Pije málo mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kdybys kojila tak nevíš kolik toho realně vypije
Sleduj počurané plenky a podle toho se odpíchni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako 120 za celý den?
tak bych přidala polívky, víc ovoce a zeleniny, naředit přesnídávku vodou, vyzkoušela bych třeba jiný čaj, šťávy (HiPP?), vodu z kompotu.
Brcko, skleničku. Třeba ji nenabízel a nechat pití v dosahu. Dcera měla i dobu kdy odmítala obědy. Začla je jíst až když jsem ji je přestala předhazovat. Nevšímala jsem si a ono to fungovalo samo.
- Citovat
- Upravit
Co zuby?
Syn měl problém pít při růstu spodních zubů…
Jestli mléko vyhovovalo, tak ho neměň. Jestli máš pocit, že málo jí, tak přidej ještě další jídlo. Klidně polivku kvůli tekutinám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkej 5× denně 110-120 ml nebo je to celkem 110-120ml?
Jestli je to 5× denně 110-120ml + příkrmy a nabízíš vodu, tak vzhledem k váze to neni žádná tragedie. Můžou mu růst zoubky a dokud má počůrané plínky a nemá problém se stolici, je to v pohode. Jo, trosku min než by mohl, ale v klidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe Díky, taky si říkám, že podle plen je to snad v pohodě, asi jen potřebuji i názory od jiných
Možná jo až moc hlídám, ale ten start do života neměl jednoduchý. Ve 20 tt nám zjistili, že mu neodtéká jedna ledvina a tím se stále zvětšuje. Nakonec už byla tak velká, že jsem musela ve 32 a 33 tt podstoupit punkci, kdy mu z ní odsáli pokaždé téměř 500 ml tekutiny, už mu to tlačilo na orgány. Nakonec musel ven ve 36 tt, bylo to pro mě dost psychicky náročný. Poprvé jsem ho viděla až skoro po 30 hodinách (šel SC a já měla celkovou narkozu). Hned den po narození mu dělali vývod z poškozené ledviny a prvních 5 dní jsme ani nebyli spolu, jen jsem za ním docházela na dětskou kliniku (Motol). Nakonec jsem tam strávili tři týdny, malý absolvoval všechna možná vyšetření vč MRI, no bylo to náročný, 150 km od domova, přítel sice jezdil ob den, ale i tak no. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale asi jsem se potřebovala vypsat i z tohohle. Možná ho díky tomu zkoumám až moc no.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Nene, to je myšleno na jednu dávku
Já se právě šťávám zatím snažím vyhnout. Jako asi mu to takhle stačí, pleny má právě počůraný dost, tak je to snad v pohodě.
- Citovat
- Upravit
@ALIPELI Zubů už má 6, všechny vylezly v pohodě. Jelikož už začínáme kousky, dělám mu všechno právě takové polévkové, aby měl víc tekutin ![]()
- Citovat
- Upravit
@TeeeT Je to myšleno na dávku
Dělám mu v poledne spíše polévkové jídlo, tak asi má fakt dost ![]()
- Citovat
- Upravit
No tak to není taková tragédie. Z toho popisu jsem nepoznala jak to je.
- Citovat
- Upravit
V pohodě, neuvědomila jsem si to, že to může vyznít takhle
Už jsem to upravila ![]()
- Citovat
- Upravit
Ať počítám jak počítám, kluk vypije víc jak já, takže dobrý
![]()
- Citovat
- Upravit
Ja teda nevim nezda se mi to malo, kdyz i neco sni…a deti do roka maji do pitneho rezimu zapocitane i co jedi, pry…rikala dr..
Mam dceru necelych 9m a posledni tyden vypije cca 300ml mlika za den a pak teda pije hodne pred spankem, nekdy stahne i 260ml (dnes treba)..jidlu da jak kdy. Podle toho i “hrotim” mliko. Ja to teda neresim skrz to ze by neprospivala (ma 9,5kg), ale je hodne akcni a nekdy ji proste jidlo zdrzuje a pak ji dojde ze ma hlad a strasne zacne plakat. Tak se to snazim co nejvic hlidat abychom do toho nedoslo, ale co si budem..kdyz nechce, tak se muzu na usich odrazet a marne. Tak si rikam, ze ji musim co nejvic verit ze vi sama a maximalne ji nabizet no…jo a vodu pije rada, pije z klasicky sklenicky/hrnicku a bavi ji to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eeliaa Díky, už jsem klidnější. Asi to fakt moc hrotím
Syn je drobek no. Ale váhu má asi v pohodě, když doktorka nic neříkala. Je to taková žížala. Je pořád v pohybu, celkově vypadá spokojeně, tak mu snad nic nechybí
Každopádně musíme zapracovat na pití vody/čaje, s tim je to zatím bída.
- Citovat
- Upravit
Ahojky, ten náš prcek mě asi utrápí. Za týden mu bude 9M (korigovaně
. Už nějakou dobu bojujeme s pitím. Cca od 2M je pouze na UM. Mléko teď dostává 5× denně s tím, že do něj dostanu většinou tak 110 - 120 ml (na dávku), někdy se povede i víc, ale to je opravdu málo kdy. Zkouším nabizet i vodu, (učící hrnek Avent, kelímek, klasická láhev), ale vše odmítá, maximálně na procházce si cucne malinko čaje, ale tak max 10 ml. Dávat po lžičkách nepřipadá v úvahu, všechno odstrkuje. Co se týče jídla, tak v poledne má normálně příkrm a 1× denně jogurt nebo nemléčnou kaši z UM a ovocnou kapsičku. Jsem z toho nešťastná. Vždycky vypil v pohodě 170 - 210 ml. Napadá mě, jestli třeba nezměnit mléko. Od začátku používám Bebu optipro a sedla hned. Na druhou stranu pleny má počůrané vždycky, kaká taky v pohodě. Má jen jednu ledvinu, tak se bojím, aby neměl ještě nějaké problémy. Jinak na 8M prohlídce měl 7,4 kg (při narození byl drobek, měl 2,5 kg). Máte někdo zkušenosti, myslíte, že má dost tekutin?
Příspěvek upraven 13.11.24 v 08:09