Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@LenaNell Zdravím 🙂 Prohlížím si tuhle diskusi, mám to doma jako přes kopírák, ale se dvěma dětmi. Jak se máte dnes? Změnilo se něco?
@Renoir Teď je bývalý pořád stejný manipulátor, dcera je ale starší a mnohé už prohlédne. Hlavně jí pomohlo útočiště doma…pocit lásky bezpečí a pocit, že je milována. neříkám, že je to úplně OK, ale je to mnohem lepší nebo už jsme se prostě naučili, jak z toho nedělat větší problém…pokud se vrátí s nějakými,,nejasnostmi" v krátkosti vysvětlím ujistím, že se nic neděje a dít nebude a dál to prostě neřešíme…
Kdyz je otec manipulator a agresor deti zmanipuluje na svou stranu…jak z toho ven? vam pomohlo promlouvani a vysvetlovani? moji kamaradce ne ma dceru 7 let a ta ma otce za borce dokonce tvrdila soudkyni ze chce u taty tyden bydlet…jak z toho ven? otec psychopat manipulator evidentne matku psychicky i fyzicky tyral a ted po rozchodu to dela pres dite…mediace mimochodem se nedoporucuji tam muze manipulovat mediatora a ti schopni manipulatori umi i psychologa nauci se od nej a pak pouzivaji proti sve obeti…nekde jsem cetla o sokratovske metode dotazovani aby se uvedlo dite do pohledu do reality…priklad otec tvrdi ze nemame doma nic k jidlu…vezmete dite k lednici ukazete a dotaz…je tohle nic? opravdu tady nemam nic k jidlu?…nejak takhle bez obvinovani a podsouvani spravne odpovedi navest dite aby na to prislo samo…u malych 4 letych to jde hur u starsich lepe pry tak nevim…jen napad ![]()
@Elleniebla píše:
Kdyz je otec manipulator a agresor deti zmanipuluje na svou stranu…jak z toho ven? vam pomohlo promlouvani a vysvetlovani? moji kamaradce ne ma dceru 7 let a ta ma otce za borce dokonce tvrdila soudkyni ze chce u taty tyden bydlet…jak z toho ven? otec psychopat manipulator evidentne matku psychicky i fyzicky tyral a ted po rozchodu to dela pres dite…mediace mimochodem se nedoporucuji tam muze manipulovat mediatora a ti schopni manipulatori umi i psychologa nauci se od nej a pak pouzivaji proti sve obeti…nekde jsem cetla o sokratovske metode dotazovani aby se uvedlo dite do pohledu do reality…priklad otec tvrdi ze nemame doma nic k jidlu…vezmete dite k lednici ukazete a dotaz…je tohle nic? opravdu tady nemam nic k jidlu?…nejak takhle bez obvinovani a podsouvani spravne odpovedi navest dite aby na to prislo samo…u malych 4 letych to jde hur u starsich lepe pry tak nevim…jen napad
Horší je, když to dítě ví, že lednice je plná jídla, ale u soudu stejně řekne, že u rodiče strádá hlady, že tam žádné jídlo není, jen tvrdý chleba. A OSPOD a soud jen pokývají hlavami, jak je to hrozné a do rozsudku napíšou, že rodič nedává dítěti jíst.
Ahoj, jsem asi ve stejne situaci.
Rekne mi nekdo co je vse vlastne patri do manipulace s ditetem?
Dite, predskolak, kdyz prijde od otce tak rika jak s nim bude bydlet, kolik s nim bude dnu, co ma kde rikat ve skolce a tak.
Jsem z toho spatna. Podle me si chysta podklad na stridavou peci se kterou vyhrozujen uz delsi dobu.
Ceka nas mediace, protoze komunikace s otcem je jen a jen direktivni.
Dite k nemu nechce, dokonce se zminil i ve skolce.
Pomuze to k nicemu? Vsude ctu ze manipulace je vlastne tyrani a ze si dite muze nest nasledky. U nas doma o otci nemluvime a pokud ano, tak slusne. Nikoho proste nepomlouvam.
Kdyz pak ospod vyslechne dite a ono tam rekne chci byt s tatou 8dni tak bude?
Diky
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem asi ve stejne situaci.Rekne mi nekdo co je vse vlastne patri do manipulace s ditetem?
Dite, predskolak, kdyz prijde od otce tak rika jak s nim bude bydlet, kolik s nim bude dnu, co ma kde rikat ve skolce a tak.
Jsem z toho spatna. Podle me si chysta podklad na stridavou peci se kterou vyhrozujen uz delsi dobu.
Ceka nas mediace, protoze komunikace s otcem je jen a jen direktivni.
Dite k nemu nechce, dokonce se zminil i ve skolce.
Pomuze to k nicemu? Vsude ctu ze manipulace je vlastne tyrani a ze si dite muze nest nasledky. U nas doma o otci nemluvime a pokud ano, tak slusne. Nikoho proste nepomlouvam.
Kdyz pak ospod vyslechne dite a ono tam rekne chci byt s tatou 8dni tak bude?
Diky
Když k tátovi nechce, proč by pak OSPODU říkal, že chce? Budˇráda, že má otec o dítě zájem, musí mu být jasné, že když prosadí střídavku, tak to bude jiné než třeba jen víkend.
@arinecka
preve proto že je zmanipulovany otcem, ze ma strach.
Otci je to jedno, tem ma touhu ublizit me a dite mi vzit, dela mu to dobre,
me zajimalo co vse je manipulace.
kdyz dite proste rika me a ve ucitelce ze k nemu nechce.
@Anonymní píše:
@arinecka
preve proto že je zmanipulovany otcem, ze ma strach.
Otci je to jedno, tem ma touhu ublizit me a dite mi vzit, dela mu to dobre,me zajimalo co vse je manipulace.
kdyz dite proste rika me a ve ucitelce ze k nemu nechce.
A dítě k němu nechce proč? Vždytˇotci musí být jasný, že když dosáhne střídavky, tak se bude muset x dní o syna starat se vším všudy, a ty budeš mít v ty dny čas jen na sebe ![]()
@arinecka protoze musi delat to co chce otec, nevim, proste k nemu nechce, netesi se a to same rika ve skolce. Pak prijede a rika, ze tata chce aby s nim byl vic a pocita dny kolik mu rekl otec, pak breci a je z toho smutny.
Jak si to otec predstavuje netusim, podle me takto daleko nevidi, vidi ted jen pouze to jak ublizit me. Protoze me uz rikal po rozchodu ze kdyz od nej odejdeme, tak decko neuvidim uz.
Hele, stridavka neni nevratny stav. Idealne jim to obema dej,,nanecisto,, vyzkouset. Pokud te ex tou stridavkou jen depta, stahne se. Pokud se fakt chce jako otec vice realizovat, nebran tomu. Dite je vase spolecne, neni to tvuj majetek.
@Stará známá uz ted to decko nenese dobre, takze nebudu nic pokouset, to jako vazne.
navic je navadene a to mam jako mu ho dat, at ho navadi cim dal vic a psychicky ho depta?
ptala jsem se co vse se da zahrnout do manipulace a co s tim jde delat.
ja moc dobre znam umysly otce.
@Anonymní píše:
@arinecka protoze musi delat to co chce otec, nevim, proste k nemu nechce, netesi se a to same rika ve skolce. Pak prijede a rika, ze tata chce aby s nim byl vic a pocita dny kolik mu rekl otec, pak breci a je z toho smutny.Jak si to otec predstavuje netusim, podle me takto daleko nevidi, vidi ted jen pouze to jak ublizit me. Protoze me uz rikal po rozchodu ze kdyz od nej odejdeme, tak decko neuvidim uz.
A napadlo tě že to dítě rika to, co t chceš slyšet? Co když otci říká, že je u něj spokojené?
Narcistni porucha osobnosti.. nastuduj si o tom co nejvic a posle toho jednej.
@Pitaya1 proc teda ucitelka rika neco jineho a pta se me jestli neni nejaky problem?
proc se teda vzpouzi kdyz ma k nemu jet? a pak teda bude rikat tatinku me se u tebe libi, chvi byt jen s tebou?
trosku magorina, ne