Manipulace dítěte otcem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.3.23 09:02

@Královna Kosmíru mrknu, diky

• Citovat
  • Upravit
35164
25.3.23 09:16
@Anonymní píše:
@arinecka protoze musi delat to co chce otec, nevim, proste k nemu nechce, netesi se a to same rika ve skolce. Pak prijede a rika, ze tata chce aby s nim byl vic a pocita dny kolik mu rekl otec, pak breci a je z toho smutny.Jak si to otec predstavuje netusim, podle me takto daleko nevidi, vidi ted jen pouze to jak ublizit me. Protoze me uz rikal po rozchodu ze kdyz od nej odejdeme, tak decko neuvidim uz.

Oba si musíte uvědomit, že to vše odnese nakonec dítě. Takže nějaká nevraživost by měla jít stranou. Jak dlouho s vámí otec nebydlí? A když bydlel, tak jaký byl vztah otec, syn? Třeba ho opravdu chce jen víc vídat, ono jednou za 14 dní na víkend je prostě málo. Teď ti to přijde šílený, ale ono si to časem sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
25.3.23 09:19

Moje dcera je o trochu starší a dělá to, co tvůj syn. Říká každému to, co si myslí, že ch e dotyčný slyšet. Takže tuhle myšlenku bych úplně nezavrhovali. Také mi chvíli trvalo, než jsem ji přijala. Pokud tvé dítě otec netyra, nemá od něj zdravot i problémy, nepomocuje se, neříká děsivé historky z pobytu, apod, tak je dost možné, že tam opravdu netrpí tak, jak si myslíš.. ale jak říkám, chápu tě. Trvá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
25.3.23 09:34

Je zde i moznost, ze diteti je u otce dobre a nesnasi menit to prostredi. Kdyz je mu dobre u tebe nechce k otci, pak je mu dobre s otcem, tak chce byt u nej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
25.3.23 09:43

Manipulace dítěte matkou

@Anonymní píše:
Dite, predskolak, kdyz prijde od otce tak rika jak s nim bude bydlet, kolik s nim bude dnu, co ma kde rikat ve skolce a tak.

A proč by to nemohlo dítě říkat? Střídavka je základním typem péče u dětí nad kojenecký věk. Se probuď končně, a přečti si judikaturu Ústavního soudu.

Jsem z toho spatna. Podle me si chysta podklad na stridavou peci se kterou vyhrozuje uz delsi dobu.

Jsi zcela mimo. To není žádné vyhrožování. Chováš se nenormálně, trpíš stihomamem. Běž se léčit.

Dite k nemu nechce, dokonce se zminil i ve skolce. … pak breci a je z toho smutny.

A navíc ovlivňuješ dítě proti otci. Ničíš jeho psychiku. Měla by ses stydět. Vyřizuješ si účty s ex přes vaše společné dítě. Nemáš své dítě opravdu ráda - je pro Tebe hlavně nástrojem jak ublížit otci. O tohle Ti jde nejvíc. Jsi sobecká. Vyhledej odbornou pomoc, než své dítě psychicky zničíš.

Příspěvek upraven 25.03.23 v 10:13

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.23 09:50

@Tala20 vazne? ja jsem stihoman?

Tak dojede a rika ze tam nechce byt, ve skolce to rika taky a ja jsem spatna? Proc by melo dite vykladat, ze bude s otcem x dni, kdyz toto je prani otce a ne ditete?

A ano, jsem odpurecem stridavky, protoze i ta musi mit urcita pravidla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.23 09:53

@K82 jakoze u nej rika ze chce jeho a doma zas naopak? ze hani druheho rodice u ktereho zrovna neni? To preci snad nejde? To by musel byt rozdvojeny.
nebo to nechapu.ale tim padem skodi sam sobe, protoze ja se ridim tim, co chce dite.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
25.3.23 09:58

Manipulace dítěte matkou

@Anonymní píše:
@Tala20 vazne? ja jsem stihoman?
A ano, jsem odpurecem stridavky, protoze i ta musi mit urcita pravidla.

To co pácháš na dítěti - to se Ti vrátí. Karma j zdarma. Jsi nelítostná manipulátorka. Systematicky ničíš své bezbranné dítě. Je mi z Tebe zle.

Nelítostná, krutá, bezcitná. Ani na chvíli nepřemýšlíš o tom co je v nejlepším zájmu dítěte. Živíš jen svou soukromou pomstu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.23 10:17

@Tala20 v poradku, na to nemam co rict.

Nicmene ja mam svedomi ciste a kdyz mi rika dite toto a pak se zmini i ucitelka, tak to chci resit.

dekuji za nazory.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
25.3.23 10:20
@Janli píše:
A proč by dítě nemohlo být s otcem?

Už ti narostl, ty ochránkyně slabých mužů? :D :D :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
25.3.23 10:29

@Tala20

Takže když dítě nemá rádo otce je to vina matky a když dítě nemá rádo matko je to taky vína matky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tala20
25.3.23 11:33
@ludmilaadamkova píše:
Takže když dítě nemá rádo otce je to vina matky a když dítě nemá rádo matko je to taky vína matky :mrgreen:

Ludmilo, nedělej se hloupější než jsi.

Jestliže jeden z rodičů má dítě v péči a ovlivňuje je proti druhému rodiči, pak je to špatně vždy - bez ohledu a to zda tím rodičem je matka nebo otec dítěte.

V nejlepším zájmu dítět je klidný a bezproblémový styk s otcem i s matkou. To platí obecně, kromě případů kdy jeden z rodičů je těžký závislák, nebo je psychicky mimo normál.

Jestliže se u dítěte vyvíjí bezdůvodné odmítání pobytu s druhým rodičem, pak za to v tomto případě může zakladatelka - manipulátorka. Prozradila se svou poznámkou o střídavé péči, což je podle ní „vyhrožování“. Sůj paranoidní strach přenáší na dítě. Ke své pomstě vůči ex používá společné dítě jako nástroj.

V jiných případech může být manipulátorem naopak otec, nebo i oba rodiče.

• Citovat
  • Upravit
4401
25.3.23 11:55
@Anonymní píše:
@K82 jakoze u nej rika ze chce jeho a doma zas naopak? ze hani druheho rodice u ktereho zrovna neni? To preci snad nejde? To by musel byt rozdvojeny.
nebo to nechapu.ale tim padem skodi sam sobe, protoze ja se ridim tim, co chce dite.

To děti dělají. Dítě vycítí, že maminka nechce, aby bylo moc často s tatínkem (SP) a tatínek to zase chce. Cítí ten rozpor mezi vámi a odnáší to, neví co si má myslet, neví jaké pocity jsou správné. Že se dítěti někdy nechce k druhému rodiči je normální. Že to řeší ve školce ke vaše chyba. Dopadá na něj vás konflikt.
Pokud se budete po zlém soudit, ublížite mu mnohem víc než SP. Zkus navrhnout asymetrickou SP, postupně, aby jste měli čas si zvyknout a pravidla, aby vyhovovala oběma stranám - i otci. A buď se ukáže, že se táta dokáže postarat a dítě bude spokojené nebo to otec vzdá a nechá si jen třeba víkendy a ty budeš mít to, co jsi chtěla, ale zároveň i slušný vztah s otcem svého dítěte. Pokud ho totiž mít nebudeš, šíleně tím ztratíš ty i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
25.3.23 11:56
@Anonymní píše:
@Tala20 v poradku, na to nemam co rict. Nicmene ja mam svedomi ciste …

Ach tak, paní Čistá má svědomí čisté. Přesně jako ta žena, která chtěla dát dítě rozseknout napůl.

16. Tedy přišly dvě ženy hokyně k králi, a stály před ním.
17. I řekla jedna z těch žen: Prosím, pane můj, já a žena tato bydlíme v jednom domě. I porodila jsem u ní v témž domě.
18. Potom stalo se dne třetího po porodu mém, že porodila také žena tato, a byly jsme spolu. Nebylo žádného cizího s námi v domě, kromě nás dvou v témž domě.
19. Umřel pak syn ženy této v noci, nebo spěci, udávila ho.
20. A vstavši o půl noci, vzala syna mého ode mne, když spala služebnice tvá, a položila jej v lůnu svém, a syna svého mrtvého položila do lůna mého.
21. Ale když jsem vstala ráno, abych přikojila syna svého, a aj, mrtvý. Na kteréhož když jsem ráno pilněji pohleděla, a aj, nebyl syn můj, kteréhož jsem porodila.
22. I řekla žena druhá: Není tak, ale syn můj jest ten živý, a ten mrtvý jest syn tvůj. Ona pak řekla: Nikoli, ale syn tvůj jest ten mrtvý, a syn můj jest ten živý. A tak se hádaly před králem.
23. I řekl král: Tato praví: Ten živý jest syn můj, a syn tvůj jest ten mrtvý. Tato zase praví: Neníť tak, ale syn tvůj jest ten mrtvý, a syn můj jest ten živý.
24. Protož řekl král: Přineste mi meč. I přinesli meč před krále.
25. Tedy řekl král: Rozetněte to dítě živé na dvé, a dejte jednu polovici jedné, a polovici druhou druhé.
26. Ale žena, jejíž syn byl ten, kterýž živ zůstal, mluvila králi, (…), a řekla: Prosím, pane můj, dejte jí nemluvňátko to živé, a nikoli nezabijejte ho. Druhá pak řekla: Nechť není ani mně ani tobě, rozetněte.
27. K čemuž odpovídaje král, řekl: Dejtež této dítě to živé, a nikoli nezabijejte ho, onať jest matka jeho.

1. Královská píše: Více
  • Citovat
  • Upravit
2982
25.3.23 12:06
@Anonymní píše:
@Tala20 v poradku, na to nemam co rict.

Nicmene ja mam svedomi ciste a kdyz mi rika dite toto a pak se zmini i ucitelka, tak to chci resit.

dekuji za nazory.

No nevidím to tak jednoznačně, takže nehodlám zde určovat, kdo je ten manipulující a kdo ne. Pokud s tím chceš pomoci, napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna