9měsíční dítě odmítá jídlo

172
18.12.11 20:26

Dite odmita jidlo, ma 9 mesicu.

Ahoj holky. Mam starost o svou dceru : uz mesic mame bronchitidu, 2× mala mela antibiotika a nic nezabiralo. Ted uz je to lepsi…Ale uz pomalu 1,5 tydne mozna delsi dobu odmita normalni jidlo a da si jen Nutrilon a to jeste treba na 2×..:-(…Ani vodu moc nechce. Malo cura a dnes nemela ani stolicu. Nevim co to tak muze byt. Zoubky ji sice rostou, ale ona je vesela…jen neji a hodne spatne spi v noci. :,( …Poradte co to tak muze byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
18.12.11 20:35

Ahojky můj malej má taky 9m a jak krásně baštil, tak jsem z něj te´d nešťastná. Oběd jak kdy, už jedl celou velkou skleničku, teď sní tak max. půlku a ještě to do něj nutím, přesnídávku ke svačině taky jak kdy, dneska jí teda díky bohu snědl tři čtvrtě skleničky, ale včera třeba vůbec. Jediný co by chtěl pořád je prso (stále ještě kojím) a pokud nestačí, tak mlíko, toho by vycucnul litry. Jinak taky nic moc nepije. Vody si lokne a nic víc :nevim: a ještě teda jogurty, ale to je taky mléčný. myslím, že to klidně může být zoubkama, taky nám rostou a než to začalo, tak baštil ukázkově :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.12.11 20:40
Pájinka25 píše:
Ahojky můj malej má taky 9m a jak krásně baštil, tak jsem z něj te´d nešťastná. Oběd jak kdy, už jedl celou velkou skleničku, teď sní tak max. půlku a ještě to do něj nutím, přesnídávku ke svačině taky jak kdy, dneska jí teda díky bohu snědl tři čtvrtě skleničky, ale včera třeba vůbec. Jediný co by chtěl pořád je prso (stále ještě kojím) a pokud nestačí, tak mlíko, toho by vycucnul litry. Jinak taky nic moc nepije. Vody si lokne a nic víc :nevim: a ještě teda jogurty, ale to je taky mléčný. myslím, že to klidně může být zoubkama, taky nám rostou a než to začalo, tak baštil ukázkově :think:

To Kristinka prave take.....Ted uz zhubla pul kila…Snad to nebude nic vazneho, malo cura..a kaka:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
18.12.11 20:42

Aha, tak malá ti zhubla jo? :think: a co na to doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.12.11 21:01
Pájinka25 píše:

Ze ma s ceho zhazovat..:-(…mala vazila 10,5 kg ted 10…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
18.12.11 21:09
Natalie 30 píše:
Pájinka25 píše:
Ze ma s ceho zhazovat..:-(…mala vazila 10,5 kg ted 10…

to ti řekla dr. jo??? 8o že má z čeho shazovat jo? Nevim.....moc zkušeností nemám, mám taky první dítko, tak jsem taky ze všeho vyplesklá, ale jestli je malá nemocná, bere antibiotika a nezabírá jí to a ještě ke všemu shazuje, tak mi to nepřijde moc normální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
18.12.11 21:10

To zhubnutí bych určitě nepodceňovala a zkonzultovala s MUDr. Jinak Kája taky tak okolo osmého/devátého měsíce začala bojkotovat mixované jídlo nebo skleničky. Naštěstí bylo léto a ona byĺa tak z 80% živá z čerstvého ovoce. Snědla ho třeba celý talíř. Kaši jsem do ní dostala jen tak, že jsem na každé sousto dala jahůdku, borůvku nebo tak něco. Zpětně si myslím, že přestože neměla zuby, chtěla prostě už jíst to, co my. Zkuste nabízet různé věci, třeba si najde to, co jí bude šmakovat. Ale to hubnutí bych spíš viděla tak, že jí něco schází. Může to být dozvuk těch bronchitid ? Když Káje nebylo dobře, tak se vracela k mlíčku. Zřejmě nekojíte, ale co zkusit i jiné mléko? Většinou dětem nejvíc chutná SUnar ( i když asi není tak „vyvážený“ jako Nutrilon ;) ) Hlavně ať to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.12.11 21:31
Káka74 píše:
To zhubnutí bych určitě nepodceňovala a zkonzultovala s MUDr. Jinak Kája taky tak okolo osmého/devátého měsíce začala bojkotovat mixované jídlo nebo skleničky. Naštěstí bylo léto a ona byĺa tak z 80% živá z čerstvého ovoce. Snědla ho třeba celý talíř. Kaši jsem do ní dostala jen tak, že jsem na každé sousto dala jahůdku, borůvku nebo tak něco. Zpětně si myslím, že přestože neměla zuby, chtěla prostě už jíst to, co my. Zkuste nabízet různé věci, třeba si najde to, co jí bude šmakovat. Ale to hubnutí bych spíš viděla tak, že jí něco schází. Může to být dozvuk těch bronchitid ? Když Káje nebylo dobře, tak se vracela k mlíčku. Zřejmě nekojíte, ale co zkusit i jiné mléko? Většinou dětem nejvíc chutná SUnar ( i když asi není tak „vyvážený“ jako Nutrilon ;) ) Hlavně ať to zvládnete.

Urcite to zkusim…ale jsme zkouseli uz Hami a Sunar, kdyz mala byla mensi, mela cernou stolici..tak doktorka rekla se vratit k Nutrilonu…Take nechapu proc nas neposlala na vysetreni treba zaludku, kdyz zhubla 500 gr, ale pockam jeste tyden a pak asi zkusim pohotovost, treba tam udelaji vice vysetreni…Mozna ma podrazdeny zaludek po antibiotikach, proto neji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.12.11 21:55

Souhlasím s tím, že antibiotika žaludek i střeva pěkně ničí..co takhle zkusit nějaké ti probiotické kapky nebo laktobacilky(nevím od jakého jsou věku) :think: .No a kdyžtak zvednout porci toho, co jí radši. Prcek má 10m a teď toho taky občas pojí míň, ale spíš začíná lumpačit-prskat a plivat jídlo a má z toho očividně radost. Jinak pití kromě kojení taky nějak nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7413
18.12.11 22:19

A ona za den už týden vypije jen ten Nutrilon?
No a kromě toho hubnutí mi teda nepřijde moc dobrý to čůrání. Ona musí čůrat, abys věděla, jestli je zavodněná, s tím taky můžete mít potíže a velké! Nevím, zda jsi sledovala když se narodila a i pak plínečky, ale říká se myslím aspoň do půl roku, dokud je dítě plně kojené 6 počůraných plínek za den-a ne jen cvrknutí.
Jestli ti to nepočůrá (ještě bych brala 5), tak bych šla za dr.hned, nebo za jiným dr., nechci tě strašit, ale hubnutí a dehydratace není nic dobrého a může způsobit nějaké komplikace.
Moc držím palečky, ať to buď brzy přejde samo, nebo s pomocí, ale hlavně, ať je malá v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí