Dítě se pere u lékaře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.5.24 12:57

Dítě se pere u lékaře

Ahoj, jdu si pro radu. Máme ve střídavé péči syna manžela, který chodí do 1.třídy. Problém je v tom, že je velká hysterka. Jakmile mu cokoli je, neumí si s jakoukoli bolesti poradit a řve až tak, že si opravdu myslíme, že mu snad někdo vrazil nůž do břicha. Stejné je to u dr. Očkování, zubař, vyndat třísku, pere se jak o život. Jak s tím bojovat? Vysvětlování, slibování… nic nepomůže. Vždy se domluvíme dopředu, v klidu probereme, co ho čeká, ale přesto se v ordinaci pere. Je zdravé dítě, nedej bože, že by musel do nemocnice.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.5.24 13:07

Vysvětlovat dál, být v klidu, uznat jeho emoce. Někdo to tak prostě má. Hromadě lidí jsou takové věci nepříjemné i v dospělosti, ale už se umí víc ovládat. Nebo k lékařům přestanou chodit, což taky není úplně ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.24 13:13

Ještě bych dodala, že jde také ty situace přehrávat dopředu. Hrát si na očkování, prohlížet knížku o nemocnici (to děláme my). Ale výsledek asi nikdo nezaručí. Hlavní je, aby věděl, že je tam s vámi, že i když je to nepříjemné, jste tam s ním a že to je nějaká věc, která má důvod (a jaký).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30643
7.5.24 13:18

U nas trochu pomahalo to prehravani dopredu. Jenomze pak stejne se stal nejaky detail jinak (prehravali jsme injekci do ruky a Dr. rekla vystrc zadek :mrgreen: ) a bylo po spolupraci. Ale preslo to s vekem. U starsi dcery tak mozna ve 4., 5. tride, u syna s nastupem do skoly. Nejmladsi dcera byla statecna vzdy, i kdyz vidala jancit sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.24 13:22

@Hobitka jj, nebo se pak přijde do čekárny, kde posloucháme x minut řev dětí, co šly před námi. To taky úplně nepomáhá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
7.5.24 13:42
@Anonymní píše: Více

On z toho vyroste. Já se při odběrech taky prala ještě snad v 10 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
7.5.24 13:52
@Limi123 píše: Více

Přesně, já taky snad až do 11. A teď to samé předvádí i moje dítě. Ale taky si říkám, že i já jsem z toho vyrostla, takže to určitě taky časem přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
7.5.24 13:56

@milwinka moje máma pokousala při očkování doktora. Tchýně, když je měli očkovat ve škole, utekla ze školy oknem. A já si pamatuju, jak mě vedoucí na táboře museli vzít kvůli něčemu do nemocnice a asi půl hodiny se mě snažili přemluvit na odběry - no nakonec mě museli držet asi 4 lidi.

A úplně si pamatuji, jak odběry příšerně, nesnesitelně, hrozně bolely, že se to nedá vydržet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
7.5.24 14:06
@Anonymní píše: Více

jaké očkování mu dáváte v 1. třídě? poslední povinné očkování bylo v 5 letech a další bude v 10 letech - není co řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
7.5.24 14:08

@Limi123 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No já si zas pamatuju, že si na mě jednou musela doktorka zavolat posilu z vedlejší ordinace, aby mě na ten odběr vůbec udrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
7.5.24 14:15

Když šel syn na magnetickou rezonanci pouštěli jsme si postup na youtoubu dost to pomohlo ale on není že by se u mudr bál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5646
7.5.24 14:36

Počkejte, až z toho vyroste, nic jiného nefunguje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.5.24 14:52

Co ho třeba nějak motivovat, u nás nám to máma vždy spojila s odměnou. Nejdřív nám řekla, co nás u doktora čeká, že se nám třeba jen podívá do pusy, poslechne srdíčko nebo dostaneme včeličku a jak to bude probíhat, a když budeme šikovné (já a ségra), tak půjdeme od doktora do cukrárny na pohár, nevím teda, čím se uplácí děti dneska a jestli by jim pohár stačil :mrgreen:. Ale brala nás tam vždycky, ne jen po očkování, ale i po prohlídce po nemoci, když nám doktor vlastně nic nedělal nebo po prevenci. Takže se nám to v tý hlavičce spojilo, že návštěva doktora = pohár, nakonec jsme se k těm doktorům a zubařům vlastně těšily, byly jsme divný děcka :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
7.5.24 18:29

Nejpsis musite pockat, az z toho vyroste :? Prvni tri dcery jsou odjakziva u doktoru v pohode. Ockovani vzdy naprosto bez problemu. Chodime s nimi temer vyhradne na prevence, ale nejstarsi dcera ve 2,5 letech absolvovala odber asi 7 zkumavek krve, pak ji jednou pichali ucho. Ted je ji 9 let a u doktoru byva malicko vystresovana, bala se treba i EKG. Ale staci ji behem chvilky uklidnit.

Druha je uplne v pohode na jakemkoliv vysetreni nebo zakroku, na ARO si v 5 letech povidala se sestrickou, vubec ji nevadilo, ze tam ani nema rodice. Bez mrknuti oka zvlada odbery, EEG, narkozy, drodbne chirurgicke zakroky bez anastezie.

Treti ma za sebou jedne RTG a pak uz jen ockovani. Ale v cerstvych dvou letech u zubarky krasne drzela otevrenou pusu a nechala si udelat asi 15minutovy zakrok.

Ale ctvrta je od chvile, kde mela ve dvou letech zapal plic, u doktoru nepricetna a nepomaha zadne vysvetlovani nebo nacvicovani ani odmeny. Doma pri nacvicovani je vsechno v pohode, rekne, ze u doktora to zvladne. Ale prijdeme do cekarny a hruza. Pri preventivni prohlidce ve trech letech si ani nenechala zmerit vysku, rvala, kopala, nespolupracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
7.5.24 19:36

Pockat az vyroste. Do te doby, nejspis, preprat, ale jen vy, nenechat personal. Jako dite jsem to taky tak mela. Dokud mne drzela mama, tak sice strach z vykonu byl pro mne neprekonatelny, ale bylo to ok, proste jsem byla u mamy. Jednou mne chytla sestricka a vzali mi krev a od te doby mi do urcite miry cizi dotyk vadi, resp. musim se sama rozhodnout, ze od nejakeho cloveka mi nevadi, kdyz na mne sahne.
Jinak zlomilo se to az v puberte, kdy jsem zacala navstevovat lekare vicemene sama, mamka sla jen na pokec se sestrickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty