Dítě odmítá jídlo/nechce jíst samo

Nikolka29
27.11.24 13:48

Dítě odmítá jídlo/nechce jíst samo

Holky poraďte prosím. 🙏Syn bude mít 4 roky a nechce vůbec jíst včera nás upozornila paní učitelka ve školce, že syn vůbec nejí u něho je problém, že nechce jíst ani sám takže mi doma sní 1/2 jogurtů a pak až většinou po 16h, kdy přichází domu že školky. Už jsem zoufalá. Doma mi něco sní, ale taky to není žádná hitparáda, a to ještě pokud ho krmím jinak sám jíst nechce zkoušela jsem cokoliv, ať už si s jídlem různě hrát ( tvořit ), ale nic nezabírá. Je to nejedlik už tedy od malinka neustále jsem to řešila s doktorkou, ale to vždy dostal nějaký podporovak a tím to skončilo ještě před měsícem bral sanostol sirup na podporu chuti k jídlu a teď pár dní, kdy opět přestal jíst. Samozřejmě jsem, už opět kontaktovala doktorku, ale mám pocit, že se pořád jenom točíme v kruhu.

Taky pokud máte nějakou radu jak dítě naučit jíst zeleninu, maso buď nejí vůbec a nebo max něco suchého, ovoce maximálně jablko nebo banán.
Samozřejmě jsem se snažila mu to připravovat třeba i formou smoothie, ale ani tohle neprošlo.

Chlap mi říká, že ho mám nechat vyhladovět, ale už tak je hubeňour a myslím si, že tohle nebude úplně řešení, když je x hodin ve školce bez jídla a stejně, když přijde domů, tak ho musím nutit do jídla.

Děkuji všem za rady. ♥️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14726
27.11.24 14:12

Ve skolce neji vubec nic? Ani jednou kousnuti do sucheho chleba? A pije ve skolce? Kolik vazi a meri?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5961
27.11.24 14:16
@Nikolka29 píše: Více

Na radu vyhladovět nereaguj, je to nesmysl. Některé děti, i když jsou v menšině, nevyhladovíš tak, že samy začnou jíst. Zkolabujou. Takové dítě mám také. Kdybych přistoupila na radu vyhladovět, tak mě zavřou brzy za týrání dítěte hladem. Dokrmuji ještě v devíti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
27.11.24 14:26
@Kipa22 píše: Více

Souhlasim, vyhladoveni je uplna hovadina. Ja bych radsi tyden nejedla, nez bych jedla to, co mi nechutna. A myslim to zcela vazne. A nase deti jsou v tomto po mne. Kdysi to na ne zkousela tchyne jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolka29
27.11.24 15:42
@Janča6 píše: Více

Pije docela hodně. Měří 101 a váží +- 12-13kg
Tak pokud mu daji suchý chleba či rohlík tak ano kousne někdy ano někdy ne, ale pokud je to třeba s pomazánkou, tak to odmítá

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
27.11.24 15:48

Nechybí mu železo? U nejedlíků občas chybí a to jim ještě víc snižuje chuť k jídlu.

• Citovat
  • Upravit
Nikolka29
27.11.24 15:50

Myslela jsem si to. Každopádně doma mi třeba něco sní, ale samozřejmě má k tomu telefon s pohádky nebo nějakou hračku, ale pořád to není ono je to vyloženě nucené. A ve školce mu nic jasně nedají buď ji nebo ne a tím, že neumí sám nebo spíše nechce, tak je jasné, že ho nechají tak no. Chodí do eko skoky tudíž na tu zdravou stravu si vyloženě zakládají takže hodně zdravé pomazánky, zelenina atd a to on nechce jíst, maso to samé všechny vyplyvne a čeho jsem si všimla, že mu poslední dobou jakoby natáhne a vyplyvne jakoby to nemohl polknout. Že nejí je hodně hyperaktivní a zároveň dost protivný a šílené se vzteká a to právě přisuzují tomu, že je hladový. ( Myslím to vztekani)

• Citovat
  • Upravit
Nikolka29
27.11.24 15:51
@Leontodon píše: Více

No měl nedávno udělaný krevní rozbor a všechno měl v pořádku jediné co takže musel prodělat teď někdy emonenukleozu. Momentálně bere betaglukan k vůli imunity, protože je často nemocný od té doby, co chodí do školky.

• Citovat
  • Upravit
14726
27.11.24 15:58

No je docela hubeny, ale zadny extrem za me.

Nase holky taky do peciva s pomazankou nekously. Jsou vybirave. Ale ve skolce maji rozum a davaly jim suche pecivo. K obedu klidne suchou ryzi nebo testoviny, kdyz chtely.

A ovoce a zeleninu ho podle me nenaucis. Dojde si k tomu sam. Treba za 5 let. Nebo za 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolka29
27.11.24 16:03
@Janča6 píše: Více

Já nevím jak to dělají jenom se ptají pořád jak to děláme doma a je to pořád dokola 😂 já s ním sama doma bojují hold jsem podlehla a dala mu ten telefon což byla chyba, ale není to o tom, že by mi díky tomu jedl více, ale spíše ho udržím sedět na židli a neutíká. Člověk mu to ani pořádně nevysvětlí, protože nechce ani mluvit je dost pozadu na skoro 4 roky je mentálně tak na 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
14726
27.11.24 16:03

Mononukleozu nejspis neprodelal. Prodelal infekci virem EBV. Ale mononukleoza to pravdepodobne nebyla. Tak to ma naprosta vetsina ceske populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
27.11.24 16:05

Ja jsem kdysi byla ve stavu, ze jsem dite honila se lzickou po obyvaku. Ne ze by nechtelo jist, jidlo mu chutnalo, ale nebavilo ho sedet u stolu. A kdyz to bylo jeho oblibene jidlo, snedlo dost. Behem par mesicu samo zacalo jist u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21628
27.11.24 16:05

Ve školce bych se domluvila, aby mu dávali pečivo suché bez pomazánky. Syn dodnes nevezme do pusy namazané pečivo, a to je mu 14 let. Miluje suché rohlíky, suché těstoviny, bude už teda akceptuje i omáčky a maso. Ale také to byl běh na dlouhou trať. Z ovoce ji pouze jablka, to jen občas, zeleninu nejí vůbec. Řešila bych se školkou, aby mu stravování v rámci možností uzpůsobili tak, aby aspoň něco snědl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolka29
27.11.24 16:06

To nevím to mi tak bylo řečeno od doktorky, ale je pravda, že tim prošel i od známé syn kdy na něho padla tak únava, že ji volali že se syn nemůže postavit a můj malý udělala vlastně to samé seděli a z ničeho nic mu spadla hlava do polévky, tak ho museli dát spát. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Nikolka29
27.11.24 16:09
@nozu píše: Více

Takže nejsme sami :D pokusím se i když mě udivuje, že to tak neudělali sami od sebe neudělali

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko