Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych radši příští týden slunce vynechala úplně, hrozí, že dceři zůstanou viditelné jizvičky. Děcka měla neštovice v červnu a celý červenec jsme strávili ve stínu a do konce léta jsem je pečlivě mazala a zakrývala.
My jsme byli s dcerou těsně po neštovicích na dovolené u moře. Mazala jsem 50, přes poledne jsme drželi siestu a vše OK. Měla jsem to tenkrát zkonzultované s dětskou doktorkou, která ji i prohlédla těsně před odletem, zda je OK.
Dcera ma momentalne nestovice, zitra 14 dni. Vsechny pupinky zaschle, nesloupane stroupky ma 2 (z celkovych cca 200 nestovic). Jsou ji cerstve 2 roky. Prubeh tedy mela bezproblemovy, bez teplot, jenom trochu svedeni (na noc jsem davala Fenistil).
O vikendu odjizdime na dovolenou k mori, po konzultaci s pediatrickou. Budu mazat padesatkou (coz bych delala stejne) plus bude mit obleceni s uv faktorem. To budu v ramci moznosti davat i pres cele leto, pokud se pujdeme koupat. Holt mazat porad kremem, no. Nestovice pred letem jsou vyhra:-). Ale je jich ted z doslechu vsude plno:-(.
Anonym prosim kvuli zdr. stavu.
Ahoj, dcera je cerstve po nestovicich. Cetla jsem, ze se potom nesmi mesic na slunce, ale jak to ted delat? Pristi tyden maji ve skole same venkovni akce. Dat ji dlouhe obleceni, oblicej namazat 50? Staci to? Nebo opravdu nechodit ven?