Dítě přes hormonální tělísko

18.3.25 08:02

Dítě přes tělísko hormonální

Dobrý den, dneska mi přijdou výsledky zda jsem opravdu těhotná na gyndě se to nevyloučilo ani nepotvrdilo neboť to je v začátku. (5 těhu testu doma pozitivních ) Doktorka našla jen něco co má 3mm a je to vedle dělohy tudíž mimoděložní. Ted je otázkou zda je to opravdu těhotenství zda je to opravdu mimoděložní. Doufám tedy že pokud to bude těhotenství tak aby to bylo normálně uhnízděné v děloze. Tudíž moje OTÁZKA spočívá v tom zda už má někdo dítko přes tělísko a jak jste na to zdravotně zda je dítě zdravé bez žádných závad apod… ptám se proto ze jsem vyrůstala v rodině kde jsou postiženi a vím ze je ti náročné jak pro rodinu tak i pro to dítě. Uz maminka jsem a možná to bude pro někoho hnusné ale nezdravé dítě bych na svět nechtěla přinést uz tak je to v teto době těžké. Děkuji za info či nějaké odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
18.3.25 09:10

Píšeš dost nesrozumitelně. Když je podezření na těhotenství, tak sis asi dělala těhotenský test? A co je v začátku, když se nic nepotvrdilo ani nevyvrátilo? 8o Jaké máš tělísko a jak dlouho? Samozřejmě těhotenství s tělískem nebo během zavedeného tělíska vzniknuvší je rizikovější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.25 09:16

@Catalinn to těhotenství je v začátku proto to ještě nejde vidět na ultrazvuku a dělají se testy přes krev, ale má otázka se spíše zaměřuje na to zda děti stvořené přes tělísko nemají vadu. Všude se píše že se dá přes tělísko otěhotnět to víme všichni ale také víme že přes tělísko nejdou všechny hormony do dělohy které jsou potřebné k početí totéž i se spermií a proto se ptám zda to nemá vliv na vývoj dítěte a popřípadě zda je děťátko zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
18.3.25 09:25

Moje sestra tedy měla s tělískem mimoděložní těhotenství. Já tedy vůbec nechápu, jak se to může stát? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.25 09:26

@Emka135 a miminko se vyvíjelo tak jak mělo? Nebo musela být interrupce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
18.3.25 09:29
@Kristyna1111915 píše: Více

píše mimoděložní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.25 09:30

@KKK85 toho se taky obávám, tak děkuji moc za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 09:48

@Kristyna1111915 Já s tělískem porodila zdravé dítě, dokonce to tělísko po porodu v placentě nenašli, vytahovali mě je až po šestinedělí 🤣Ale neměla jsem hormonální. Celou dobu mi nikdo neřekl že by to bylo nějak extra rizikové.

• Citovat
  • Upravit
18.3.25 10:01

Tak to mam radost, konečně něco pozitivního dekuji moc za reakci :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18613
18.3.25 10:14

Jeden z duvodu, proc jsem volila hormonalni. Tam je to riziko hodne male. Nehormonalni a tehotenstvi neni zrovna ojedinele jak jsem pak ruzne cetla diskuze a projizdela net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
18.3.25 10:27
@KKK85 píše: Více

jo bylo mimoděložní, šla na ukončení na nějakou gyn. kliniku (myslím ambulantně, už je to víc než 17 let), tehdy už měla doma 2 letého zdravého chlapečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
18.3.25 10:36
@Emka135 píše: Více

Vlastně už nevím, zda ségra měla hormonální či nehormonální…a už se nezeptám…sestra před lety zemřela po tragické nehodě, ale to zde nechci rozvádět. Mně bylo tehdy divné, že lze přes tělísko otěhotnět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3726
18.3.25 10:39
@Emka135 píše: Více

@Emka135 protože tělísko brání usazení oplozeného vajíčka v děloze, nikoliv ve vejcovodu. Normálně dochází k ovulaci, jen cizi těleso v děloze nedovolí oplozenemu vajíčku se uchytit a dál se vyvíjet v děloze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 16:04

Pokud by to bylo mimodelozni, tak je to jasne, takove dite se nemuze narodit. Jinak jsou zeny, ktere otehotnely pres telisko a maji zdrave deti. Trochu rizikovejsi to muze byt pry u holcicek z pohledu vyvoje pohlavnich organu. Ohledne fungovani teliska
Hormonalni - zde dojde k zahusteni hlenu vlivem hormonu a k tomu, ze by mela byt nizka sliznice v deloze, aby se vajicko nemelo kde uchytit, pak take byva slabsi menstruace
Nehormonalni - to obsahuje vzacne kovy, ktere maji spermicidni ucinky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí