Dítě má teploty už 8 dní - je to viróza?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
29.3.23 08:41

Taky to teď doma máme :roll:. Já tedy teplotu nad nějakých 38, 38,5 srážím vždy. Přijde mi skoro nehumánní nechat dítě trápit se v horečce. :oops:

• Citovat
  • Upravit
559
29.3.23 09:33

@mindudu
Ahoj, zažívala jsem to nedávno s dcerami. Obě přes týden horečky nad 39, pusu do krve rozpraskanou z toho, k tomu šílený zimnice (i s dvěmi prošívanými dekami se třásly až to s nima škubalo) Crp nula nula prd, takže ATB by nás nespasily.
Doktorka po 8 dnech navrhovala odběry krve. Naštěstí 9. den teploty začaly samy klesat. Řešila jsem to častým podáváním čaje po lžičkách, aby z toho nezvracely a nurofenem, protože při tak vysokých teplotách fakt trpěly a když to neklesalo tak jsem dávala na čelo obklad. Celkové zábaly jsem si netroufala, aby to pro tělo nebyl moc velký šok. No bylo to peklo, kort když lítáš ve dne v noci od jednoho k druhému a jsem ráda, že to máme za sebou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.3.23 09:44

Dámy uklidnily jste mně, díky… Navíc dnes - ťuk ťuk - poprvé vstával bez teploty, poslední Nurofen měl ve 21:30 večer, tak snad už to pomalu pojede do kopečka 🙏 🤞
Zimnice měl taky šílený, naštěstí horečky dobře reagovaly na Nurofen a vždy se mu pak ulevilo… Dle lékařky to může být klidně covid i když byl domácí antigen negativní, nebo nějaká jiná hnusviróza, což je v podstatě jedno… Děkuju a všem marodům brzké uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.3.23 13:32

Ono je asi hlavni, ceho se clovek vic boji. Podle toho pak jedna.
Ja krece zazila jednou z rychleho poklesu, to me utvrdilo v nesrazeni, no a celkove mam vetsi strach ze spatne imunity (leky na horecku s ni slusne zacloumaji), a i proto, ze mam v blizkosti dite, ktere po tydennim podavani antipyretik zkolabovalo a museli ho resuscitovat. Tak mam respekt.
Ale o nesrazeni pisu casto hlavne proto, ze doktori vzdy doporucuji leky a spoustu lidi to vubec nenapadne se jim vyhnout, tak jako druhy uhel pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.23 02:47

Ahoj, u nás 5dni 38,5-39..crp 10 Mudr říká že viróza, kašel, rýma slabá ale ucpaný nos, bolest hlavy..teplota jen párkrát sražena Nurofenem (4×) v noci když to lezlo na 39. Jinak vlhké vlahé obklady přes den když měla horké končetiny..Následně ant -zelená rýma ale nijak moc, kašel hodně zhoršený, bolest hlavy…teď teplota 37,5 -38 pomalu to leze dolů (5-7den) už to ničím nesrážíme… Mudr říká že 6-12 dní jsou na teplotách dost často děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85295
1.4.23 22:33
@Kolicek95 píše:
Taky to teď doma máme :roll:. Já tedy teplotu nad nějakých 38, 38,5 srážím vždy. Přijde mi skoro nehumánní nechat dítě trápit se v horečce. :oops:

Jenze ta horecka leci. To, ze se dite zklidni, nebeha, vydrzi sedet/lezet pomaha vic nez dat Nurofen, nase decka do 39 funguji normalne, max jsou klidnejsi. Po podani Nurofenu ozivaji, litaji, lecbu to casto protahuje. Samozrejme pri spatnem stavu, bolesti hlavy davam driv, ale malokdy. Sama funguju i pri 38,5 bez leku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
2.4.23 08:20

Třeba naše MUDr. - která rozhodně nepatří mezi lékaře, co cpou do dětí jakékoliv léky zbytečně a za každou cenu - zastává názor, že vysoká dlouhotrvající horečka vyčerpává organizmus tak moc, že je lepší ji srazit…
A pokud jde o virózu, která je tématem této diskuse, tak syn po požití Nurofenu rozhodně nelítal, stále ležel a hodně spal, jen mu to ulevilo od horečky a šílené zimnice… Trvaly u nás nakonec plných 8 dní, pak jako když utne… stejně tak bolest v krku, zmizela přes noc…
Děkuji ještě jednou za zkušenosti ať je všem co nejlépe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.4.23 14:06
@mindudu píše:
Třeba naše MUDr. - která rozhodně nepatří mezi lékaře, co cpou do dětí jakékoliv léky zbytečně a za každou cenu - zastává názor, že vysoká dlouhotrvající horečka vyčerpává organizmus tak moc, že je lepší ji srazit…
A pokud jde o virózu, která je tématem této diskuse, tak syn po požití Nurofenu rozhodně nelítal, stále ležel a hodně spal, jen mu to ulevilo od horečky a šílené zimnice… Trvaly u nás nakonec plných 8 dní, pak jako když utne… stejně tak bolest v krku, zmizela přes noc…
Děkuji ještě jednou za zkušenosti ať je všem co nejlépe!

Me by treba zajimalo, jestli dite, ktere na horecku leky odmala vubec nedostava, tu dlouhotrvajici horecku vubec pak nekdy ma :think:.
U nas vzdy trva jeden den, zridka dva, vyjimecne (sesta nemoc, salmonela) tri dny. Ale klepu, mozna jenom stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
2.4.23 16:56

@mindudu tak dcera dneska vysoké teploty 4.den. Včera ji začalo bolet v krku, řekla to až dneska :? Tak zvažuji co. Koukla jsem do krku a na mandlich bílý povlak, tak to nevím jestli zachranime bez atb. Přitom je měla nedávno kvůli zánětu středního ucha :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
2.4.23 17:12
@Kaara píše:
@mindudu tak dcera dneska vysoké teploty 4.den. Včera ji začalo bolet v krku, řekla to až dneska :? Tak zvažuji co. Koukla jsem do krku a na mandlich bílý povlak, tak to nevím jestli zachranime bez atb. Přitom je měla nedávno kvůli zánětu středního ucha :(

Ahoj, u nás právě v krku nebylo vidět vůbec nic a přitom bolest taková, že skoro brečel… Pokud má dcera horečky 4. den a nikam se to neposouvá, šla bych k MUDr… My jsme byli teda až 7. den ( po 6ti dnech horeček), ale byla jsem celou dobu s naší MUDr. v kontaktu a chtěla jsem se vyhnout víkendové pohotovosti v nemocnici… samozřejmě kdyby nebylo zbytí, tak bychom jeli, ale nakonec jsme do pondělka nějak vydrželi, protože se stav naštěstí nehoršil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
2.4.23 17:16

@mindudu určitě zítra pojedeme. Doufala jsem v to že v sobotu, 3.den teplot, se to zlepší. No trochu se to sice zlepšilo ale přidal se krk. Tak uvidíme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.23 15:44

Dobrý den, syna trápí teploty, je mu 22 m. Začalo to minulou neděli dva dny 38,5 pak další dva dny zvýšená pak dva dny nic a od pátku teploty i 39. Na pohotovosti bylo vše ok. Návštěva lékaře až ve čtvrtek ráno. Jinak žádné příznaky, jen teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
13.6.23 23:24

Pokud si pamatuji, naše Mudr. mi tehdy říkala, že tam měla dítě s teplotami trvajícími i 12 dní…a byla to „jen“ viróza… Dělali vám na pohotovosti CRP předpokládám? Určitě bych ho nechala zopakovat znovu u pediatra, pokud horečky neustupují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
28.2.24 22:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat