Nevím si rady s jídlem pro syna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nevím si rady s jídlem pro syna
Ahojky,
Jsem už zoufalá. Zakřikla jsem, že syn je jedlík a sní všechno a vždy. Najednou se vše obrátilo!! Bude mu 18 m a myslím, že má vliv i začínající období vzdoru.
Ale doteď vždy seděl v jídelní židličce, co jsem mu dala, to snědl a pak ještě vždy chodil a loudil mňam.
Teď je vše jinak, v židličce se kroutí a leze ven. Vzteká se.
Zkouším židli u stolu, to samé. Na klíně jen chvíli.
Lžiček si dá pár a pak nechce nic.
Ale problém je i v jídle samotném. Doteď mi snědl jen skleničky. Vždy když jsem mu uvařila tak to prostě nechtěl.
Teď už ani skleničky nechce. Sní sotva 1/3 a nechce.
A už to je mazec to do něj dostat.
Jediné co mu chutná, je naše jídlo (pro nás ochucené) když jíme u stolu, on si chodí “chutnat” a hrozně ho to baví. Ale sám se nenají.
Když mu dám na talířek (cokoliv) narve si do pusy co se mu tam vejde a logicky se mu pak zvedne žaludek a vyvrátí to. Je to všude po zemi a ještě po tom šlape.
Takže jediné možné je mu dávat další sousto když sní to co má zrovna v puse…
Jsem z toho nešťastná. Protože celý den jen vymýšlím jídlo a běhám za nim se lžičkama nebo soustama aby se vůbec najedl. Pak všude jen uklizim rozšlapané jídlo a mám dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Karlita121 píše: Více
Tak to nedělej
Když nejí normálně, nebude jíst vůbec
To za ním jako fakt běháš?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a proč do 18měsíčního rveš skleničky? už dávno má jíst normální jídlo, akorát nekořeněné, před okořeněním odebereš z vašich porcí, vaše dosolíš a dokořeníš, jídlo vypadá stejně a dítě krmíš lžičkou - a snad je samozřejmé, že mu další lžičku dáš, až má spolknuté to, co má v puse -
a běhat s jídlem - ano už moje máma vzpomíná, že vždycky když jsem utíkala kolem, tak mi šoupla lžičku s jídlem do pusy, protože jsem neposeděla
- miminko nám roste a vyvíjí se, to co bylo dřív, už neplatí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Taky nechápu. Ja teda skleničky koupila jen asi 3ks na pár dni a dovolenou a to mel syn necelý rok. Jinak domácí jidlo a po roce uz stejne, jako my, jen mene dochucené a rozhodně jsem za ním nebehala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Ale taky jsem prý u jidla neposeděla. Ale na etapy jsem chodila ke stolu. Nikdo za mnou nechodil se lžičkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejná diskuze tu byla před pár dny. Zbytečně to hrotíš, dítě dobrovolně hlady neumře, i kdyby snědlo půl rohlíku za den. Klidně mu dej vaše jídlo, ať si pro něj klidně chodí, když jíte vy. Nedělej kolem toho žádné divadlo, časem se to naučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jsem psala. Jídlo, které uvařím ale neokořením, prostě nechce a nesní to.
Ale jakmile ho okořením a dám třeba ochutnat, najednou by baštil…
Když za ním ale nebudu běhat tak nic nesní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaké dáváš koření, co mu treba zrovna chutná u vas? A jak dlouho byl bez jidla, kdyz jsi za nim nebehala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše: Více
já ne, já bych asi dobrovolně ke stolu nešla
, ale neběhala mamka, prý, mamka stála a já když jsem běžela kolem, šoupla mi lžičku,
já jsem byla dítě-nejedlík, a teď jsem dospělý mlsoun, který také všechno nesní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no a kořeníš nějak velice moc? jestli ne, tak bych mu teda dávala trošku okořeněné i trochu slané, pořád lepší, než aby nejedl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jako nějak podobně to bylo, vždy jsem dojedla jako poslední, dneska kdyz jsem prvni, tak vždycky nechápe, kdyz jsme občas na společném obědě někde ![]()
Příspěvek upraven 14.09.25 v 22:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem dávala skleničky, ale tak do toho roku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám klasicky červenou papriku, směs koření bio od Sonnentoru, kari. Dívám se, aby to neobsahovalo soli a glutamáty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak asi mimo toho kari by to dítě mohlo jíst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to proste neřeš. I kdyby byl půl dne bez jídla, nic se mu nestane. Mně holky v jistém věku taky neposeděly a přiznávám, že jsem za nimi s tou lžičku občas šla. Ale ne kvůli stresu, že “ježišmarja, ona mi umře hlady”, ale protože mě nebavilo u toho stolu čekat a věděla jsem, že má hlad, ale nevydrží sedět. No a každou to období přešlo během par týdnů.
Skleničky v 18 měsících raději nekomentuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit