Bolest hlavy a magnetická rezonance

10
28.3.23 16:13

Bolest hlavy a magnetická rezonance

Ahojte. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Dnes jsme byli s dcerou (10 let) na neurologii pro bolest hlavy. Hlava ji pobolívá už od 1. třídy. Je to nárazové, někdy cely měsíc nic, jindy ji bolí hlava 2 dny v měsíci. Vždy když jsem se ptala doktora, tak řekl, že je to pitným režimem nebo režimem samotným (spánek..). Špatně pije už od mala, ale co je ve škole a v kroužcích, tak ji nemám možnost uhlídat. Dnes nás paní doktorka vyšetřila a poslala na magnetickou rezonanci. Byli jste některá s dětmi? Je to nutné? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65170
28.3.23 16:17
@marseila píše:
Ahojte. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Dnes jsme byli s dcerou (10 let) na neurologii pro bolest hlavy. Hlava ji pobolívá už od 1. třídy. Je to nárazové, někdy cely měsíc nic, jindy ji bolí hlava 2 dny v měsíci. Vždy když jsem se ptala doktora, tak řekl, že je to pitným režimem nebo režimem samotným (spánek..). Špatně pije už od mala, ale co je ve škole a v kroužcích, tak ji nemám možnost uhlídat. Dnes nás paní doktorka vyšetřila a poslala na magnetickou rezonanci. Byli jste některá s dětmi? Je to nutné? Děkuji :-)
řekla bych, že se to dělá běžně k vyloučení problémů v hlavě. Moje dcera taky byla, když měla velké bolesti hlavy.

Příspěvek upraven 28.03.23 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24659
28.3.23 16:26

Tomu nerozumím. Chcete, aby byla vše dcera pořádně vyšetřena, nebo ne? Když sama tvrdíte, že ji neuhlídáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
28.3.23 16:41

Desetiletá MR zvládne v pohodě a ty budeš mít klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.3.23 17:06

@lucad77 samozřejmě, že chci :-) proto jsem tam šla, ale manžel si myslí, že je to zbytečné, že je to neměla řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.3.23 17:10

Já se právě bavila s jinou maminkou už dřív a ta mi právě říkala, že u její dcery při bolesti jen překontrolovali držení těla, ale o magnetické rezonaci nic neříkala. Tak jsem se lekla, jestli je to běžný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.3.23 17:11

@vokishka a vše zvládla? A bylo vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24659
28.3.23 17:24
@marseila píše:
@lucad77 samozřejmě, že chci :-) proto jsem tam šla, ale manžel si myslí, že je to zbytečné, že je to neměla řešit…

No jistě. Jeho hlava nebolí. Na tu MR určitě jděte, desetiletá to zvládne v pohodě, když jí to předem vysvětlíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65170
28.3.23 17:25
@marseila píše:
@vokishka a vše zvládla? A bylo vše v pořádku?

v pohodě. Bylo to i v pořádku, trápila se s tím několik let, potom to postupně přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
28.3.23 19:53

Buďte ráda, že jí na toto vyšetření poslali. Já měla problémy s bolestí hlavy od deseti let a nikdo mě tam neposlal, že to není třeba. Trpěla jsem až do 19 let, kdy mladou doktorku napadlo mě poslat na CT a následně na MR a hned se přišlo co mi je. Kdybych na to šla v deseti letech, mohly se mé problémy řešit hned a ne trpět ještě devět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
28.3.23 19:56

Když na toto vyšetření mohou neustále chodit místní hypochondři a my všichni jim to vesele platíme, tak proč by nemohla tvoje dcera, která nějaké skutečné potíže má? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.23 19:57
@Adulinka186 píše:
Buďte ráda, že jí na toto vyšetření poslali. Já měla problémy s bolestí hlavy od deseti let a nikdo mě tam neposlal, že to není třeba. Trpěla jsem až do 19 let, kdy mladou doktorku napadlo mě poslat na CT a následně na MR a hned se přišlo co mi je. Kdybych na to šla v deseti letech, mohly se mé problémy řešit hned a ne trpět ještě devět let.

Na co přišli? Měla jsem bolesti hlavy od dětství. Nebylo to tak špatne. V dospělosti jsem mívala migrény a pak se mi rozjely i s aurou. Nikdo to nijak moc neřeší. Prý od páteře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.23 19:58
@Tosidelassrandu píše:
Když na toto vyšetření mohou neustále chodit místní hypochondři a my všichni jim to vesele platíme, tak proč by nemohla tvoje dcera, která nějaké skutečné potíže má? :)

Oni tady jsou nějací hypochondri, kteří si vymyslí bolest hlavy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.23 19:59

@marseila Známé syn byl na MR v cca 9 letech. Nic mu nenašli. Bolesti hlavy mívá opravdu velké.

• Citovat
  • Upravit
24659
28.3.23 20:01
@Anonymní píše:
Oni tady jsou nějací hypochondri, kteří si vymyslí bolest hlavy?

No jéje. A nejen bolest hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+