Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj také se nám stalo, měl ho až fialový. Podle netu jsme dělali sedavoub koupel v řapíku. Přetahovali vycházel bílý bordel a mazali framikoinen. Za 2 dny bylo po. Prý zánět předkožky. Ale ze začátku to vypadalo strašidelně.
Tak ja bych ho na pohotovost vzala, jestli ma nejaky zanet, tak se mu to muze pekne rozjet…Je to preci jen,,pinďa”, neni to triska v ruce…
@Mkilus píše:
Ahoj také se nám stalo, měl ho až fialový. Podle netu jsme dělali sedavoub koupel v řapíku. Přetahovali vycházel bílý bordel a mazali framikoinen. Za 2 dny bylo po. Prý zánět předkožky. Ale ze začátku to vypadalo strašidelně.
Spíš řepíku…
Nebo ho mit omotany neviditelnym vlasem. Samozrejme jit k doktorovi.
Hned. Náš malej ho měl taky oteklyho kdyz mu vyskakaly nestovice a dlouho necural. Hned sem volala doktorce, dala nám masticku a naštěstí to pomohlo během chvilky, jinak hrozilo cevkovani.
Určitě k lékaři, vypadá to na zánět a bude tam nejspíš hnis. Neváhej. Hele jak jde o dítě, tak nemyslím na to, zda to může být zbytečný nebo ne. Nejsu lékař a tak to holt nepoznám. Ať je brzy v pořádku ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, malej si začal pořád sahat mezi nohy, tak jsem ho večer svlékla, stáhla slipy a má oteklého pinďulina. Je víkend, takže doktorka tam není a bude tam až ve středu, má dovolenou. Nevím, jestli to mám nějak řešit a zítra ho vzít do nemocnice, ale to bych musela asi na pohotovost a nevím jestli mě s tím tam nevyhodí.Moc prosím o jakékoliv rady nebo tipy jestli máte maminky nějakou zkušenost. Budu strašně moc vděčná.
Ráno hned na pohotovost…. nechápu, o čem dumáš, vždyť ho to musí bolet ![]()
Dostanete Framykoin nebo něco podobného na zánět… chlapečkům se to občas stává.
Nas syn to obcas mívá…oteklé a zarudlé. Poprve jsme byli taky u lékaře a dostali jsme masticku(myslim ze to byl rivanol). Ted, kdyz se mu to stane, uvařím heřmánkovy caj, nechám zchladit a tak 3× nebo 4× denně koupeme. Pomáhá to 100%. Ale záleží na tom, jak to tvůj syn má…jak říkám. Nas ma jen otok a zarudnutí a stěžuje si, ze to trosku boli. Je mu 5 let
Hned na pohotovost. Syn měl totéž. Musely jsme dávat framikoin pod kuzicku. Měl zánět.
Zdravím, malej si začal pořád sahat mezi nohy, tak jsem ho večer svlékla, stáhla slipy a má oteklého pinďulina. Je víkend, takže doktorka tam není a bude tam až ve středu, má dovolenou. Nevím, jestli to mám nějak řešit a zítra ho vzít do nemocnice, ale to bych musela asi na pohotovost a nevím jestli mě s tím tam nevyhodí.
Moc prosím o jakékoliv rady nebo tipy jestli máte maminky nějakou zkušenost. Budu strašně moc vděčná.