Nevím si rady s jídlem pro syna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Karlita121 píše: Více
4? ![]()
Tak to fakt není dítě, u kterého musíš mít strach, že nejí.
Teď bych se spíš bála, aby mu nebylo těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše: Více
Jasně, že pokud ten předpoklad není naplněn, že pak se musí volit jiná cesta, jak ušetřit čas a naplnit všechny pupky k jejich spokojenosti. Uvařit více, zavařit do sklenice, rozdělit hotový základ a dochutit dle individuálních požadavků. Jasně, že někdy bude potřeba uvařit i více chodů. Ale chce to nad tím přemýšlet, umět si věci zjednodušovat a nenechat se zničit u plotny.
- Citovat
- Upravit
@ibis píše: Více
Mě jde ale hlavně o to, aby někde seděl a věděl že u jídla se sedí. Běhat za ním už teda nebudu. celý dopoledne nic nejedl a dojedl se večer.
Ale zase nechci aby si furt pro jídlo jen lítal, když už
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to ti tu nikdo neporadí
Prostě budeš sedět a hotovo. Ale tohle neznám, nemám zkušenost, takže jak přimět dítě sedět u jídla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak ho nech, ať si za tebou chodí no
prostě takový je… Syn taky v židličce vydrží jen v 50 procentech případů. A to mu k tomu ještě musím pustit pohádku
Občas jí u mě na klíně. To se společně navzájem krmíme. S chlebem ho klidně nechám, ať si ho žužle a chodí po bytě. Je prostě živý, potřebuje být neustále v pohybu. Nemám holt dítě, které kam posadím, tam ho najdu. Ano, je to nevýchovné, ale aspoň mi něco sní. Beru ho prostě takového, jaký je.
Však jak budou starší a budou lépe rozumět a chápat souvislosti, tak se sedět (aspoň jakžtakž v klidu
) u stolu naučí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše: Více
Naprostý souhlas
Vždyť každý něco nejíme, dost často právě od útlého věku. Já jen trvám na tom, aby vyzkoušel. Nechutná? Ok, nemusíš to jíst.
A stejně jak psala @Havlova … Nabídnout jídlo, dát alternativu (krmení ode mě na klíně), nechceš? Tak nic. Nutit nebudu.
Ale vážně nevím, co zakladatelka řeší. Její dítě jí vše, jen nechce oběd a to jen proto, že je přejezený z UM
Bych se spíš měla hroutit já
dneska mi syn z oběda snědl 3 mini lžičky hráškové polévky
No co už… Ale stále žije! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše: Více
Některé děti takové jsou. Dcera třeba u jídla odjakživa krásně sedí a ji skoro všechno. Syn kolem druhého roku od jídla různe odcházel, teď je mu dva a půl a přestal to dělat sám od sebe. Nicméně spoustu věcí nejí. Ale to nijak neřeším a prostě mu je nedávám a dělám mu něco jinyho než ostatnim. Já mám taky věci, které nejím.
- Citovat
- Upravit
@Eva2610 píše: Více
Já chápu, že " některé děti takové jsou". Každé dítě je jiné, to je tady už taková mantra
Jasně! Ale „někteří rodiče“ nejsou důslední a pak to vypadá tak jak to vypadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 Ale sedět u jídla je normální slušnost. Musí se to to dítě naučit. Představ si je ve školce. Třeba. Nebo si vezmi třeba firemní večeři - kdyby se půlka účastníku během jídla zvedala a chodila si třeba na ulici zakouřit, do baru, támhle za známým. Prostě u jídla se sedí u stolu. Nebeha se. Ano, každé dítě je jiné. A přesto pak jdou všechny do školy a učí se tam abcd. Stejně tak je povinnost rodičů je naučit základní hygieny a slušného chování. Čili - buď sedíš u stolu a jíš, anebo nesedis anejis. Tečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4 vejce
to je tak minimálně dvojnásobek bílkovin, než by měl sníst za celý den, a to má ještě mlíko. Víš, jak mu přetížíš ledviny?
Promiň, ale… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonmi píše: Více
Měla jsem umíchaná vejce i pro sebe. Jasně, že jsem nedělala 4 vejce jen pro něj!
Ale neustále si chodil a pak kýval, že už nechce a mě zbyl ptačí drob.
Měl hlad po celým dni, kdy měl jen v 8 ráno mléko. Tak si dal vajíčka a nic mu není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Však se to naučí. Třeba v roce a půl blbnou, odbíhají. Ale za čas mají rozum a dá se jim to „nenásilně“ vysvětlit. Mně holky taky neseděly u stolu v cca 18 měsících. A po pár týdnech nebo měsících začaly, samy od sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdo snad píše, že jsi dělala 4 vejce jen pro něj? Ale neměla jsi mu jich tolik dávat.
A že mu nic není. Ony ty ledviny leccos vydrží. Ale když je budeš přetěžovat častěji, tak za pár let můře mít problémy. Samozřejmě je nemá hned. Nedala jsi mu jed.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit