Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Postavili si dům podle svých představ, kde vanu máme a i sprchové kouty…ale nic jiného asi nevymyslíš, ještě někdo psal o skládacím bazénku z decathlonu
Děti se zavřely do sprcháče, daly se jim tam hračky a pustila se jim na hlavu voda. Za dvacet minut se voda vypla a děti se osušily. Ale teda nebyly to moje děti, jen jsem je hlídala. Mohly se i koupat, bavilo je obojí.
@Anonymní píše: Více
Měla jsem lavor na prádlo, tak jsem mu tam napustila vodu.
Ale jen někdy, naučil se normálně sprchovat. Brzo už to zvládal sám ( máme termostatickou baterii), tak jsem ho jen zkoukla a připomněla, aby nezapomněl na žádnou část těla.
@Menton píše: Více
Wow, to jsem nedělala ani dřív, natož teď ![]()
Mám jednu velkou vaničku, děti se v ní koupou od narození až do doby, než z ní vyrostou. Aktuálně prvňačka v ní dokáže strávit i hodinu. Když byla úplně malinká, koupala jsem ji v umyvadle, když to bylo potřeba.
@Anonymní píše: Více
Proč jste si nenechali instalovat vanu jako klientskou změnu? Je praktičtějí. Nechápu ten módní trend sprchových koutů a ještě hůře walk in, kde to cáká okolo sebe do poloviny koupelny, imrvére musíš vytírat a táhne na záda. Sebrat dětem tu radost hrát si ve vaně, pro dospělé se do ní naložit a relaxovat, odmočit psa, vymáchat objemnější věci…
@884135 píše: Více
My měli sprcháč i vanu. Při rekonstrukci jsme dali větší sprcháč. Vanu jsme zrušili, stejně jen zabírala místo.
Naši na nátlak táty dali sprcháč i vanu, on byl ten, co se rád do vany naložil. S existencí sprcháče a přibývajícím věkem už taky vanu nevyužívají.
Známá po operaci kolene, byla ráda, že má v bytě sprchu, byla schopná hygienu zvládat sama, do vany by nevlezla.
Každý má jiné potřeby a každý dům/ být jiné prostorové možnosti.
My máme obojí, ale ségra mají v bytě jen sprchu.
Pokud máte vaničkovou sprchu, tak napustit alespoň to. Pokud ne, tak oni mají něco takového a jedou to v tomhle už 5 let.
U kamarádky jsem viděla ve sprcháči i normální nafukovací bazének.
My jsme používali bazenek pro psy, takovej ten skládací jak harmonika. Miminku tam můžeš teoreticky dát takovýto pěnový lehátko, než si sedne třeba.
Ale do novyho domu jsme si nechali dát oboje, vanu jen kvůli dětem, my dospělí to vůbec nevyužíváme
Máme vanu i walk in. Rozhodně to nikde necáka, není tam žádná potopa, takze se nic nevytírá pořád dokola. A na záda taky nikomu netáhne. Na vanu nas neužije, ale je praktická na jiné věci m
Nafukovací bazének za dvě stovky, vydržel nám vždycky tak rok, pak praskl a zplesnivel. Nemusí mít přesně rozměry sprchace, může být trochu větší, ono se to tam smackne. Ani jsem ho každý den nevyfukovala, byl nafoukly na skříni. Koupaly se ve něm denně tři děti, ještě ve věku 8 a 6 a 4 se tam vešly.
Máme vanu i sprchový kout a pokud bych musela volit, tak. jednoznačně sprchu. Je mnohem praktičtější. Vanu využiju tak 5× do roka na koupání a jednou měsíčně na sprchování monstery ![]()
Ahoj, jak koupete větší děti (3 roky) ve sprše. V novém bytě bude místo vany sprcha syn se vzdy rád koupal ve vaně s hračkami atd, čekáme další miminko a úplně nechci mít třeba dvě vaničky různé velikosti. Jak jste to řešili?