Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Dnes jsme byli s dcerou (10 let) na neurologii pro bolest hlavy. Hlava ji pobolívá už od 1. třídy. Je to nárazové, někdy cely měsíc nic, jindy ji bolí hlava 2 dny v měsíci. Vždy když jsem se ptala doktora, tak řekl, že je to pitným režimem nebo režimem samotným (spánek..). Špatně pije už od mala, ale co je ve škole a v kroužcích, tak ji nemám možnost uhlídat. Dnes nás paní doktorka vyšetřila a poslala na magnetickou rezonanci. Byli jste některá s dětmi? Je to nutné? Děkuji ![]()
@marseila píše:řekla bych, že se to dělá běžně k vyloučení problémů v hlavě. Moje dcera taky byla, když měla velké bolesti hlavy.
Ahojte. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti. Dnes jsme byli s dcerou (10 let) na neurologii pro bolest hlavy. Hlava ji pobolívá už od 1. třídy. Je to nárazové, někdy cely měsíc nic, jindy ji bolí hlava 2 dny v měsíci. Vždy když jsem se ptala doktora, tak řekl, že je to pitným režimem nebo režimem samotným (spánek..). Špatně pije už od mala, ale co je ve škole a v kroužcích, tak ji nemám možnost uhlídat. Dnes nás paní doktorka vyšetřila a poslala na magnetickou rezonanci. Byli jste některá s dětmi? Je to nutné? Děkuji
Příspěvek upraven 28.03.23 v 16:29
Tomu nerozumím. Chcete, aby byla vše dcera pořádně vyšetřena, nebo ne? Když sama tvrdíte, že ji neuhlídáte?
@lucad77 samozřejmě, že chci
proto jsem tam šla, ale manžel si myslí, že je to zbytečné, že je to neměla řešit…
Já se právě bavila s jinou maminkou už dřív a ta mi právě říkala, že u její dcery při bolesti jen překontrolovali držení těla, ale o magnetické rezonaci nic neříkala. Tak jsem se lekla, jestli je to běžný postup.
@marseila píše:
@lucad77 samozřejmě, že chciproto jsem tam šla, ale manžel si myslí, že je to zbytečné, že je to neměla řešit…
No jistě. Jeho hlava nebolí. Na tu MR určitě jděte, desetiletá to zvládne v pohodě, když jí to předem vysvětlíte.
@marseila píše:
@vokishka a vše zvládla? A bylo vše v pořádku?
v pohodě. Bylo to i v pořádku, trápila se s tím několik let, potom to postupně přešlo
Buďte ráda, že jí na toto vyšetření poslali. Já měla problémy s bolestí hlavy od deseti let a nikdo mě tam neposlal, že to není třeba. Trpěla jsem až do 19 let, kdy mladou doktorku napadlo mě poslat na CT a následně na MR a hned se přišlo co mi je. Kdybych na to šla v deseti letech, mohly se mé problémy řešit hned a ne trpět ještě devět let.
Když na toto vyšetření mohou neustále chodit místní hypochondři a my všichni jim to vesele platíme, tak proč by nemohla tvoje dcera, která nějaké skutečné potíže má? ![]()
@Adulinka186 píše:
Buďte ráda, že jí na toto vyšetření poslali. Já měla problémy s bolestí hlavy od deseti let a nikdo mě tam neposlal, že to není třeba. Trpěla jsem až do 19 let, kdy mladou doktorku napadlo mě poslat na CT a následně na MR a hned se přišlo co mi je. Kdybych na to šla v deseti letech, mohly se mé problémy řešit hned a ne trpět ještě devět let.
Na co přišli? Měla jsem bolesti hlavy od dětství. Nebylo to tak špatne. V dospělosti jsem mívala migrény a pak se mi rozjely i s aurou. Nikdo to nijak moc neřeší. Prý od páteře.
@Tosidelassrandu píše:
Když na toto vyšetření mohou neustále chodit místní hypochondři a my všichni jim to vesele platíme, tak proč by nemohla tvoje dcera, která nějaké skutečné potíže má?
Oni tady jsou nějací hypochondri, kteří si vymyslí bolest hlavy?
@marseila Známé syn byl na MR v cca 9 letech. Nic mu nenašli. Bolesti hlavy mívá opravdu velké.
@Anonymní píše:
Oni tady jsou nějací hypochondri, kteří si vymyslí bolest hlavy?
No jéje. A nejen bolest hlavy.