Dítě s refluxem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
5.10.20 08:19

Dítě s refluxem

Dobrý den maminky :) pravděpodobně náš 9ti týdenní syn má silný reflux, je to teď šílené období, malý je strašně uplakaný, MM se mu vrací částo do krku, těžce polyká, ublinkavá, špatně spí a nejhorší je pro nás kočárek :(( i když máme vše vypodložené, používáme sirup Gastrotuss, nosíme ve zvýšené poloze, tak má hodinové záchvaty pláče. Koho vás trápil reflux - vydržely vaše děti v kočárku venku? Snažíme se chodit po rovině, ale bydlíme na velkém kopci a nejde takhle normálně fungovat. Co byste prosím poradili? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4201
5.10.20 08:33

Ahoj, máte antirefluxní mlíčko? U malého se to zlepšilo jak začal lézt po 4. Teď už si několik týdnů sám stoupne a je to o dost lepší, podle mě ho to tak nezlobí jak se to vrací a hlavně už se to tam nějak posílilo tím lezením (vysvětlovala mi to fyzioterapeutka). Příkrmy jsou už všechny v pohodě, Nutrilon (antirefluxní nám pít nechtěl) ještě občas ublinkne.. I přes to, že krásně odříhává od narození.. Podložte nohy postýlky (koukala bys do jaké polohy mi ho až zvedli v nemocnici ve 2 měsících), jestli máš polohovací korbičku taky ji zvedni. Ne jen polštářem aby „seděl“, ale ať je celý z kopce. Bude to lepší, uvidíš. Jen je třeba počkat. To AR mlíčko je husté, proto se nemá tendence vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
5.10.20 08:35

A když jedeš z velkého kopce, přecvakni korbičku naopak, dělali jsme to na horách, kde vede asfaltka nahoru a mohli jsme i s kočárem. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.10.20 08:39

@Zuzee87 Moc děkuji za reakci :) Antirefluxni mlíčko nemáme, kojím. Ale byl mi pediatrem doporučen Nutriton na zahuštění mléka, který musíme koupit a jsem zvědavá, jak na něho malý bude reagovat, protože jsem hodně četla, že dělal dětem zle zkrs bříško (bolesti, nemohli se vykakat), dnes jdeme k pediatrovi a budeme se domlouvat, co dál. Zmiňoval se i o hospitalizaci, protože čekačky na gastro ambulanci jsou dlouhé :( Vy jste byla se synem v nemocnici zkrs reflux?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.10.20 08:45
@Zuzee87 píše:
A když jedeš z velkého kopce, přecvakni korbičku naopak, dělali jsme to na horách, kde vede asfaltka nahoru a mohli jsme i s kočárem. :think: :mrgreen:

No my jen vyjedeme s kočárkem ven a malý dostane hrozný záchvat pláče a jde slyšet, jak se mu mlíčko vrací a bolí ho to a prostě nemůžeme nikam :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.10.20 09:05

Obě děti měly reflux. Dcera to snášela dobře, syn ne. Nepomohlo nic, ve dvou měsících jsme byli na vyšetření v nemocnici (pH metrie) den a noc..dostal zantac a časem se to srovnalo. Dcera měla reflux ještě v 8 letech a doteď je na určité jídlo citlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.10.20 09:12

@Sosanda a co zkusit venku nosit v šátku? Jak nebude ležet, tak by ho to tolik nemuselo trápit a časem se ke kočárku vrátíte až bude lépe.
Neměla jsem dítě s refluxem, ale jsem těhotná a trápí mě zaha, tak s malým plně soucitim, je to peklo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.10.20 09:26
@lexxie píše:
Obě děti měly reflux. Dcera to snášela dobře, syn ne. Nepomohlo nic, ve dvou měsících jsme byli na vyšetření v nemocnici (pH metrie) den a noc..dostal zantac a časem se to srovnalo. Dcera měla reflux ještě v 8 letech a doteď je na určité jídlo citlivá.

To mi je líto, že syn tak trpěl :( U nás to stejné a myslím, že se hospitalizaci nevyhneme, ale mám z toho strašný strach, co mu budou dělat apod., ale na druhou stranu vím, že nám pomůžou a musíme to absolvovat, jinak se zachvili utrápíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.10.20 09:28
@Harenae píše:
@Sosanda a co zkusit venku nosit v šátku? Jak nebude ležet, tak by ho to tolik nemuselo trápit a časem se ke kočárku vrátíte až bude lépe.
Neměla jsem dítě s refluxem, ale jsem těhotná a trápí mě zaha, tak s malým plně soucitim, je to peklo :hug:

Dobrý den, děkuji za reakci :) šátek nemáme, ale máme nové nositko, které je ale bohužel až od 3. Měsíců, takže máme ještě 3 týdny čas, ale doufám, že by to mohlo pomoct. Jinak přeji, aby Vás žáha tolik netrápila v těhotenství, je to šíleně nepříjemný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
5.10.20 09:34

@Sosanda ano, protože z toho měl i křeče (propínal se do luku a „tuhnul“).. Poslali nás na sono, u toho musel pít mlíčko a drželi ho skoro hlavou dolů (já si myslím, že v této poloze, by se to vracelo každému :lol: ) a zjistili, že se mu to vrací hodně. Ono nepomáhalo ani nosit svisle, prostě když to mělo jít ven, tak to šlo a bylo jedno v jaké poloze.. S příkrmy to začalo být lepší.. Já právě z jiných zdravotních komplikací od 7 týdnů nekojila.. Tak to v tomhle bylo „jednodušší“. Ale to AR nechtěl, vztekal se, protože je to husté a teče to pomalu, i když měl sosák s větší dírkou… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.10.20 10:16
@Zuzee87 píše:
@Sosanda ano, protože z toho měl i křeče (propínal se do luku a „tuhnul“).. Poslali nás na sono, u toho musel pít mlíčko a drželi ho skoro hlavou dolů (já si myslím, že v této poloze, by se to vracelo každému :lol: ) a zjistili, že se mu to vrací hodně. Ono nepomáhalo ani nosit svisle, prostě když to mělo jít ven, tak to šlo a bylo jedno v jaké poloze.. S příkrmy to začalo být lepší.. Já právě z jiných zdravotních komplikací od 7 týdnů nekojila.. Tak to v tomhle bylo „jednodušší“. Ale to AR nechtěl, vztekal se, protože je to husté a teče to pomalu, i když měl sosák s větší dírkou… :?

Tak v ČR se dělá sono místo PH metrie? To mi přijde lepší, než sonda. I když syn to snášel dobře, jen to zavádění bylo horší. U nás zahušťovadlo moc nefungovalo, hlavně jsem kojila, tak to bylo dost nemožné do něj dostat…
Nošení taky nic moc, protože se mu občas mléko vracelo ještě po 2 hodinách a potřeboval spát. Pokud to je hned po jídle, tak jim to asi tolik nevadí, jako když to je po delší době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
5.10.20 10:26

@lexxie o pH metrii jsem ani neslyšela. Jj dělali jen to sono byli jsme tam tuším 3 dny, jestli to nesouvisí s něčím jiným, ale prokázán jen ten reflux. „naštěstí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
5.10.20 10:27

@lexxie a mliko se mu taky vrátí třeba i po dvou hodinách no. To bych ho musela nosit 24h, navíc on i svisle ho vyblinkal… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
5.10.20 10:35

@Zuzee87 Tak asi každá země to má jinak. Tady nám zase nic neřekli o jiném způsobu zjištění. U nás tedy také nic nepomáhalo, až ten Zantac, měl ho několik měsíců. Dcera neměla nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.10.20 13:24

@Zuzee87 @lexxie
Tak jsme byli u dr a malý už špatně prospívá, takže ještě zkusíme 3 dny Nutriton, a když nezabere, máme žádanku do dětské nemocnice v Brně, kde by nám s největší pravděpodobností taky dělali to ph vyšetření. Jen nám dr říkal, že by asi dostával nějaký lék, co může ovlivnit srdeční činnost, takže kdyby ho podávali, musel by být na monitoru a být sledován.. No mám z toho hrůzu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí