14měsíční syn přestal jíst, co s tím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nebude to souviset, muj syn mel stejné období a jedl zase jen 5 jogurtu denně v klidu vydrž nabízej a dávej mu v mezicase to co ted ji..vybírá si hlavně bílkoviny a pomalé sacharidy vždyť mu vlastně tělo říká co ted potrebuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 neříkám že nejí vůbec ale je to hodně složitý, už nesní co mu dám, ale musím mu pak nabízet další věci aby se najedl, takže k snídani mu dám pečivo s ovocem a když to nechce tak vím že když udělám vajíčka tak se nají, oběd teda většinou pár soust dá, po obědě jde spát, a to se nají pak jak kdy, ale k večeru chodí neustále do lednice a ukazuje na banán nebo jogurty, k večeři dělám chleba s lučinou, občas mozzarellu, šunku, a nesní nic takže chodí bez večeře ![]()
kojený už není, přes den pije čaj, vodu, občas vodu s kapkou šťávy,
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Mně to přijde normální. Prostě si vybírá, na co má chuť. A nechce žádné nesmysly jako sladkosti. Takže mu dávej, co chce. Sama jez svoje jídlo a ať je v tom i to, co bys chtěla, aby jedl. A on si třeba časem vezme od tebe. Mám 4 dcery a u všech se měnila chuť. Celkově jedí hodně, ale mnohdy měly období, kdy jedly jen pár věcí. Neřešila jsem a dávala jim, co chtěly. A po čase (někdy po týdnech, jindy měsících nebo letech) se jim chutě zase změnily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co klasické přílohy rýže, těstovinova rýže, kroupy, pohanka, bulgur, brambory?
Plátek masa, mleté maso, pečené kuře, ryba to si nedá ani kousek? Vařená zelenina?
Místo studené večeře bych nabízela něco teplého do žaludku.
Jogurt a ovoce je tak svačina…
Pokud chce bílkoviny, nabízela bych bilkoviny z masa i luštěnin…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 no kdybych mu dávala co chce tak jsou to jen banány, jogurty, mléčné řezy, to by moc pestrý jídelníček neměl ![]()
no budu doufat že je to období co přejde, protože jedl předtím hezky, co jsem odbourala skleničky a začala mu dávat naše jídlo tak jedl opravdu všechno, snídaně i večeře taky vždy snědl, a nějaké jogurty, nebo občas mléčný řez jsem dávala protože normální teplý jídlo vždy měl
- Citovat
- Upravit
@Menton přílohy předtím jedl, teď ne, když má přílohu a maso, tak jsou dny kdy sní jen přílohy bez masa, a teď poslední dny zas maso a přílohy nechá
jediný co sní je kaše, tak tu se snažím teď dělat častěji aby se prostě naobědval
- Citovat
- Upravit
Jogurty jaké? Sladké? Na mléčné řezy bych se vykašlala, banán na večer bych taky nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nabízela bych pořád dál klasické jídlo, jogurt max jeden denně.
Když chce kaše, udělala bych bramborovou kaší, bramborovou s mrkví, bramborovou s hraskem, k tomu kousek masa, ryby, vařené vločky jako kaši k. do toho třeba nastrouhat jablko, stejně tak uvaříš ve vodě nebo mléce pohanku nebo jáhly…
Jednu dobu mi syn jedl poměrně velké množství masa ( nemůže mléko, takže asi chtěl bílkoviny) k tomu trochu přílohy a kupu vařené zeleniny. Miloval třeba dušenou cuketu. Ale pořád jsem nabízela pestrou stravu, naučil se postupně jíst opravdu všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerostou mu zuby? Můžou bolet dásna a pak se bojí jíst. Nabízela bych jídlo dál. To je možná důvod, že bere míchaná vajíčka. Ty se moc nekoušou a jogurt. Ten projde úplně bez námahy.
Udělala bych br. kaši a upekla kuřecí. Ještě bych zkusila, že budeme jíst spolu ze společného talíře. Jakože ujídá moje po troškách. Menší kousíčky nabízet. Až se chytne. Tak bych dítěti dala na vlastní talíř. Zkoušet no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 budeme zkoušet, nemám problém to dělat takhle, ale on ani nechce jen jako zobat nebo ochutnat ode mě, když něco vezme co mám já tak si to automaticky hned bere, klidně celý talíř, a když mu řeknu že ne, a dám mu třeba já nebo řeknu ať si vezme a vrátí mi to tak se naštve a už nejí vůbec
takže podle mě chce mít svůj talíř a jíst sám, krmit se už taky moc nenechá, takže nevím, ale zuby má všechny právě, ty mu už nerostou
- Citovat
- Upravit
@Menton zkusím děkuju, a ty jogurty má jen jeden denně, a ne každý den
- Citovat
- Upravit
@izabe jogurt třeba Bobík, mléčné řezy má občas, každý den ne a banán na večer nedávám, dala sem jednou když měl i horečky a nejedl vůbec nic, tak večer menší banán aby se aspoň trochu nasytil, ale jinak nedávám, v podstatě žádné ovoce večer, nebo fakt výjimečně
- Citovat
- Upravit
Tomu popisu nerozumím. Na co mu řekneš že ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
máte taky někdo zkušenost s tím, že by vám děti nejedli? malej měl jídlo rád, v podstatě co mu bylo rok, jsem mu i začala dávat obědy co jsem vařila pro nás, dostával jogurty, ovoce, krájenou okurku, chleba, měl rád i samotný rohlík, prostě skoro všechno. Jenomže teď už je to cca měsíc, co vůbec nic nechce. Oběd nesní, teď mu vadí i špagety co měl rád, vývary taky odmítá, nechce ovoce ani pečivo. V podstatě ji k snídani pouze míchaná vajíčka, k obědu nic, jediný co do sebe vždycky dá je banán. Těch by snědl hromadu. A začalo to krátce po očkování Bexsero, myslíte že to má s tím souvislost nebo je to jen nějaké jeho,, období''?? Děkuji za odpověď