Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo s dítětem u kterého byl zjištěn deficit MBL. Máme holčičku 3 roky, která je od jejich 2.narozenin nemocná každý měsíc. Moc informací není dostupných, od lékařky vím, že se to nedá léčit, musíme počkat, až z toho vyroste.
Díky.
Ahoj, u ditete netusim, ale me byl zjisten ted v tehotenstvi a je to velmi rizikovy faktor kvuli potratům v 2.trimestru a rustu miminka v brisku. Tak ji pak o tom informuj. Nevim, jakou ma hodnotu, ja mam 0,uplny vrozeny deficit.
Imunolozka mi rikala, ze lecit se to neda, neni zadny lek na podporu a zvýšení. A dle mamky jsem byla v detstvi tske hodne nemocna a pak z toho vyrostla a projevilo se to v tehotenstvi az.
@Zuz108 ahoj, jako dítě jsem byla taky výrazně víc nemocná než moji vrstevníci, měla jsem několikatery antibiotika během roku. I teď chytnu cokoli, jen někdo kolem mě projde. Za poslední roky jsem měla 6 těhotenství, která skončila v 5TT a 1 mimoděložní. CAR kam chodíme to neřeší a bere to jako normální. Tak jsem si dost testu zaplatila jako samoplátce. A vyšel mi MBL 0. Budu ráda za jakékoli rady a zkušenosti. Nevíte, zda MBL řeší i Hradec?
@Zuz108 @Bubla93
AHoj holky, můžu se zeptat na vaše zkušenosti? Máme domluvenou schůzku v Hradci, ale podle mě se tam neřeší deficit mbl. Díky za info a za jakoukoli zkušenost
@Guaboo ahoj, deficit máš zjištěný nebo na něj máš pouze podezření? Já si platila testy v EUC (stálo to do 350 Kč), kde se zjistilo že moje MBL je 0. Taky jsem byla objednaná do Hradce, ale ten jsem zrušila a objednala jsem se k paní doktorce Černý
Ale já mám teď zjištěný další imunologický problémy které je potřeba vyřešit ![]()
@Guaboo Ahoj, me na nej prisli az v těhotenství. Problem otehotnet jsme nemeli. Odeslal me na krev doc Koutský, kvuli predchozimu potratu ve 22tt… Resila jsem pak vse v Praze u Mudr. Černé Malickove
Zdravím, nevíte prosím někdo proč se v těhotenství s MBl deficitem doporučuje podávat miniheparin?
Ahojte. Povím Vám mou zkušenost s deficitem mbl, jelikoz už jsem dosti naštvaná na nespolupráci doktoru. Deficit mám ja a sdědil jej i můj první syn (12). Ten je samozřejmě od malička neustále nemocny a alergik snad na všechno. Dle imunolozky tento deficit nemá velký vliv na zdraví člověka. To me tedy přijde velmi zajímavé, jelikoz ja i syn jsem proste pořad nemocní. Ale jakoze fakt už me to sere. A druhy syn s manželem, všichni v jedné domácnosti, tak ti jsou naprosto v zdraví (díky Bohu za to). Zvláštní, když to nemá žádný vliv ze? Každopádně lék na to existuje a me teda dost pomohl. Ale z nějakého me neznámého důvodu mi jej doktoři nechtějí napsat ani pro me, ani pro syna. Jmenuje se Imunor, měla jsem ho asi před dvaceti lety a moc mi pomohl, až mi to prislo neuvěřitelné. Zkuste se tedy poptat.
@Anuska31 ano vím…vysvětlovala mi to teď naposledy Dr. ČERNA… krev se redi kvůli tomu, aby se hodně laicky řečeno „proplachly“ cévy od pripadadneho jakéhokoliv zánětu
Holky, jak se člověk dostane ke Kouckemu? Jaký doporučení potřebuju? Jako můj gynekolog podle mě netuší co je deficit mbl. Je chytrý ale taky obyčejný a taky namyšlený. Co mám dělat?
@-eLLka- bohužel neporadím, tak daleko nejsem, já jsem se zatím nedostala dál než k opakovaným biochemkám.
@-eLLka- slyšela jsem, že u Apolináře otevřely nějaké 2 nové ambulance a on pracuje u Apolináře…tak si tam zkuste zavolat asi? Oni vás určitě pak nějak nasmerujou
Moje doktorka taky netuší, která bije a mbl deficitem, ale jsem hlidana v Gennetu, takže pokud se někdy dostanu do 16tt…tak bych chtěla k němu do rizikové poradny…ale já zatím nedošla dal než 9-10t :-/