Dítě se pere u lékaře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
7.5.24 19:42

Pokud s ním chodí místo táty k doktoru macecha, tak se nedivím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
7.5.24 20:01

No neviem, ale ked sa dietatu musi robit kontrola u zubara pod uplnou anestezou pretoze odmieta otvorit usta tak by som sa zamyslel nad tou vychovou „dieta samo vie co je pre neho najlepsie“. Ked date dietatu na vyber, vzdy si vyberie tu „pohodlnejsiu“ cestu, zvlast ked s nou nieje spojena ziadna negativna motivacia.

Co je vacsie zdravotne riziko, dostat po papuli, alebo uplna anesteza?

Su proste veci v ktorych sa na demokraciu nehram. V tomto som nekompromisny a militantny, prideme k zubarovy a otvoris usta, ked nie tak po nich dostanes tak ze ti stena da druhu a teraz si vyber frajer.

Dalsi problem z ktoreho mi tecu nervy doteraz je ze jedno dieta sa rozhodlo ze na ockovanie proti kliestovej encefalitide nepojde, travime skoro vsetok cas vonku, spavame pod sirakom, iba minuly weekend sme vytiahli 4 kliestov… A ono povie ze nepojde, keby bolo moje tak by to rozhodovanie malo o dost tazsie, takto vie ze nehrozi ziaden postih a ze mamicka zabezpeci aby sa splnilo vsetko co si dieta praje. Si samozrejme vyberie ‚laksiu‘ (v kratkodobom horizonte) cestu. Vzdy si iba hovorim „Drz sa stola a mysli na to ze to nieje tvoje dieta, ked chce obrnu ma ju mat“
Chapem ze ockovanie nieje ziaden pozitok, ale neboli, moze byt max neprijemne. A je na rodicovy aby ukazal dietatu aky je rozdiel medzi tym co je neprijemne a co boli. Myslim ze samotne ockovanie „boli“ o dost menej ako kliestova encefalitida a jej nasledky. Navyse je to ockovanie spolahlive na temer 100%, nie ako rozne vakciny proti chripke, ktore maju spolahlivost okolo 30%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
8.5.24 07:13

Mám to doma. Je mu deset let. Před dvěma lety si na cestě do školy ošklivě rozsekal koleno. Došla jsem pro něj a jeli jsme na chíru. Skoro zbořil ordinaci. Řev až na ulici. Ležely jsme na něm se sestrou. :mrgreen: a on s váhou 27 kg s nami cvičil, to jste nezažili. :mrgreen: paní doktora je Bohyně, protože byla strašně hodná. Udělala mu 5 stehů a šli jsme domů. Jenže se mu rána začala díky jeho nechuti být v klidu, rozpadat. Takže jsme šli na několik kontrol ještě než se vůbec vyndavaly stehy. To jsem povolala bejvalýho, ať přijede a jde tam s námi. Táta ho tedy zalehl na jistotu :mrgreen:
Nepomohlo vysvětlování a nic.
Od té doby se to zhoršilo a i odběr CRP z prstů bylo peklo :mrgreen: natož očkování. Nebo takový výtěr z krku.
Takže jsem ho začala trénovat. Píchám si c let imunoglobulin, teď mám typ, co se píchá do břicha. Na injekci je kanila a pouští se to pomalu do břicha asi 15 minut. Dcera mi přitom asistuje, napíchne ampuli a vše přípraví. Tak synovi dovoluji, aby mi po skončení a odlepení toho fixačního okna tu jehlu vyndal.
On se totiž hrozně bojí injekci.
A teď nás potkala trága v podobě mateřského znaménka a nutnost vyjmutí.
Připravovala jsem ho tři měsíce, domluvila jsem paní doktorku, co mu šila koleno. I jsme k ní zašli předem. Bylo to na vnitřní i vnější stehy. Celkem 6.
On to zvládl. Měl to na prdce, brečel jen lehce na začátku při umrtvení. já u toho nemohla být, byla jsem hned vedle a kdyby něco, tak by mě tam pustili. Nechali otevřené dveře na ten sterilní sálek. Vyndání stehů taky už bez problémů.
A dokonce při očkování v deseti letech byl úplně v pohodě.
Takže ta hysterie přejde věkem. Časem..a bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9016
8.5.24 07:20
@IcePlanet7 píše: Více

Ty nejsi normální. Já jsem ve výchově tvrdá, ale tohle je moc i na mě.
Jako malinká jsem měla 25 pícháné jedno ucho a 18 druhé. ORL doktora se bojím tak, že by mě kleplo do teď. Zaroveň podstupují opichy nervů v páteři velmi trpělivě. Vyndávání stentu z ledviny a opakovaně nandavání bez narkózy a pod..
Jsem tedy dle tebe taky zralá na " pár facek".
Děti se bojí doktora a zákroku, protože mají nějaké trauma. Buď viděli někoho jiného u doktora se bát a nebo samý zažily něco, co je vyděsilo..
A vůbec to není o nějaké povolené rodičovské demokracii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty