dělat si s ní co uzná za vhodné - toto tu bylo nedávno řečeno v jiné velmi podobné diskuzi :zed:Podlě mě nezabráníš tomu, čím jí bude otec vymývat mozek, pokud on sám není schopen pochopit, jak jí tím škodí :nevim:
Psychologa by potřeboval spíš on :zed:

Zakladetelko, pokud bude panovat tenhle nazor, že otec/matka má právo…tak opravdu to jenom dokumentovat. Pak se možná otec/matka dozví, že si s ditetem, ač vlastním, nemá právo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 13:51

Ano otcové mají práva, bohužel asi i ubližovat, protože našemu dítěti je ubližováno od toho nejbližšího, který vůbec nevidí, jak tím malé trápí…a já s tím nemůžu nic dělat, jen se obrnit a po každé návštěvě u otce se dívat se své vystresované dítě, nechat ho vyplakat, nechat si od dítěte říkat, že mě nemá rádo (a na tohle ať reaguji jakkoli, nastává ještě větší pláč) a až se trochu uklidní za pár hodin až dnů…dát dítě,,dohromady", aby bylo schopno podstoupit další návštěvu u otce

• Citovat
  • Upravit
439
5.7.16 14:03
@Anonymní píše:
Zdravím přítomné ženy,mám problém se svým ex a nevím, jak to vyřešit, proto prosím o radu. Jsme s ex od sebe necelý rok. Dítě ( 4 roky )je svěřeno do mé péče a otec si ho bere jednou za 14 dní. U soudu se vzdal práva odvolání a vše probíhalo normálně ( styk, předání atd.). Jenže poslední asi dva měsíce se dítě od otce vrací navedené…zmanipulované a to nepřeháním. Je navedené proti mě, že ho nemám ráda (dítě), proti prarodičům, že je to bába nebába a že ji nemáme rádi, po příjezdu vždy pláče a říká, že se musí vrátit k tatínkovi, že on je tam sám a že on ji potřebuje ( citově dítě vydírá i mně to dělával ). Že si odveze všechny hračky a že bude bydlet tam, kde se narodila, protože tam patří :zed:. Je mi ji moc líto, protože vidím že má v hlavičce zmatek a je z toho psychicky špatné :,(. Když se obrátím na ex s prosbou ať to nedělá, že dítěti ubližuje, začne se střídavou péčí a že dítě chce být u něj atd. Znám své dítě a vím, že otce má rádo, ale poznám, co je z jeho hlavy a co má naučené od bývalého. To, že je dítě navedené i proti mému příteli, kterého mělo malé rádo od začátku a teď mu říká, že ho nesnáší a že táta ho nemá rád…to už komentář nepotřebuje ( mmch. otec má známost také ). Co by jste udělali na mém místě vy, jak pomoci dítěti, aby z toho nebylo tak poplantané. Teď má jed k otci na týden a já se moc bojím, jak naočkované se mi vrátí a jak psychicky rozladěné bude. Prosím o zachování anonymu. :kytka:

Možná bych si s ním nejdřív promluvila, jaký to může mít dopad na dcerku, možná bych si promluvila i se známostí, je to ženská a jestli je rozumná, možná by to pochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 14:10

@frgulka Já se s tou jeho ještě nesetkala osobně a podle dítěte tam byla snad jen jednou, když tam bylo. Promluvit jsem sis ní zkoušela už několikrát, výsledkem bylo vyhrožování z jeho strany a dítě přijelo ještě více rozhozené. Každé promlouvání má za následek větší tlak na dítě. Já od něj odešla právě proto, že byl manipulátor. Ale věřila jsem, že to malé to neodnese a teď nevím, co dělat.

• Citovat
  • Upravit
439
5.7.16 14:13
@Anonymní píše:
@frgulka Já se s tou jeho ještě nesetkala osobně a podle dítěte tam byla snad jen jednou, když tam bylo. Promluvit jsem sis ní zkoušela už několikrát, výsledkem bylo vyhrožování z jeho strany a dítě přijelo ještě více rozhozené. Každé promlouvání má za následek větší tlak na dítě. Já od něj odešla právě proto, že byl manipulátor. Ale věřila jsem, že to malé to neodnese a teď nevím, co dělat.

Dala bych ho k soudu, zkusila bych zakázat styk, tohle může mít pro dcerku nedozírné následky, které si ponese celý život. Braň svoje dítě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna