Dítě nechce UM, jak upravit jídelníček?

Anonymní
19.9.25 17:55

Dítě nechce UM, jak upravit jídelníček?

Ahoj, syn bude mít za 10 dní 9 měsíců. Na poslední kontrole v 8 měsících měl 9,5kg. Poslední asi týden úplně bojkotuje mléko. Normálně vypil třeba 400 - 500ml za den a k tomu asi 500g jídla za den. Teď do něj dostanu sotva 200ml.
Na oběd mívá většinou maso se zeleninou, jako dopolední svačinu nějakou skleničku (bílý jogurt nechce vůbec, i když přidám ovoce nebo přesnídávku) a na večeři kaši, kam jsem začala UM přidávat.
Máte prosím nějaký nápad, jak a co zařadit do jídelníčku? Sýry, pečivo,…?Ještě nesedí, takže krmím spíš já.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1862
19.9.25 18:04

Jo u nás to bylo to samé. Um si dal jenom v noci, takže někde od 9m 1× 200ml. Řešila jsem to s doktorkou, takže k snídani kaši s um, ke svačině jogurt a k večeři zase kase s um. Můžeš dát klidně i sýr, jestli to zvládne. Jogurt musí mít minimálně 3,5% tuku, lépe těch 8%. Takto se to dá vykompenzovat. Od 13m už nechtěl um vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.25 19:25

@ALIPELI Jogurt právě nedává, jak jsem psala.

• Citovat
  • Upravit
10923
19.9.25 20:33

Naše 10 měsíční má UM jen k snídani, jinak už ho nechce. Dávám kaši, jogurt jak kdy, ale když do něj přidám ovocnoj kapsičku, většinou sní. Měly by mít 3 mléčný porce denně, ale je jedno čeho. Od roka stačí jen 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.25 20:39

@DandátkoP Kolik by toho jogurtu měl sníst, kolik je taková ta hraniční dávka?
Kaše sní kolem 200g.

• Citovat
  • Upravit
5997
19.9.25 20:43

Moje 8m dcera nechce ani kaši, ani jogurt.
Mléko ale 3× denně dá.
No napadlo mě rozmixovat banán s um, nebo jakékoliv ovoce na takovou kaši a to jí kupodivu chutná 😁

Do roka je důležité dávat mléčnou složku alespoň 3× denně. Tak zkus propašovat mléko, kam se dá.

Pečivo s lučinou jsem dávala, až když dcera zvládala kousky, tuším okolo 11-12m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
19.9.25 20:43
@Anonymní píše: Více

Mudr mi rikala 200-250g na porci. :) UM dělam ze 180ml vody, jogurtu sni tak tech 200-220g. Kase nevim, to delam od oka :mrgreen:

Priznam se, ze s prvni dcerou jsem veci hrotima vic, ted na to moc nemam cas. Hlavne, ze ji. :lol: Od roka a pul mo starsi nechtela jist mlecnyho skoro nic, jen ochuceny jogurty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
19.9.25 21:09

Tak dávat 2× denně kaše a zkusit ten sýr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
20.9.25 08:15

S tím um to zatím nevzdávej, moje obě dcery měly bojkot okolo toho 8.mescie, sice jsem kojila, ale třeba u druhé to trvalo i měsíc, že se napila jen v únavě když šla spát nebo v noci, přešlo jí to a nakonec jsem kojila 2,5roku. Takže bych nabízela, snažila se u toho třeba rozptýlit, nebo dala mléko do jiné nádoby, netekouci hrneček, klasický hrneček s pomocí, brčko zkusit.. co jiná značka?
Mléko bych se snažila zakomponovat kam by šlo..tak ráno třeba do kaše to máš 200ml, pak ten jogurt, co zkusit domácí jogurt, nebo jinou značku? Některé jsou moc kyselé, u nás byla fajn holandia nebo opočenský.. pak sem tam bramborová kaše s um, vymyslet jídla, kam to můžeš přimíchat. Sýry jsou dost slané..to bych nedávala. Já solila až tak v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.25 08:54

@lucynka25 Díky, zkusím. Jogurt jsem zkoušela několikrát Holandii.

• Citovat
  • Upravit
1862
20.9.25 09:37

Zkus jinou značku, syn třeba jí jenom K-jarmark nebo Boni (penny). A jenom ty hodně tučný, ty okolo 3% tuku nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí