Dítě po třicítce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
30.5.22 11:10

@Veroniiikaaaa Já bych tohle psala pokud by mi bylo tak 40…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
30.5.22 13:35

Všeho do času. Já měla první dítě až na prahu 40. Snažili jsme se od 30 tzv volným průběhem, v 34 jsem skončila v Caru a ve 38 mi našli darkyni.
Jak tu někdo už psal, nech si zkontrolovat hormonální profil a nebránila bych se ani zmrazeni vlastních vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2476
30.5.22 15:53
@Dollorres píše:
Všeho do času. Já měla první dítě až na prahu 40. Snažili jsme se od 30 tzv volným průběhem, v 34 jsem skončila v Caru a ve 38 mi našli darkyni.
Jak tu někdo už psal, nech si zkontrolovat hormonální profil a nebránila bych se ani zmrazeni vlastních vajíček.

Tak…vajíčka se mají odebrat a nechat zmrazit co nejdříve. Čím je žena starší, tím je počet vajíček menší a hlavně vajíčka jsou méně kvalitní.
Stává se, že už kolem třicítky je málo vajíček.
Čtyřicítce je „stara“ pro odběr vajíček…kvalita může být mizerná. Pak jenom darkyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 16:03

Pokud tě to hodně stresuje, strach, že to později třeba nepůjde, šla bych do toho odběru a zmrazení vajíček. Mám známou které tohle pomohlo, v mládí bojovala se zdravotními problémy a její táta doktor ji k tomu v podstatě donutil už kolem 20, ona ani nechtěla, vůbec nechtěla v té době děti řešit, ani nevěděla, jestli je bude někdy chtít. No, mezi 30 a 40 už sice byla konečně zdravá a vdaná, ale důsledkem těch léčeb a tak měla vajíčka špatná, tak se zmražená hodila, má teď děti. Já jsem se sice s manželem seznámila dřív, ale ve 30, kdy jsem chtěla začít řešit děti, nám život přichystal úplně jiná trápení a na nějakou dobu to bylo mimo debatu, pak to zas nešlo, ivf a tak…no a teď je mi 35 a jsem těhotná přirozeně, asi to teď mělo přijít. Jako vím že nejmladší nejsem, ale ještě mi to přijde v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
14945
30.5.22 16:07

Vetsina holek z mého okolí měla první dite ve věku 28+. Teď nám je 34 a je to tak půl napůl možná? Stále jich je celkem dost, co ještě nemají, mi přijde, ale zároveň hodně už dite má, některé i dvě nebo dokonce tri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
30.5.22 16:08

Toho pravého jsem potkala až v 35, za 2 roky jsme se vzali a děti - dvojčata, páreček, se pomocí CARu povedly v mých 40, z vlastních vajíček při 3. IVF. Moje první a poslední děti z jediného mého těhotenství v životě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí