Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, nemáte některá zkušenost? Dcerce je téměř 8let a poslední dobou vyslověně smrdí potem. Řeším to tak, že se každý den sprchuje a trička má tedy většinou jen jeden den, někdy I půl dne, podle toho, jak se zpotí.
Nechci ale prát trika po jednom nošení a nechci ani aby zapáchala. Mám ale trochu obavu používat antiperspiranty, deodoranty u tak malého dítěte. Když ji ale koupím voňavku, tak ten smrad vlastně jen překryju…
No poraďte, jak to řešíte vy?
Existují i přírodní antiperspiranty, určitě bych malé holčičce nekupovala ty co jsou v obchodě běžné. Obsahují dost škodlivin. Zkusím pohledat odkazy, jestli máte zájem
@Markytka01 spíš řešit příčinu, dostatek tekutin, nejlíp čisté vody a teda mě prát po jednom nošení přijde v pořádku, taky bych si triko dvakrát za sebou nevzala…
Já teda taky peru trika po jednom nošení, vůbec nikdy mi to nepřišlo divný. Antiperspirant bych dítěti nedávala.
Spíš bych to řešila s lékařem, proč se tak potí. A i s ním se poradila, co s tím… ![]()
@Markytka01 Jak píšou holky, řešit příčinu, nechat vyšetřit. Antiperspirant rozhodně ne.
@Markytka01 Taky peru trika po jednom nošení a moje prasátka jich za den stihnou unosit i několik…
No docela mě zarazilo to že jsi napsala, že se sprchuje každý den, to mi přijde naprosto normální a praní triček po jednom dni taky a v létě klidně i dvě a manžel běžně tři, čtyři za den ![]()
Já bych taky šla s dítětem k doktorovi, nebo se aspoň zeptat v lékárně. Jinak denní sprcha a výměna trička je u nás teda normálka…
Podle mě jí začaly pracovat hormony. V tomto období začal tak nějak i syn. Nejdřív jsem kupovala takové ty jemnější antiperspiranty, teď mu je 13 a pokud si nedá nic smrdí jako tchoř.
Já osobně bych jí teda určitě něco koupila a nepřestříkávala to nějakou vůní, to mi přijde nechutné. Než holčičku vystavovat posměchu spolužáků, tak ať si dá radši ten antiperspirant.
@Markytka01 no klidne bych ji sprchovala kazdy den a prat tricko po jednom noseni je normalni
pokud to postaci, tak bych to neresila.
Ahoj, mám holčičku, bude ji za dva měsíce 9.Pocení v tomto věku je zcela normální, dokonce ji začíná růst ochlupení na přirození, z toho jsem byla v šoku nejvíce. Zatím to moc neřeším, ale chci ji koupit nějaký antiperspirant na přírodní vazy.
Jak holky píší jít k lékaři a po příčině, musím se smát, jde vidět ze neví nic o 8letých dívkách. Začínají v tomto věku pomalu dospívat, nedokáží si představit jít s pocením k lékaři
by se vysmál co jsem za hysterku ![]()
@Catus píše:
Podle mě jí začaly pracovat hormony. V tomto období začal tak nějak i syn. Nejdřív jsem kupovala takové ty jemnější antiperspiranty, teď mu je 13 a pokud si nedá nic smrdí jako tchoř.
Já osobně bych jí teda určitě něco koupila a nepřestříkávala to nějakou vůní, to mi přijde nechutné. Než holčičku vystavovat posměchu spolužáků, tak ať si dá radši ten antiperspirant.
Přesně tak!!!,
@Susen35 Tak ono je pocení a pocení, že a to z textu těžko poznáme… nadměrné pocení může být příznakem i celkem závažných onemocnění, je to i v dotazníku pro dárce a pochybuju, že ho sestavovala hysterka.