Dítě s deficitem MBL

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
19.6.22 08:22

Dítě s deficitem MBL

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo s dítětem u kterého byl zjištěn deficit MBL. Máme holčičku 3 roky, která je od jejich 2.narozenin nemocná každý měsíc. Moc informací není dostupných, od lékařky vím, že se to nedá léčit, musíme počkat, až z toho vyroste.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
156
17.7.22 18:55

Ahoj, u ditete netusim, ale me byl zjisten ted v tehotenstvi a je to velmi rizikovy faktor kvuli potratům v 2.trimestru a rustu miminka v brisku. Tak ji pak o tom informuj. Nevim, jakou ma hodnotu, ja mam 0,uplny vrozeny deficit.
Imunolozka mi rikala, ze lecit se to neda, neni zadny lek na podporu a zvýšení. A dle mamky jsem byla v detstvi tske hodne nemocna a pak z toho vyrostla a projevilo se to v tehotenstvi az.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.8.22 09:23

@Zuz108 ahoj, jako dítě jsem byla taky výrazně víc nemocná než moji vrstevníci, měla jsem několikatery antibiotika během roku. I teď chytnu cokoli, jen někdo kolem mě projde. Za poslední roky jsem měla 6 těhotenství, která skončila v 5TT a 1 mimoděložní. CAR kam chodíme to neřeší a bere to jako normální. Tak jsem si dost testu zaplatila jako samoplátce. A vyšel mi MBL 0. Budu ráda za jakékoli rady a zkušenosti. Nevíte, zda MBL řeší i Hradec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
7.8.22 09:31

@Bubla93 napisu zpravu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.8.22 10:03

@Zuz108 moc děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.10.22 15:10

@Zuz108 @Bubla93
AHoj holky, můžu se zeptat na vaše zkušenosti? Máme domluvenou schůzku v Hradci, ale podle mě se tam neřeší deficit mbl. Díky za info a za jakoukoli zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
10.10.22 15:43

@Guaboo ahoj, deficit máš zjištěný nebo na něj máš pouze podezření? Já si platila testy v EUC (stálo to do 350 Kč), kde se zjistilo že moje MBL je 0. Taky jsem byla objednaná do Hradce, ale ten jsem zrušila a objednala jsem se k paní doktorce Černý :) Ale já mám teď zjištěný další imunologický problémy které je potřeba vyřešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.10.22 08:45

@Guaboo Ahoj, me na nej prisli az v těhotenství. Problem otehotnet jsme nemeli. Odeslal me na krev doc Koutský, kvuli predchozimu potratu ve 22tt… Resila jsem pak vse v Praze u Mudr. Černé Malickove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.3.23 19:22

Zdravím, nevíte prosím někdo proč se v těhotenství s MBl deficitem doporučuje podávat miniheparin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
23.3.23 23:09

Ahojte. Povím Vám mou zkušenost s deficitem mbl, jelikoz už jsem dosti naštvaná na nespolupráci doktoru. Deficit mám ja a sdědil jej i můj první syn (12). Ten je samozřejmě od malička neustále nemocny a alergik snad na všechno. Dle imunolozky tento deficit nemá velký vliv na zdraví člověka. To me tedy přijde velmi zajímavé, jelikoz ja i syn jsem proste pořad nemocní. Ale jakoze fakt už me to sere. A druhy syn s manželem, všichni v jedné domácnosti, tak ti jsou naprosto v zdraví (díky Bohu za to). Zvláštní, když to nemá žádný vliv ze? Každopádně lék na to existuje a me teda dost pomohl. Ale z nějakého me neznámého důvodu mi jej doktoři nechtějí napsat ani pro me, ani pro syna. Jmenuje se Imunor, měla jsem ho asi před dvaceti lety a moc mi pomohl, až mi to prislo neuvěřitelné. Zkuste se tedy poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2137
18.10.23 10:27

@Anuska31 ano vím…vysvětlovala mi to teď naposledy Dr. ČERNA… krev se redi kvůli tomu, aby se hodně laicky řečeno „proplachly“ cévy od pripadadneho jakéhokoliv zánětu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
24.10.23 12:23

Holky, jak se člověk dostane ke Kouckemu? Jaký doporučení potřebuju? Jako můj gynekolog podle mě netuší co je deficit mbl. Je chytrý ale taky obyčejný a taky namyšlený. Co mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
24.10.23 12:25

@-eLLka- bohužel neporadím, tak daleko nejsem, já jsem se zatím nedostala dál než k opakovaným biochemkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2137
24.10.23 12:53

@-eLLka- slyšela jsem, že u Apolináře otevřely nějaké 2 nové ambulance a on pracuje u Apolináře…tak si tam zkuste zavolat asi? Oni vás určitě pak nějak nasmerujou
Moje doktorka taky netuší, která bije a mbl deficitem, ale jsem hlidana v Gennetu, takže pokud se někdy dostanu do 16tt…tak bych chtěla k němu do rizikové poradny…ale já zatím nedošla dal než 9-10t :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí