Dítě má teploty už 8 dní - je to viróza?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
28.3.23 22:11

Dítě má teploty už 8 dní - viróza???

Zdravím všechny a moc prosím o vaše zkušenosti:
Syn ( 7 let ) minulé úterý po příchodu ze školy horečka, zimnice, šílená únava…k večeru 2× zvracení… Od středy totální nechutenství, horečky, zimnice, únava nadále - Nurofen horečku vždy srazil a za cca 6 - 8 hodin byla zpět… plus se přidala silná bolest v krku. V sobotu začal díky bohu normálně jíst, horečky pokračují… Udělala jsem mu antigenní test na covid - negativní. Víkend jsme nějak přečkali a včera ( tedy 7. den teplot ) vyrazili k MUDr. - CRP 29, krk i poslech čistý…takže viróza a máme vydržet…prý teď řádí virózy s takto dlouhými teplotami, klidně prý 10 - 12 dní… Jediné nepatrné zlepšení ( teď 8.den ) je v tom, že jsme už „jen“ na 2 dávkách Nurofenu, tedy teplota vyleze nad 38 „až“ po 12ti hodinách… Máte někdo zkušenost, že by u virózy teploty opravdu trvaly takto dlouho??? Díky moc!
P. S. protože máme v batolecím věku zlou zkušenost s febrilními křečemi, nad 38 teplotu vždy srážím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tajemnadama
28.3.23 22:17

Pokud tvé dite trpí na febrilni křeče, tak ma jiste předepsaný diazepam. Jinak křečím opravdu nepredejdes tim, ze diteti budeš huntovat žaludek 14 dni leky, protoze mu povyskoci teplota. Nejdřív si zjisti jak febrilni křeče vznikají, není to jen při vysokých teplotách, ale i při opaku, tímhle nesmyslnym snižováním. Nediv se ze ma tak dlouho teploty, když jeho tělu nedavas šanci s bacily bojovat.

• Citovat
  • Upravit
43
28.3.23 22:36
@Tajemnadama píše:
Pokud tvé dite trpí na febrilni křeče, tak ma jiste předepsaný diazepam. Jinak křečím opravdu nepredejdes tim, ze diteti budeš huntovat žaludek 14 dni leky, protoze mu povyskoci teplota. Nejdřív si zjisti jak febrilni křeče vznikají, není to jen při vysokých teplotách, ale i při opaku, tímhle nesmyslnym snižováním. Nediv se ze ma tak dlouho teploty, když jeho tělu nedavas šanci s bacily bojovat.

Toto jako zkušenost fakt neberu… Chovám se při teplotě dítěte přesně tak, jak mi doporučili všichni lékaři včetně primáře neurologie… Nehledě na to, že ve zdravotnickém oboru sama pracuju. Takže tu fakt nehledám poučení od nějakého absolventa VŠŽ… Pokud někdo má něco k tématu, budu moc ráda za zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
28.3.23 23:14

18m dcerka měla v říjnu teploty 12 dnů. CRP 27, moč čistá. Posledních pár dnů jí pak vylítla horečka vždy ve 3h odpoledne, takže jí stačil jeden čípek na 24h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.3.23 23:16

Ale ono to tak je :nevim:.
Kdyz horecku srazis, tak se proste vlece vyrazne dele.
Navic to dela dalsi paseku tim, ze davas Nurofen do zvraceni a nechutenstvi.

A jo, no, doktori to doporucuji takto.

Kazdopadne bych to videla hlavne na podporu imunity, cecko, decko, zinek, klidne i lichorerisnici, probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.3.23 23:33

Je mu 7 a není poprvé nemocný ani nemá poprvé horečky - nikdy ( navzdory srážení horečky přes 38 ) u nás teploty netrvaly víc než 4 dny…proto se ptám na zkušenosti s takto dlouho trvající virózou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
28.3.23 23:41
@Karolina0311 píše:
18m dcerka měla v říjnu teploty 12 dnů. CRP 27, moč čistá. Posledních pár dnů jí pak vylítla horečka vždy ve 3h odpoledne, takže jí stačil jeden čípek na 24h.

Díky za reakci k tématu a za zkušenost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
29.3.23 00:09

Mé dítě mělo začátkem měsíce něco podobného a lehla takhle půlka jeho třídy. Vleklé horečky, nám šly dokonce ke 40, bylo dva týdny úplně ko. Týden mělo nad 38 neustále. Pak se to pomalu zlepšovalo, ale takový hnus jsme neměli ještě nikdy. CRP zvýšené, v moči krev, zvracení, z nosu tekla krev. Doktorka taky řekla, že je to viróza, že to řádí. Dělala kompletní krevní rozbor. Po dvou týdnech to lusknutím prstů odeznělo a dobrý. Tak držím palce, ať i u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
29.3.23 03:58

Syn to měl teď 10 dní. CRP nízké, jen ho bolela hlava a měl horečku. Pak to najednou bylo pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.3.23 03:58
@mindudu píše:
Toto jako zkušenost fakt neberu… Chovám se při teplotě dítěte přesně tak, jak mi doporučili všichni lékaři včetně primáře neurologie… Nehledě na to, že ve zdravotnickém oboru sama pracuju. Takže tu fakt nehledám poučení od nějakého absolventa VŠŽ… Pokud někdo má něco k tématu, budu moc ráda za zkušenosti…

Já dávala taky 2× denně a po týdnu dala doktorka atb a do 3 dnů klid, crp asi 7, dostal to na vyter streptokoka skrz kašel. Při bolestech krku teda streptest udělat mohla, ale někdo atb vyloženě nechce no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
29.3.23 06:14

Řešíme něco podobného. Dcera 9 let, týden teploty 39 stupňů. Když byla menší, febrilní křeče. Také srážím teplotu nad 38. Vím, jak fungují febrilní křeče, ale tu teplotu prostě srážím. Je to nějaký zvláštní bacil. Má k tomu ještě šílený kašel a nos totálně ucpaný. Před měsícem a půl měla také teploty a trochu kašlala, ale po 4 dnech teploty odešly. Teď se teplota blbě sráží. CRP 6,6, streptest negativní. Musíme prostě s těmi teplotami vydržet - slova lékařky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.3.23 06:39

Díky :srdce:
Malý právě kašel vůbec nemá a to na průdušky svého času trpěl…jen při spaní mu trochu bublá zadní rýma, ale nevysmrká téměř nic… Jen ten krk, ale ten se pomalu zlepšuje; zajímaly mně hlavně ty dlouhé teploty.
Naše MUDr. je skvělá, plně jí důvěřuju, jen jsem zde prostě chtěla porovnat zkušenosti. Nejsem v žádném případě odmítač ATB a MUDr. taky ne - říkala, že protože jsme vydrželi a přišli až po 6 dnech, že už by CRP v případě bakteriální infekce bylo fakt vysoké…
Každopádně velké díky za reakce a podobné zkušenosti - snad už se to teda brzo zlomí… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85236
29.3.23 06:43

Mame zkusenosti s obojim a v Nemecku mi nikdo na febrilni krece pro dite diazepam nedal a ani nerikali snizovat teplotu. Rikali, jak krece prijdou, tak odejdou. A u nas vznikly po Nurofenu a rychlem poklesu teploty. Mela je ve 2 letech, pak uz nikdy. Navic v tomto veku uz ani nevznikaji. Horecky snizuju az nad 39, kdyz vypada blbe, jinak ne, nemoc pak trva kratsi dobu. A ano, mela v unoru horecky 38-39 asi 8 dni, k tomu nic. Nase deti na horecky ale trpi, takze u nas nic zvlastniho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
29.3.23 07:48
@blumen píše:
Mame zkusenosti s obojim a v Nemecku mi nikdo na febrilni krece pro dite diazepam nedal a ani nerikali snizovat teplotu. Rikali, jak krece prijdou, tak odejdou. A u nas vznikly po Nurofenu a rychlem poklesu teploty. Mela je ve 2 letech, pak uz nikdy. Navic v tomto veku uz ani nevznikaji. Horecky snizuju az nad 39, kdyz vypada blbe, jinak ne, nemoc pak trva kratsi dobu. A ano, mela v unoru horecky 38-39 asi 8 dni, k tomu nic. Nase deti na horecky ale trpi, takze u nas nic zvlastniho.

Jenze tohle vyplasenym matkám nevysvětlis. Mám s tím praxi jako zdravotní sestra. Hodně jich cpe do ditete právě leky + zábaly najednou, a pak dite dostane křeče z rychlého poklesu teploty. Něco jiného je, když ta teplota hodně rychle leze nahoru. Ale sama zakladatelka píše že měl teplotu 38 až po 12ti hodinách. Diazepam jsme predepisovali když křeče byly častěji, nebo vážnější- s upadkem do bezvědomí. Ale opravdu těžko říct co je u zakladatelny zla zkušenost. Samotné krece nejsou nijak vážný, a starsi deti na ne téměř netrpí.

• Citovat
  • Upravit
43
29.3.23 08:20

Zlá zkušenost jsou u nás 3× opakované febrilní křeče během 3/4 roku vždy po prudkém nástupu horečky… S pobytem v nemocnici a kompletním vyšetřením včetně EEG a MR v narkóze. A jako „vyplašené matce“ mi doporučili postup přesně takový, jak jsem psala - tedy srážet… dokonce už při 37,5… To už teď nedělám, když je větší, srážím až při 38. Kdo svému dítěti někdy volal rychlou a prožil si to opakovaně, tak mi nejspíš rozumí.
Každopádně tématem této diskuse jsou přes týden trvající teploty, které jsme i přes srážení ještě nikdy nezažili, až nyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí