Dítě málo jí a často
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dítě málo jí a často
Ahoj maminky, mám 9.měsíčního syna a ten za posledních 14dní málo pije mlíčka a vyžaduje si častěji. Jí až 10× denně! z toho má 2× příkrm. Od pátého měsíce je na UM a to vypil 150ml mléka 5×denně každé 3-4 hodiny, teď vypije zhrůzou 100ml a po hodině a půl má hlad znova!
Tak já nic jiného skoro nedělám, jenom chystám mléko..nemůžu ani nikde pořádně jít..ani do města nakoupit. Máte někdo taky takový problém? Uvítám rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To už je velkej kluk, zkuste ho prostě aspoň 2 hodiny nechat bez jídla, hlady vám určitě neumře a postupně se naučí jíst víc. Syn jedl v 9 měsících 6× denně po 3 hodinách, vypil 210 ml UM v jedné dávce a měl zavedené dva příkrmy a večer kaši do mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 Ahoj, určitě bych dala další příkrm. Třeba ovocné svačinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto veku mely deti dopoledne ovoce, krupky, v poledne obed, odpoledne jogurt, vecer kasi, pily vodu, detske redene stavy a dzusy, caj, mleko meli rano a vecer.
Ve svetle naseho stravovani mi prijdou dva prikrmy jako ze jsi trochu zaspala vek ditete. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CarolineJ přesnidávky odmítá, tak dávám aspon pomačkaný banán, ale po něm má hlad ještě dříve než po mléku. A banán a pak hned mléko, to zas nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 vyprdni se na presnidavky, rozmackej banan, nastrouhej jablko nebo hrusku, dej do ruky kukuricne krupky, rohlik…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám 10 m. Jí ráno jogurt s ovocnou přesnídávkou, oběd masozelenina (někdy žloudek), večer kaše s přesnídávkou. A k tomu všemu mlíko jelikož je potvora a nic jinýho nechce pít (zkoušela jsem různý druhy čaje, vodu, vymačkané ovoce samotné i s vodou). Prostě jenom mlíko. Ale s mlíkem se nepářu. Ráno si udělám do termosky vodu, vychladim na rozumnou teplotu a pak z toho celý den jen ulívám - takže udělání mlíčka nezabere ani minutu. Vrazim do kočáru termosku s vodou, pikslu s mlíkem a lahvičku, někdy i přesnídávku nebo jinou skleničku a nebo termosku na jídlo s ohřátym jídlem a můžem vypadnout i na celý den. Jídlo rozhodně nevidim jako překážku ve výletech kamkoliv a na jakkoliv dlouho. Já bych zas uvítala radu, jak takovýho mrnouse přesvědčit, aby jedla i věci s kousky, věci domácí (uvařim jablka, rozmixuju, přepasíruju a stejně se šklebí, to samé zelenína) a pít vodu nebo čaj. Křupky jí, dětský sušenky moc nechce, spíš si s tim hraje. Ale budu asi muset ještě počkat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 Tak zkoušet třeba ty dětské šťávy. Je milion kašiček
. Já mám teda zatím pul roční, ale myslím si že v 9 měs. už přece jen to UM je třeba 2× denně co vím od kamarádek. A zkoušíš mu třeba dát do ruky na žužlání ty dětské křupky, piškoty? Popřípadě nějaké ovoce nebo rohlík. A nebo z UM dělají také puding. Už také určitě může nejaké jogurty, namazaný chlebík. Já být tebou tak začnu pomalu dávat víc a víc jídla, určitě ho to zasytí a začne si pomalu zvykat. Držím palce ať je to brzy ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 urcite bych zacla zavadet dalsi klasicka jidla-prikrmy a treba pecivo apod. Vzdyt uz je velikej. My jsme teda meli problem s UM, uz cca v 6 měsících ho skoro nechtel a ja byla stastna kdyz vypil trikat denne 120 ml. Vic mi fakt nedaval a to me donutilo zavest prikrmy dost brzy jinak by to mlicko asi taky jeste bumbal no.. ale jen tak abys videla jak jsme to treba meli my
my jsme teda v 9m meli rano kolem 5-6hod ranni UM (cca 150ml), pak jsme zacali davat pomalu kousky peciva namazane to neco vzdy spapal, ted uz mi to neji
ale ze zacatku to papal. Pak mel kolel 10hod rano mlecnou kasi - 150ml, klasicky lzickou. Tu papa do ted jelikoz mi to pecivo ke svace nechce ![]()
Pak jsme postupne zacali davat i jogurty, ty nahradili svacinku mezi mlickem po vstani a tou mlecnou kasi v 10.
No pak kolem 12hod obed-msz příkrm. Pak kolem 3hod svacinka - presnidavka a vecer kolem 6hod večeře (nekdy bramborovou kasi se zeleninkou nebo obcas krupicovou nebo brambory se zeleninou apod..) plus pres den obcas neco zobne - detske susenky, kukuricne krupky apod. A toto je nas jidelnicek cca od tech 9m se ani nijak moc nezmenil az na to ze mi prestal jist to pecivo
takze vidis ze v 9m mel mlicko uz jen rano. Nikdy jindy pres den jsem ho do nej uz zkratka memohla dostat, nechtel a nechce. Jen rano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne jak piuse @achesa1 termosku, jeste davkovac UM a hura ven. V tomto veku by se melo uz dite ucit drzet si flasku, pokud jeste neumi, takze venku jen umichas mliko, vrazis do rucicek a muzes v klidu nakupovat. Nereknu kdybys kojila, tahat v zime prso co hodinu je vopruz, ale s UM je to snadne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111
uvedu jak to bylo u nas: dcera jedla kazdou hodinu! zato spala celou noc hodne brzy. Porad jsem musela mit po ruce svacinku,(piskoty, banany, rohlik..) nebo mleko. Nakupovat se da pres net, nebo manzel, partner at pomuze ![]()
Dcera ted ma 2 a pul roku a ji cca 5× denne, nic neni naporad, vse se casem srovna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam skoro 9 měs. a ji 5 denně, tahle velký dítě krmit tolikrát za den je vopruz. Dcera má ráno mlíko, dopoledne ovoce nebo duet od hippu, krupky, rohlík, v poledne masozeleninu, odpol mléko a banán nebo ovoce ve sklence, krupky a večer má kaši z vody. Mlíko si drží sama od 5 měs. je to fajn, hlavně když jsme venku. Mléka vypije 2 krát 250 ml.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CarolineJ křupky ožužlává, ale to má jen na chuť, sní tak dvě, rohlík jsem zkoušela, ale dusil se, už nedávám. A podle lékařky má vypít aspoň 500ml denně, k vůli vápníku a vitamínům. Bílí jogurt mu sem tam dám s frutapurou-přesnidávkou bez cukru.Ale toho zasytí také jen na chvíli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111 Aha, no já nevím řekla bych že právě to co obsahuje UM pomalu nahrazuje klasická strava. Jediné co mě fakt napadá je zkoušet pomalu dávat víc příkrmů méně UM chvíli to bude trvat ale určitě se mu to papání zlepší. Přece jen krmit každých 30m..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit