Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak odpoveď mas - chce tam zustat takze narozdil od tebe to snasi velmi dobre
bzd rada ze rodice chteji hlidst a ze si s nima buduje dobry vztah!!
Buď šťastná, že tvůj synek nemá ty samé problémy jako ty. Nepokaž mu to. Jen ať tam spí. Výčitky rozhodně neměj, protože pro něj tím, že ho tam necháš, děláš ohromně dobrou věc.
Nejsou. Pokud je spokojené dítě byla bych spokojená taky.
A tedy s tou velmi navázaností na dítě začni pracovat, protože úlohou rodičů je dát dítěti křídla. ![]()
Jako vycitky z ceho presne? Bud rada, ze ma s babickou a dedou pekny vztah a ty si zatim muzes relaxovat. Ja mam na prazdniny u babicky a dedy nejkrasnejsi vzpominky z detstvi, to ale neznamena, ze bych rodice mela mene rada. Proste to bylo neco jineho, melo to svoje kouzlo. Tak se soustred na to, ze je syn spokojeny a nekaz to ani jemu, ani sobe. ![]()
Anonymní
12.8.26 10:24
0
Dítě na prazdninach u babicky
Mám syna 5 let a tři měsíce. Jsem na něj velmi vazana a mám vždycky výčitky, když je někde jinde než se mnou.
Dnes bude třetí čtvrtou noc u babičky a dědy, měl přijet domu dnes, ale chce tam zůstat až do pátku.
Je to moc? Já sama jako dítě každé odloučení od matky velice těžce nesla.
Jsou výčitky na místě?
Nech ho v klidu užívat si prázdnin bez mámy za zádelí. Já to v dětství taky u babičky milovala a klidně bych tam trávila půlku prázdnin. Pak mi babička v 11 letech umřela, takže jsem fakt vděčná za čas, který jsem tak strávila.
@Anonymní píše: Více
nech ho pokud se mu tam libi. Styskani je ok, fixace ne, to si musis poresit sama. Nemuzes dite dusit. Je to zivy tvor s vlastnim myslenim. Moje deti jezdi na vikendove pobyty od necelych 2 let a tydenni po druhych narozeninach. Mam deti 4&8 a letos maji 4 tydny mimo domov - vzdy po tydnu. Styska se mi? Ano. Jsou s lidmi, kterym duveruji? ano. Nech kluka uzit si prazdniny s babi a dedou.
@hospodki píše: Více
Taky mi to prijde prehnane, fixace az nezdrava. Klukovi je 5, uz to neni male miminko. Ze se ji styska je prirozene, ale mit vycitky uz je moc. Mela by na tom pracovat, protoze jak kluk poroste, nebude chtit byt porad s maminkou, bude potrebovat svuj prostor…
Nejsou na místě. Myslím, že vám to velice prospěje. Hlavně tobě.
Byla bych ráda, že je dítě spokojené, že má milující prarodiče a rádi spolu tráví čas. Nebo bys byla raději, kdyby syn bez tebe neudělal krok a plakal tam, že chce domů? Bude se to hodit, až budou školjky/školy v přírodě, tábory a pod.
Buď rád, že se mu tam líbí a je spokojený. Jestli svého syna opravdu miluješ, tak nedovol, aby po tobě převzal tu úzkost a výčitky, kterými ty ted trpíš.
Já trávila u babičky vždycky měsíc v kuse a bylo to super. Nechtělo se mi domu. Děcku se opravdu nic nestane, ani nebude mít trauma.
Dneska se všechno strašně řeší.
Jestli tam chce zůstat tak je mu tam dobře. Což bys měla brát jako velikánské plus.
Já sama jako dítě byla pořád pryč, tak mi odloučení asi tolik nevadí. Víc nervózní jsem když spí u kamarádů. V jiné rodině jsou jiné zákonitosti a trochu trnu jestli je reálně zvládá dodržovat. Zatím si nikdo nestěžoval. A vždycky si děti nějak ukocirovali.
Proč výčitky? Líbí se mu tam, buď ráda že si synek i prarodiče užívají.
Mám syna 5 let a tři měsíce. Jsem na něj velmi vazana a mám vždycky výčitky, když je někde jinde než se mnou.
Dnes bude třetí čtvrtou noc u babičky a dědy, měl přijet domu dnes, ale chce tam zůstat až do pátku.
Je to moc? Já sama jako dítě každé odloučení od matky velice těžce nesla.
Jsou výčitky na místě?