Dítě se bojí a nemluví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.7.14 12:33

Dítě se bojí a nemluví

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, nemáte někdo zkušenost s tím, že dítě přestalo mluvit… Dali jsem dceru do školky 2012/2013 chodila jen tři měsíce. Začalo to tím, že úplně přestala mluvit pouze se mnou, když někdo k nám přišel na návštěvu tak po tu dobu byla schovaná pod dekou dokud neodjeli. Když někdo otevřel dveře strašně vyletěla a hned se někam schovala. Byli jsem u jedné paní co dělá kineziologiii tak se to trochu upravilo, ale opravdu malinko. Teď když prijede treba teta tak před ní nechce jíst, nemluví. Ve školce v nové jsem zjistila že tam ani nechodila na WC. :-) A vůbec nevím co s ní děla t, jak se k ní chovat nebo prostě jak ji pomoc. V srpnu jdeme k psycholožce i ke kinezioložce zase jiné. K psychologovi jsme byli ale pracoval s námi a ne s ní. Ma neustále bolestti bříška v nemocnici nic naštěstí nezjistili. Za rok má nastoupit do školy už má rok odklad a moc velká změna néní. Vždy byla taková stydlivá a nebyla moc prubojná, ale takhle moc to nebylo, chvilku se styděla a pak to bylo dobrý. A i tatínka se jeden čas bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
2.7.14 12:38

Někdo může být prostě kašpar a dělá mu to velmi dobře, jako někdo někdo může být introvert a lidí se straní. To tak je. Ale jak popisuješ chování tvojí dcerky, vypadá to, že je zcela vázaná jen na maminku a nesnese ve svém okruhu nikoho?

Já se poptám asi trochu jinak - nemáš ty osobně nějaké problémy? nepohybuješ se v nějakých stresových situacích, netrápíš se, jak vypadá vaše rodina, váš vztah s manželem? Nerýu, jen mě prostě napadlo, že se mnohdy stává, že mamnika nechtíc přenáší tyhle problémy na svoje děti, respektive děti mají pocit, že musí mamince odlehčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
2.7.14 12:39

Není to upír?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.7.14 12:45
@anorganička píše:
Není to upír?
8o 8o 8o :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 12:46

Tak občas se taky stresuji, ale v dnešní době kdo by se nestresoval, s manželem se občas hádáme, ale sem tam, my bydlíme s rodiči manželovými a s nimi problém není, jen švagrová s tou se nebavím. Ale to chování začalo až jak nastoupila do školky. Říkala dcera, že na ní učitelka řvala, děti ji mlátili i kuchařka že ji nadávala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.7.14 12:50

No tak já bych prvně než začnu řešit psychologa řešila co se děje ve školce, protože pokud mi dítě které i když je stydlivé začne chodit ze školky s tím, že přestane mluvit a je takhle na můj vkus extrémně bojácné a dřív to nedělalo, tak je evidentně problém tam ať už je to cokoliv - učitelka, kamarádi, kolektiv… :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 12:51

Dcera už tam právě naštěstí nechodí, dali jsem ji pryč, tak určitě byl problém ve školce, ale jak s ní právě máme pracovat, už nevím jak na ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.7.14 13:04
@martulineckla píše:
Tak občas se taky stresuji, ale v dnešní době kdo by se nestresoval, s manželem se občas hádáme, ale sem tam, my bydlíme s rodiči manželovými a s nimi problém není, jen švagrová s tou se nebavím. Ale to chování začalo až jak nastoupila do školky. Říkala dcera, že na ní učitelka řvala, děti ji mlátili i kuchařka že ji nadávala :(

A co na to dotyčné obviněné? určitě jsi s nima mluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
2.7.14 13:15

Kdyby ji kuchažka nadávala, tak by tam měli druhý den inspekci. Vůbec nechápu, jak by si mohla něco podobného dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
2.7.14 13:18
@Panuška píše:
No tak já bych prvně než začnu řešit psychologa řešila co se děje ve školce, protože pokud mi dítě které i když je stydlivé začne chodit ze školky s tím, že přestane mluvit a je takhle na můj vkus extrémně bojácné a dřív to nedělalo, tak je evidentně problém tam ať už je to cokoliv - učitelka, kamarádi, kolektiv… :think: :think: :think:

Pokud je to reakce na děti, pak není problém ve školce. Každé dítě kontakt s ostatními dětmi nějak mění (albíni mi mohli povídat), jde jen o to, zda to má školka pod kontrolou. V tomhle ohledu naní nad písemnou doporučenou stížnost. Po druhé si na to dá už každý pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.7.14 13:35

Tak jako ano děti zveličují, ale evidentně jí tam něco hodně nesedělo, dítě nepřestane mluvit jen tak, tohle není běžná reakce. Evidentně je citlivé dítě které některé věci nese hůř ale o to víc je potřeba s takovým dítětem pracovat jak ve školce tak doma. A pokud je problém v kontaktu s dětmi tak i stím by měla učitelka umět sakra pracovat, tak aby tam dítě chodilo spokojené. A to byste viděli jak se některé učitelky chovají když neví, že je někdo vidí. Chodím často kolem zahrady školky, kam chodí dcera a občas jsem nestačila valit bulvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 14:46
@Emilie píše:
A co na to dotyčné obviněné? určitě jsi s nima mluvila.

@Emilie
Nemluvila dcera nám to řekla až po dlouhé době a to už tam nechodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 14:47
@anorganička píše:
Pokud je to reakce na děti, pak není problém ve školce. Každé dítě kontakt s ostatními dětmi nějak mění (albíni mi mohli povídat), jde jen o to, zda to má školka pod kontrolou. V tomhle ohledu naní nad písemnou doporučenou stížnost. Po druhé si na to dá už každý pozor.

Ta byl spíš asi problém v učitelce a děti jsou všude zlobivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 14:50
@Panuška píše:Tak jako ano děti zveličují, ale evidentně jí tam něco hodně nesedělo, dítě nepřestane mluvit jen tak, tohle není běžná reakce. Evidentně je citlivé dítě které některé věci nese hůř ale o to víc je potřeba s takovým dítětem pracovat jak ve školce tak doma. A pokud je problém v kontaktu s dětmi tak i stím by měla učitelka umět sakra pracovat, tak aby tam dítě chodilo spokojené. A to byste viděli jak se některé učitelky chovají když neví, že je někdo vidí. Chodím často kolem zahrady školky, kam chodí dcera a občas jsem nestačila valit bulvy…

To já vím jaké učitelky některé dokaží být a hlavně když si myslí že je nikdo nevidí. když jsem s ní mluvila tak jako kdyby se nic nedělo. Tady ta učitelka je pěkná sviňa, jako když jsem šla pro dceru do školky tak ji nechali samotnou v šatně chudák tam brečela. Nebo když šli ven tak děcka nechá před školkou u silnice samotné, řve na ně jak blázen. Byla ve školce jen 3 měsíce a co z ní stihli udělat.

Příspěvek upraven 02.07.14 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.14 14:52

A po třech dnech nás posílala k psychologovi že nemluví, ale když se stydí a to prostředí nezná. tak já nevím co si myslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí