V jaké věku je dítě schopno si hrát samostatně?

10726
12.2.15 21:29

Dítě-samostatná hra - věk

Od kdy si vaše dítě dokáže samostatně hrát? a jak dlouhou dobu? a s čím?( zajímají mě hlavně chlapečci.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10975
12.2.15 21:30

@tasa Malý si začal hrát sám něco před druhýma narozeninama. Kuchyňka, Duplo, auta, koleje a vydrží klidně půl hodiny i déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
12.2.15 21:32

Můj byl vždycky taková samostatná jednotka a nikdy nevyžadoval, aby jsme si s ním hráli, spíš ho to vždycky rozčilovalo. Ale jako cíleně si hrál s kostkama cca v 1,5 letech? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
12.2.15 21:32

To bude asi různé, můj 1,5 vydrží sám max. 10 minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.2.15 21:33

Tak nase maleho (2,5) kdyz neco hodne zaujme, treba nova hracka, tak si vyrdzi hrat sam i hodinu. ovsem ta situace nastava asi tak jednou za 2 tydny :mrgreen:
jinak on by se i zabavil, ale zasadne necim, co se mi nelibi, takze mu tu samostatnou hru dost kazim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
12.2.15 21:33

@tasa Naše 1,5 leté batole si včera samostatně hrálo asi 20 minut s krémem u mě na posteli, bylo tak hodné a já se radovala, že je chvíli klid! Asi nemusím vykládat, jak pak ta postel vypadala:-) To, že má krém, jsem samozřejmě zjistila, až jsem prcka načapala. Jinak samostatně hrát učíš už miminko, na chvilku, pod hrazdičkou, na hrací dece, v postýlce s pár hračkama… Jsou děti, které si nerady hrají samostatně, jsou děti, kterým tento styl více vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
12.2.15 21:39

Malej tak od doby, kdy se sám někam dostal k hračkám. Tedy kdy začal lézt po, ted si nejvíce vyhraje tím, že vytáhne kastrolky z linky a dělá v nich vařečkou, že vaří, je mu 14m, vydrží dlouho, pak si dlouho vydrží hrát s balonkem a když může vytahovat hračky z beden. Taky ho baví auto a mašinky a letadlo. A rád prohlíží knížky, když se dostane ke knihovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
12.2.15 21:40

@tasa Zhruba v roce vydržel těch deset patnáct minut. Systém já jsem mu pět minut ukazovala co s tím (textilní knížky, chrastící nebo hrací figurky, gumová auta) a on pak vydržel se tím bavit sám.
A pak se to zlepšovalo. Od těch dvou vydrží i hodinu a víc. Systém pořád stejný. Začnu si hrát s ním a když je zabraný, jdu si po svých. Auta, vláčky, dráhy, dvoupatrová garáž, kostky, puzzle, knížky, plastelína, doktorský kufřík… Teď už fakt leccos. Je mu dva a půl.
Ovšem do roka jsem mu dělala otroka. Když jsem nenosila, nehoupala nebo prostě se nevěnovala, tak řval. Rok jsem si nesedla k jídlu. Teď to mám za odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 21:43

@tasa Mému budou v březnu dva roky a vyloženě sám si hraje tak 10-15 minut. Přes den dělám běžné věci a on lítá všude po bytě. Není zatím rád sám. Jedině u pohádky mu to nevadí :lol: Taky si myslím, že záleží hlavně na dítěti jakou má povahu. Znám děti ve věku syna co si vydrží hrát dlouho o samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
12.2.15 21:46

@tasa u nás až po druhém roce - kostky, auta, knížky, nebo si vymysli svoje hry.. ale když je dlouho ticho, tak je to taky spatne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
12.2.15 21:46

Je to různé. Syn si uměl hrát sám v podstatě odjakživa, dcera naopak nikdy a to bylo o nervy. Teď je jí 12 a sama se zabaví u tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
12.2.15 21:47

ZuzkaSim: Naše si hraje i s prázdným krémem…asi v domnění, že ještě něco vymáčkne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
12.2.15 21:47

Starší syn byl v tomhle zlatý, od roka vydržel u jedné věci klidně i hodinu, teď má 2,5 a v podstatě mě nepotřebuje, povídá si sám s postavičkama z dupla, něco si staví apod. A mladší ten je přesný opak, u všeho pár minut a hurá dělat binec jinam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
12.2.15 21:53

Nikdy jsem to nepozorovala driv nez se narodilo mimino. To mu byly tri a zvladal to sam :) lego, vlacky, kuchynka, puzzle, auta, stan/bunkr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
12.2.15 21:53

Od půl roku v hrazdičce cca 2 hodiny bušil do hraček, žvatlal, teď (16 měsíců) tak hodinu a půl, baví ho hlavně stavebnice a obrázkové knížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí