Dítě (5let) na prázdninách u babičky

Anonymní
12.8.26 10:24

Dítě na prazdninach u babicky

Mám syna 5 let a tři měsíce. Jsem na něj velmi vazana a mám vždycky výčitky, když je někde jinde než se mnou.

Dnes bude třetí čtvrtou noc u babičky a dědy, měl přijet domu dnes, ale chce tam zůstat až do pátku.

Je to moc? Já sama jako dítě každé odloučení od matky velice těžce nesla.

Jsou výčitky na místě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1415
12.8.26 10:28

Tak odpoveď mas - chce tam zustat takze narozdil od tebe to snasi velmi dobre ;) bzd rada ze rodice chteji hlidst a ze si s nima buduje dobry vztah!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
12.8.26 10:34

Buď šťastná, že tvůj synek nemá ty samé problémy jako ty. Nepokaž mu to. Jen ať tam spí. Výčitky rozhodně neměj, protože pro něj tím, že ho tam necháš, děláš ohromně dobrou věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4745
12.8.26 10:36

Nejsou. Pokud je spokojené dítě byla bych spokojená taky.

A tedy s tou velmi navázaností na dítě začni pracovat, protože úlohou rodičů je dát dítěti křídla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
12.8.26 10:46

Jako vycitky z ceho presne? Bud rada, ze ma s babickou a dedou pekny vztah a ty si zatim muzes relaxovat. Ja mam na prazdniny u babicky a dedy nejkrasnejsi vzpominky z detstvi, to ale neznamena, ze bych rodice mela mene rada. Proste to bylo neco jineho, melo to svoje kouzlo. Tak se soustred na to, ze je syn spokojeny a nekaz to ani jemu, ani sobe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
12.8.26 10:52

Anonymní
12.8.26 10:24
0
Dítě na prazdninach u babicky
Mám syna 5 let a tři měsíce. Jsem na něj velmi vazana a mám vždycky výčitky, když je někde jinde než se mnou.

Dnes bude třetí čtvrtou noc u babičky a dědy, měl přijet domu dnes, ale chce tam zůstat až do pátku.

Je to moc? Já sama jako dítě každé odloučení od matky velice těžce nesla.

Jsou výčitky na místě?

Nech ho v klidu užívat si prázdnin bez mámy za zádelí. Já to v dětství taky u babičky milovala a klidně bych tam trávila půlku prázdnin. Pak mi babička v 11 letech umřela, takže jsem fakt vděčná za čas, který jsem tak strávila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19016
12.8.26 11:04
@Anonymní píše: Více

nech ho pokud se mu tam libi. Styskani je ok, fixace ne, to si musis poresit sama. Nemuzes dite dusit. Je to zivy tvor s vlastnim myslenim. Moje deti jezdi na vikendove pobyty od necelych 2 let a tydenni po druhych narozeninach. Mam deti 4&8 a letos maji 4 tydny mimo domov - vzdy po tydnu. Styska se mi? Ano. Jsou s lidmi, kterym duveruji? ano. Nech kluka uzit si prazdniny s babi a dedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
12.8.26 11:08
@hospodki píše: Více

Taky mi to prijde prehnane, fixace az nezdrava. Klukovi je 5, uz to neni male miminko. Ze se ji styska je prirozene, ale mit vycitky uz je moc. Mela by na tom pracovat, protoze jak kluk poroste, nebude chtit byt porad s maminkou, bude potrebovat svuj prostor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36921
12.8.26 11:09

Nejsou na místě. Myslím, že vám to velice prospěje. Hlavně tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
12.8.26 11:21

Byla bych ráda, že je dítě spokojené, že má milující prarodiče a rádi spolu tráví čas. Nebo bys byla raději, kdyby syn bez tebe neudělal krok a plakal tam, že chce domů? Bude se to hodit, až budou školjky/školy v přírodě, tábory a pod.

• Citovat
  • Upravit
9232
12.8.26 11:28

Buď rád, že se mu tam líbí a je spokojený. Jestli svého syna opravdu miluješ, tak nedovol, aby po tobě převzal tu úzkost a výčitky, kterými ty ted trpíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
12.8.26 11:36

Já trávila u babičky vždycky měsíc v kuse a bylo to super. Nechtělo se mi domu. Děcku se opravdu nic nestane, ani nebude mít trauma. :roll: Dneska se všechno strašně řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.26 11:40

Jestli tam chce zůstat tak je mu tam dobře. Což bys měla brát jako velikánské plus.

Já sama jako dítě byla pořád pryč, tak mi odloučení asi tolik nevadí. Víc nervózní jsem když spí u kamarádů. V jiné rodině jsou jiné zákonitosti a trochu trnu jestli je reálně zvládá dodržovat. Zatím si nikdo nestěžoval. A vždycky si děti nějak ukocirovali.

• Citovat
  • Upravit
151656
12.8.26 12:01

Proč výčitky? Líbí se mu tam, buď ráda že si synek i prarodiče užívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9584
12.8.26 12:27

Nech je, ať si užívají společné chvíle a žádné výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí