Psycholog, ano či ne?

balabab
11.2.15 21:15

psycholog, ano či ne ?

Dobrý den,
máme doma předškolačku, dost svéhlavou a já už nevím co s ní.
Dcera je neposlušná, cokoli se po ní chce, a jí to není zrovna po vůli, tak prostě nebude nic dělat. Její reakce je, mlčení, slzení a zírání kamsi přeze mě. Dnes jsem byla už s nervama tak v koncích, že jsem jí zmalovala zadek vařečkou, za co na sebe nejsem moc pyšná a ani jsem si nijak nepomohla, protože se zabejčila ještě víc. Byla první dítě a občas si říkáme jestli to, že jsme se jí snažili vše co jsme jí na očích viděli dát, nebyla chyba a od té doby co se začala chovat takto vzdorovitě, tak jsme přitvrdili ve všem. Poslední půl rok mám ten pocit, že jen řvu a řvu a beztak je to k ničemu. Od září by měla jít do školy, s takovou si to ale nedovedu vůbec představit a to jsem nechtěla odklad. Když už se nechá přemluvit k nějaké jí nevyhovující činnosti, tak pracuje ledabyle, znuděně a i šnek by to udělal rychleji, takže je to vždy něco na moje nervy. Otázka je, jestli by odklad v tomhle případě nějak pomohl. Pohrávám si s myšlenkou jít s ní k psychologovi, aby mi poradil jak a co s ní, protože už mám občas pocit, že jsem vyčerpala všechny možnosti a docela se děsím toho, když je taková teď jaká bude v pubertě, to nás dostane už rovnou do bohnic? :? Máte někdo zkušenost s psychologem? Potřebuje se na to doporučení od dr?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4982
11.2.15 21:20

No a jak spolupracuje ve školce? Taky tak svéhlavá, nebo tam je to jiné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.2.15 21:22

@balabab Zjisti si, jak je to ve školce. K dětskému psychologovi určitě zajdi, tím se nikdy nic nezkazí - minimálně Tě tam uklidní. A nebo Ti poradí, jak na ni, třeba mají finty, které neznáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.2.15 21:25

A co treba konkretne odmita delat?
My jdeme pozitri kvuli odkladu, u nas je teda duvodu dost, ale kvetu ze syna, kdykoliv ho chci neco rizene naucit, pritom on zajem ma, ale jakmile ho chci naucit treba podpis, opravit drzeni nuzek ci pastelek, tak je ohen na strese :roll:

Jinak posloucha, obcas zkusi, jestli by neslo nejaky pokyn ignorovat, ale to mu pohrozim zakazem treba pohadky a jevyreseno, ale cokoli, co jen vzdalene pripomina nejakou ucebni pripravu je desny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
balabab
11.2.15 21:25

Ve školce jí práce převážně baví, ale už mi učitelka taky říkala, že po ní něco chtěla a ona byla plačtivá a pak se prostě sekla a už s ní nehnuli.doma bojujeme s učením logopedie, takže je to vlastně taková příprava na to, že má i své povinnosti co se týče školy a vymámit z ní slovo, je většinou úspěch.

• Citovat
  • Upravit
balabab
11.2.15 21:33

@Bibi239 něco podobného jsme měli také, učila sem dceru počít, podepsat a takový ten základ k zápisu, doma ani omylem nespolupracovala a za dva týdny přišla ze školky a začala mi počítat bez vyzvání. Takto je to většinou se vším, takže si pak i připadám v očích učitelky, že si jí vůbec nevšímáme. Na ní zákazy už právě moc neplatí, odpovědí mi je většinou no a tak nebudu koukat na televizi. Tak si ty hračky klidně vyhoď a podobně a teď je její oblíbená věta při jakékoli výtce, že by něco mohlo být jinak, víš co jsi na mě? Pěkně hnusná máma jsi. Už jsem z ní prostě na mrtvici

• Citovat
  • Upravit
49159
11.2.15 21:35
@balabab píše:
Dobrý den,
máme doma předškolačku, dost svéhlavou a já už nevím co s ní.
Dcera je neposlušná, cokoli se po ní chce, a jí to není zrovna po vůli, tak prostě nebude nic dělat. Její reakce je, mlčení, slzení a zírání kamsi přeze mě. Dnes jsem byla už s nervama tak v koncích, že jsem jí zmalovala zadek vařečkou, za co na sebe nejsem moc pyšná a ani jsem si nijak nepomohla, protože se zabejčila ještě víc. Byla první dítě a občas si říkáme jestli to, že jsme se jí snažili vše co jsme jí na očích viděli dát, nebyla chyba a od té doby co se začala chovat takto vzdorovitě, tak jsme přitvrdili ve všem. Poslední půl rok mám ten pocit, že jen řvu a řvu a beztak je to k ničemu. Od září by měla jít do školy, s takovou si to ale nedovedu vůbec představit a to jsem nechtěla odklad. Když už se nechá přemluvit k nějaké jí nevyhovující činnosti, tak pracuje ledabyle, znuděně a i šnek by to udělal rychleji, takže je to vždy něco na moje nervy. Otázka je, jestli by odklad v tomhle případě nějak pomohl. Pohrávám si s myšlenkou jít s ní k psychologovi, aby mi poradil jak a co s ní, protože už mám občas pocit, že jsem vyčerpala všechny možnosti a docela se děsím toho, když je taková teď jaká bude v pubertě, to nás dostane už rovnou do bohnic? :? Máte někdo zkušenost s psychologem? Potřebuje se na to doporučení od dr?

můj názor - holčičku jste rozmazlili a ted se zlobíte že je rozmazlená a že se jako rozmazlená chová… jste bezradní že se neovládá a tudíž se neovládneš taky a zmaluješ ji vařečkou… začarovaný kruh…já bych poradnu nezavrhovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.2.15 21:45
@balabab píše:
@Bibi239 něco podobného jsme měli také, učila sem dceru počít, podepsat a takový ten základ k zápisu, doma ani omylem nespolupracovala a za dva týdny přišla ze školky a začala mi počítat bez vyzvání. Takto je to většinou se vším, takže si pak i připadám v očích učitelky, že si jí vůbec nevšímáme. Na ní zákazy už právě moc neplatí, odpovědí mi je většinou no a tak nebudu koukat na televizi. Tak si ty hračky klidně vyhoď a podobně a teď je její oblíbená věta při jakékoli výtce, že by něco mohlo být jinak, víš co jsi na mě? Pěkně hnusná máma jsi. Už jsem z ní prostě na mrtvici

Jo, ja jsem zlobiva maminka, jeste to opakuje i triletak a dneska jsem se i od dvouleteho dovedela " mami, zobis!" :cert:
Tuzku naucily syna tez drzet ucitelky, stejne tak basnicky, pisnicky… Clovek si pripada jak pitomec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.2.15 21:48

víš co jsi na mě? Pěkně hnusná máma jsi. Už jsem z ní prostě na mrtvici

Ty vogo, hmmm, tak to se ti povinnostma ve škole zasekne ještě víc..Budeš s ní mít práci, ale musíš si říct, že jsi vyčerpala všechno. K psychologovi zajdi… A v pubertě se ti to objeví ještě více.
No, ale zeptám se…motivuješ ji? Chválíš ji? chce to asi na ni jít trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
balabab
11.2.15 21:51

@jdukolem děkuji za názor, tak nějak jsme si toho částečně vědomi, ale náprava bude nejspíš na delší běh a spolu to zde asi nevydiskutujeme, i když co se týče aktivit mimo logopedii a jiné věci týkající se školy, nemáme s její spoluprácí ani chováním sebemenší problém, takže si nemyslím, že by byla nějak extrémně rozmazlená, například v krámu se nesvíjí na zemi ani neodchází se záchvatem řevu když máma řekne tohle nekoupím a ani v jiných věcech to s ní není tak hrozné, tolik zase můj názor…

• Citovat
  • Upravit
9166
11.2.15 21:52

Pamatuješ si u nás takovej pořad, kde si nevěděli rady s dětma? a pozvali si nějakou vychovatelku na týden, dávala rady, sledovala dítě apod. To by na ni bodlo :hug: ;), aby ti dceru někdo takhle rozebral a věděl, kde i ty třeba děláš chybu..Na slovensku se to jmenuje Tchýně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.2.15 21:55
@balabab píše:
@jdukolem děkuji za názor, tak nějak jsme si toho částečně vědomi, ale náprava bude nejspíš na delší běh a spolu to zde asi nevydiskutujeme, i když co se týče aktivit mimo logopedii a jiné věci týkající se školy, nemáme s její spoluprácí ani chováním sebemenší problém, takže si nemyslím, že by byla nějak extrémně rozmazlená, například v krámu se nesvíjí na zemi ani neodchází se záchvatem řevu když máma řekne tohle nekoupím a ani v jiných věcech to s ní není tak hrozné, tolik zase můj názor…

ano ona spolupracuje se všemi kromě vás…je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.2.15 21:57
@pannda píše:
Pamatuješ si u nás takovej pořad, kde si nevěděli rady s dětma? a pozvali si nějakou vychovatelku na týden, dávala rady, sledovala dítě apod. To by na ni bodlo :hug: ;), aby ti dceru někdo takhle rozebral a věděl, kde i ty třeba děláš chybu..Na slovensku se to jmenuje Tchýně..

tenhle porad je super v originalni britske verzi - clovek se fakt neco nauci (ostatni neznam, nemuzu posoudit).

a jinak, ja bych nebyla tak prisna v tom, ze musi byt rozmazlena. to byste meli problem ve vsem. nektere deti maji proste slozitejsi povahu. muj bracha byl v tomhle ukazkovy pripad - cim vic se na nej s ucenim tlacilo, tim vic se zvejknul, radeji nedelal nic, nez aby mel neco spatne (a to ho fakt nikdo nebil nebo tak neco).
ta vase situace chce podle me „restart“, fakt to vzit uplne z jineho konce, zklidnit se ty i ona. tve rvani uplne chapu, ale nikam to nevede. za tim psychologem zajdi, oni maji opravdu jiny pohled a dokazi poradit nekdy uplne obycejne veci, ktere ovsem maji velke ucinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
balabab
11.2.15 21:58

@pannda motivovat se snažíme a chválou nešetříme, už jen proto aby neměla pocit, že mladší ségra je opěvovaná víc jak ona když se jí něco povede. Při slovech chvály se celá rozzáří, že se jí něco povedlo, ale i když jí to před chviličkou tak pěkně šlo a mohli by jsme to zkusit znovu, tak dneska už mi to znovu opakovat nebude…

• Citovat
  • Upravit
balabab
11.2.15 22:01

@jdukolem musím říct, že má i slabé chvilky, kdy spolupracuje i s námi, jako s rodiči. pokud je to hravou formou tak s tím problém nemá, ale logopedii vnímá trochu jinak a i logopedka už říkala, že museli dělat něco jiného než měla v plánu, protože se jí to připravené prostě nelíbilo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML