Nevím si rady s jídlem pro syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42521
15.9.25 21:19
@Karlita121 píše: Více

4? 8o
Tak to fakt není dítě, u kterého musíš mít strach, že nejí.
Teď bych se spíš bála, aby mu nebylo těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77447
15.9.25 21:24
:roll: :roll: :roll: 4 vejce? pro 18měsíčního a na noc? to je malý Otesánek a ne nejedlík
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5171
15.9.25 21:27

Prosím tě, už nic nepiš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
15.9.25 21:42
@Janča6 píše: Více

Jasně, že pokud ten předpoklad není naplněn, že pak se musí volit jiná cesta, jak ušetřit čas a naplnit všechny pupky k jejich spokojenosti. Uvařit více, zavařit do sklenice, rozdělit hotový základ a dochutit dle individuálních požadavků. Jasně, že někdy bude potřeba uvařit i více chodů. Ale chce to nad tím přemýšlet, umět si věci zjednodušovat a nenechat se zničit u plotny.

• Citovat
  • Upravit
51
15.9.25 21:56
@ibis píše: Více

Mě jde ale hlavně o to, aby někde seděl a věděl že u jídla se sedí. Běhat za ním už teda nebudu. celý dopoledne nic nejedl a dojedl se večer.
Ale zase nechci aby si furt pro jídlo jen lítal, když už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5171
15.9.25 22:06

Ale to ti tu nikdo neporadí :nevim: Prostě budeš sedět a hotovo. Ale tohle neznám, nemám zkušenost, takže jak přimět dítě sedět u jídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.25 22:43

No tak ho nech, ať si za tebou chodí no :nevim: prostě takový je… Syn taky v židličce vydrží jen v 50 procentech případů. A to mu k tomu ještě musím pustit pohádku :roll: Občas jí u mě na klíně. To se společně navzájem krmíme. S chlebem ho klidně nechám, ať si ho žužle a chodí po bytě. Je prostě živý, potřebuje být neustále v pohybu. Nemám holt dítě, které kam posadím, tam ho najdu. Ano, je to nevýchovné, ale aspoň mi něco sní. Beru ho prostě takového, jaký je.

Však jak budou starší a budou lépe rozumět a chápat souvislosti, tak se sedět (aspoň jakžtakž v klidu :lol:) u stolu naučí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.25 22:49
@Janča6 píše: Více

Naprostý souhlas :potlesk: Vždyť každý něco nejíme, dost často právě od útlého věku. Já jen trvám na tom, aby vyzkoušel. Nechutná? Ok, nemusíš to jíst.

A stejně jak psala @Havlova … Nabídnout jídlo, dát alternativu (krmení ode mě na klíně), nechceš? Tak nic. Nutit nebudu.

Ale vážně nevím, co zakladatelka řeší. Její dítě jí vše, jen nechce oběd a to jen proto, že je přejezený z UM :roll: Bych se spíš měla hroutit já :lol: dneska mi syn z oběda snědl 3 mini lžičky hráškové polévky :pankac: No co už… Ale stále žije! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
16.9.25 07:21
@ibis píše: Více

Některé děti takové jsou. Dcera třeba u jídla odjakživa krásně sedí a ji skoro všechno. Syn kolem druhého roku od jídla různe odcházel, teď je mu dva a půl a přestal to dělat sám od sebe. Nicméně spoustu věcí nejí. Ale to nijak neřeším a prostě mu je nedávám a dělám mu něco jinyho než ostatnim. Já mám taky věci, které nejím.

• Citovat
  • Upravit
5171
16.9.25 07:45
@Eva2610 píše: Více

Já chápu, že " některé děti takové jsou". Každé dítě je jiné, to je tady už taková mantra :roll: Jasně! Ale „někteří rodiče“ nejsou důslední a pak to vypadá tak jak to vypadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
16.9.25 07:59

@Eva2610 Ale sedět u jídla je normální slušnost. Musí se to to dítě naučit. Představ si je ve školce. Třeba. Nebo si vezmi třeba firemní večeři - kdyby se půlka účastníku během jídla zvedala a chodila si třeba na ulici zakouřit, do baru, támhle za známým. Prostě u jídla se sedí u stolu. Nebeha se. Ano, každé dítě je jiné. A přesto pak jdou všechny do školy a učí se tam abcd. Stejně tak je povinnost rodičů je naučit základní hygieny a slušného chování. Čili - buď sedíš u stolu a jíš, anebo nesedis anejis. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7955
16.9.25 08:21

4 vejce 8o to je tak minimálně dvojnásobek bílkovin, než by měl sníst za celý den, a to má ještě mlíko. Víš, jak mu přetížíš ledviny?
Promiň, ale… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
16.9.25 08:33
@Sonmi píše: Více

Měla jsem umíchaná vejce i pro sebe. Jasně, že jsem nedělala 4 vejce jen pro něj!
Ale neustále si chodil a pak kýval, že už nechce a mě zbyl ptačí drob.
Měl hlad po celým dni, kdy měl jen v 8 ráno mléko. Tak si dal vajíčka a nic mu není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14778
16.9.25 08:46
@inkakřivák píše: Více

Však se to naučí. Třeba v roce a půl blbnou, odbíhají. Ale za čas mají rozum a dá se jim to „nenásilně“ vysvětlit. Mně holky taky neseděly u stolu v cca 18 měsících. A po pár týdnech nebo měsících začaly, samy od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14778
16.9.25 08:48

Někdo snad píše, že jsi dělala 4 vejce jen pro něj? Ale neměla jsi mu jich tolik dávat.

A že mu nic není. Ony ty ledviny leccos vydrží. Ale když je budeš přetěžovat častěji, tak za pár let můře mít problémy. Samozřejmě je nemá hned. Nedala jsi mu jed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí