Dítě (5let) na prázdninách u babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33047
12.8.26 12:52

Neni to moc a nejsou na místě. Tvůj syn je samostatná originální osobnost, neprojektuj si do něj sebe a své problémy. Vzhledem k tomu, ze si chce pobyt prodloužit je tam asi spokojený. Bud rada a užij si chvíle bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
12.8.26 12:55
@Anonymní píše: Více

Ne, nejsou výčitky na místě. Zkus se hodit do pohody a užívej si to, že jsi sama. Nemůžeš být jen fixovaná na dítě. Máš manžela, tak si spolu užívejte, bez narušování intimity prckem, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
12.8.26 14:42

Přesně, jak píší ostatní… když tam chce dítko samo zůstat, znamená to, že je tam spokojené. V takovém případě bys měla být spokojená i Ty a ten volný čas si maximálně užít. Moje prvorozená dcera takhle jezdí od tří let věku, v pěti letech byla s mými rodiči prvně u moře a od té doby každý rok, a to napřed jezdívali na týden, teď už létají na 12 dní. Nyní je holkám 12 let a 7 let a jejich léto vypadá tak, že jsou z celých dvou měsíců doma cca týden v součtu. Jinak tráví celé prázdniny s babičkama a dědečkama. Vždycky ze začátku prázdnin se mi taky zasteskne, potom si na tu"volnost" s manželem zvykneme a umíme jí opravdu využít do poslední volné minutky :D Holky mají skvělé zážitky a prarodiče jsou nadšení, že s nimi vnoučata chtějí trávit čas. My s manželem jsme zase vděční, že máme takové rodiče, kteří o svá vnoučata stojí a rádi je hlídají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
12.8.26 15:01

Já toto moc nemám ráda. Toleruju jen výjimečně, že když se na něčem s někým domluvím, najednou je vše jinak, ptž si někdo mění plány.. Většinou už mi(dětem) taky navazují jiné věci..

„Chce tam zůstat“ znamená, že to říkal sám nebo říkala babička? Kdo to vymyslel a kdo to domlouval?

Nevím, jestli bych v této konkrétní situaci povolila nebo zamítla, ale nedodržování dohod mezi rodinnými příslušníky je častý problém dlouhodobých mezigeneračních sporů, zvlášt, když jde o děti..

Žádné „chce tam zůstat“ Pětileté dítě nemá co rozhodovat o takové věci. Vy dospělí se máte domluvit mezi sebou..
A zrovna toto mi přijde jako úhybný manévr jak docílit nerespektování nastavených hranic.
Navíc tak malé dítě potřebuje určitý čas k aklimatizaci, když se odněkud vrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1659
12.8.26 15:51

Závidím ti, to moje nejmladší už nezažije.
Babicky jsou super a ty milující úplně nej. Tímto zdravim svoji mamku do nebe 😇.
Je normalni, ze se ti stýská. Ale musíme vychovat děti, aby dokázaly obstát ve světě.
Ja tento rok poslala svoji 6 letou poprvé na pobytový tábor. Take se mi stýskalo, ale zase jsme si s manželem užili volno jako za mlada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10106
12.8.26 16:13

Takové pocity prostě jsou. Je normální, že se rodičům stýská, když jsou jejich děti pryč. Je jedno, jestli je dítě menší nebo větší. Člověk má o ně nějakým způsobem strach, přestože jsou už dost samostatní. To snad ani jinak nejde. My si jedeme koncem týdne na letiště pro naši nejstarší. Byla část léta v Anglii u tety a strýce. Mladší puboši jsou teď s dědou na pobytu u Prahy. To víš, že se nám taky stýská, těšíme se, až se vrátí. Doma je moc ticho. Kočka drží smutek, že nejsou doma (ona spí vždy jen u některého v pokoji, teď je ji teskno, že aj my se ji hodíme). Děti můžou být klidně odrostlí kolohnáti. Cestovat si ve vlastní režii. Jsou to furt a vždy budou naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17027
12.8.26 16:40

Je tam spokojený? Chce tam být? Oni ho tam chtějí? Tak máš odpověď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66569
12.8.26 16:44
@1Pears1 píše: Více

předpokládám, že když na to budou navazovat jiné věci, tak jasně řekne ne. Ona neřeší, že nemůže zůstat z konkrétního důvodu, ale kvůli jejím pocitům. Tak nevím, proč by nemohl být u babičky o dvě noci déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1697
12.8.26 17:25

Kdyby dítě chtělo, nechala bych ho tam. Já byla u babi a dědy každý víkend i prázdniny. Vynahradili bychom si to jindy. Je normální, že se ti stýská. On se k tobě určitě oak rád vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
12.8.26 21:36
@1Pears1 píše: Více

A proč by 5 leté dítě nemohlo normálně říct, že se mu u babičky líbí a chce tam zůstat déle než byla dohoda? Navíc se zřejmě ptá, zakladatelka se ptá zda mu to má povolit.
Když se mi bude líbit na dovolené tak si ji taky klidně protáhnu, zdržíme se u kamarádky, atd… Když není nikam spěch a nenabourá to plány tak proč to tlačit.

Když by volal už v úterý, že chce domů tak mu to asi taky povolíš ne? To respektovat jeho názor budeš?

Tady vypadá dle úvodu, že jediný problém je v zakladatelce a její úzkosti z odloučení. O tom že by měli někam odjíždět, atd… nepíše.
Zřejmě se mu úplně normálně u babičky líbí a chce tam zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
12.8.26 21:44

Vycitky na miste nejsou. I pres tvuj nezdravy vztah k diteti, je dite spokojene u prarodicu, nech ho, nemusis byt u vseho. Hadam, ze otec ditete neni ve hre, a jiny partner taky ne, tak je mozna cas si ho najit. At si neudelas partnera ze syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17452
12.8.26 23:49
@starfish_at_night píše: Více

Musím říct, že opravdu výstižná a zároveň i tvrdá reakce vůči zakladatelce…

Pravda, kdysi jsem to cítila asi stejně. Protože jsem měla konečně, své „vymodlené”
dítě, se kterým jsem bohužel nebo spíš bohudík, zůstala nakonec sama. Ale na druhou stranu, pořád lepší sama, než s někým, s kým bychom nebyli šťastní…
Tím chci říct, že můj syn, byl a je v mém životě vším. :srdce:
A tudíž i chápu, že s ním zakladatelka chce trávit svůj čas i prostor.
Takže s ní soucítím a vůbec se za to nestydím. Protože čas už nikdy nevrátíš a to dítě je malé a kouzelné jenom právě, asi tak do těch pěti let. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
13.8.26 00:40

Je na čase abys konečně přestřihla tu pupeční šňůru i v hlavě, je mu pět ne dva roky a půjde do školy. Tu nezdravou fixaci řeš třeba u psychologa a nepřenášej to na kluka, ber to jako třeba jako trénink na budoucí školy v přírodě a tábory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.8.26 07:19

Výčitky určitě neměj. Věřím, že jsi smutná, byla bych taky.. Navíc u nás v rodině bych i přemýšlela, co za tím je. Bála bych se nátlaku a manipulace vůči dítěti.. Ale to je u nás, věřím, že u tebe jsou babičky ok. Každopádně by mi vadilo, že pokud jste se domluvili na předání v konkrétní den, tak bych to prostě chtěla dodržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15922
13.8.26 09:13

Výčitky nejsou na místě. Přej mu to, čím víc lidi které má rád, tím lépe… Na druhou stranu je samozřejmě normální, že se ti po dítěti stýská. Ja se vždycky těšila až dítě někam pojede a pak se nemohla dočkat až se vrátí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí